Hrvatski Fokus
Kultura

Londonski dnevnik druženja

Sjećanja ostaju trajati na papiru

 

Akademski slikar Duško Šibl iznimno je nadahnut i vrijedan u ovom zahtjevnom trajanju pandemije, svakodnevno slikajući u svom londonskom atelijeru, prisjećajući se druženja u atelijeru prije korone,na žalost, već više od godinu dana to nije moguće, pa se umjesto stvarnih prijatelja okružio imaginarnim,slikama u miješanim tehnikama, od akvarela do kombinacije akvarela i kolaža. Sjećanja su izvrstan izvor motiva, pogotovo ako su pročišćena vremenskim protokom i oslobođena nepotrebnih i nekorisnih detalja i evo pred nama je galerija različitih likova zabilježena s nekoliko jednostavnih i učinkovitih autorskih poteza. Sjećanja ostaju trajati na papiru, izloživši svoju pojavnost,specifičnost pogleda, trenutak razmišljanja, radoznalo ili umorno lice, lukavo ili simpatično, lica od više kolažiranih dijelova, složena možda i od različitih osoba, sve u memoriji, sve izloženo zaboravu, slučajnom ili namjernom, svejedno, klepsidra je uvijek jača.

Svaki zabilježeni lik ima svoju priču, najprije pitanje a onda i traženje odgovora, zašto je netko sam na slici a drugi je u paru. Za razliku od vrlo gibljivih, energičnih motiva ciklusa Figura u pokretu, pred nama je vrlo mirni, odmjereni slikarski zapis londonskog dnevnika iz doba korone s nizom likova s kojima se slikar susretao, nedavno a čini se se kako je bilo jako davno.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Bez nade

HF

Al’ ne će dugo…

HF

Kolorizam Ivana Vlašića

HF

“Unutarnji pejzaži” Ranka Ajdinovića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...