Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Zločinačka uloga ministra financija

Raspolažemo dokazima da je Marić bio aktivno uključen s Plenkovićem i grupom BORG u pripremi i provedbi neprijateljskoga preuzimanja Agrokora

 

Zdravko Marić je nekoliko godina radio u Agrokoru nakon čega je otišao za člana Vlade RH u ministarstvo financija. Danas raspolažemo dokazima da je ministar financija RH Z. Marić bio aktivno uključen s Andrejem Plenkovićem i „grupom BORG“ u pripremi i provedbi protupravnih radnji u svrhu, neprijateljskoga preuzimanja Agrokora. Osim toga u procesu koji se vodio pred Povjerenstvom za sukob interesa 3. 12. 2018. utvrđeno je sljedeće: U 12 h 45′: „Marić je redovito sudjelovao na sastancima neformalne grupe. Marić nije imao samo ulogu predstavnika resora, nego puno širu ulogu na sastancima. Aktivno je sudjelovao u rješavanju krize u Agrokoru.“ https://www.index.hr/…/povjerenstvo-o…/2047215.aspx

Kako se gotovo svakim danom dodatno rasvjetljuje istina oko Agrokora, danas slobodno možemo kazati da postoji osnovana sumnja da je Zdravko Marić ciljano došao u Agrokor radi neprijateljskog preuzimanja Agrokora. Drugo, Zdravko Marić je osoba koja je uz Tenu Mišetić i Davora Božinovića jedina preživjela čistke Plenkovićevih interesnih grupa. Ako se dobro analizira onda će se vidjeti da su interesne skupine po drugim državama najviše ciljale kontrolu nad premijerom, guvernerom i ministrom financija. To što je u predmetu neprijateljskog preuzimanja Agrokora napravio i što radi Marić, to može samo moralni zločinac. Ja sam duboko uvjeren da on nema te ljudske snage i zato smatram da je pozadina puno šira. Za ove dokaze, koje ću u nastavku prezentirati, ministar financija bi bio smijenjen i u Sjevernoj Koreji.

  1. Krunski dokaz o kriminalu ministra financija RH Z. Marića – Dana 22. 2. 2017. bio na sastanku formiranja grupe BORG, kojom prilikom predlože T. Korunića za člana grupe BORG. Iskaz M. Dalić USKOK-u. Predloženi T. Korunić je vlasnik brokerske kompanije Intercapital koji trguje dionicama članica grupe Agrokora! Zamislite njega, predlaže ministar financija RH Z. Marić. Ne samo sukob interesa već kriminal neslućenih razmjera.
  2. Krunski dokaz o kriminalu ministra financija RH Z. Marića – Dana 24. 2. 2017. rano ujutro u 4:20 h T. Korunić šalje na službeni e-mail ministra financija RH Z. Marića i M. Dalić verziju monstruoznog plana zločinačkoga pothvata otimanja Agrokora. To je dokaz da Z. Marić aktivno sudjeluje s T. Korunićem u kriminalnim radnjama. Još jedan detalj razumijevanja privatnog odnosa između ovih aktera – kako se u e-mailu vidi Korunić Z. Marića i M. Dalić oslovljava sa Draga Martina i Zdravko.
  3. E-mail od 24. 2. 2017. u 9h 54′ dobiva ministar financija RH Z. Marić i drugi. Informacija iz e-maila govori o insajderskim informacijama koje grupa Borg ali i ministar financija dobivaju od stranih banaka. Jednostavno rečeno prvorazredni kriminal.
  4. E-mail od 24. 2. 2017. Tonći Korunić dobiva insajderske informacije iz Agrokora i prenosi ih raznim ljudima, a između ostalog i Zdravku Mariću. Čovjek je jednostavno bez riječi kad ovo vidi.
  5. e-mail od 24. 2. 2017. Krunski dokaz kriminala Z. Marića – Za ovo što radi ministar financija Z. Marić i T. Korunić trebali bi istog trenutka završiti u zatvoru. Pogledajte što rade, koja smo mi država?
  6. e-mail od 27. 2. 2017. U ovom e-mailu treba stvarno dobro pogledati o čemu ministri RH M. Dalić i Z. Marić komuniciraju pred ljudima van institucija države i što su prije otimanja Agrokora sve poduzimali.
  7. e-mail od 24. 2. 2017. Ovo je KRUNSKI DOKAZ o uključenosti Z. Marica u zločin nad najvećom kompanijom u RH Agrokor, njegovim vlasnicima i konačno hrvatskom državom. Pogledajte kako ministar financija RH i na koje adrese šalje e-mail sa službenoga e-maila ministarstva RH. Dakle ponovno i vlasniku brokerske kuće Intercapital i drugima.
  8. e-mail od 28. 2. 2017. Dokaz o tajnom djelovanju grupe Borg.
  9. e-mail od 7. 3. 2017. Bricelj informira članove grupe „Borg“ a i ministra Z. Marića o privatnim investitorima Ivice Todorića, što je potpuni kriminalni čin!
  10. e-mail od 7. 3. 2017. Krunski dokaz o kriminalu ministra financija RH Z. Marića – Mariću nije bilo dovoljno da sudjeluje u otimanju Agrokora i kriminaliziranju menadžmenta nego je već i u procesima htio da po svaku cijenu uništi i osobno Ivicu Todorića.
  11. e-mail od 7. 3.2017. Evo što potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić misli o svojoj državi i očito priprema teren za korupciju. Ovdje je interesantan još jedan detalj – dokumentacija koju ovdje prilažem je dobivena od DORH-a i interesantno je kako je pokušano izbrisati ili onemogućiti da se pročita e-mail Z. Marića.
  12. e-mail od 2. 3. 2017. i 10. 4. 2017. ministar financija Zdravko Marić je čak i o detaljima informiran.

Kao što se iz ovih elektroničkih poruka vidi za Z. Marića i druge postoje osnovane sumnje za počinjenje više drugih različitih teških kaznenih djela. Stoga predlažem da temeljito analiziraju prezentirani dokazi, koji će omogućiti da dobijete potpunu sliku o tim dramatičnim događanjima.

Ivica Todorić

Povezane objave

Školski primjer oportunizma

HF

Ako ne ubiju Corona i glad, ubit će nas filantropija

HF

Nesrazmjer između imovine i zakonitih primanja

hrvatski-fokus

Je li A.P. devedesetih bio na maturalcu u Bruxellesu?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više