Hrvatski Fokus

Nova zbirka priča za djecu i odrasle fra Miljenka Stojića

 

Nedavno je izišla zbirka priča za djecu, ali i odrasle, Miljenka Stojića pod nazivom »Orao leti visoko«. Zbirka sadrži 20 priča koje su objavljivane u dječjem časopisu »Cvrčak« od rujna 2016. do lipnja 2020. Nakladnici su Matica hrvatska Čitluk i Matica hrvatska Vinkovci.

Fra Miljenko Stojić nije samo priznati književnik za odrasle nego i za djecu, tako ovu zbirku mogu čitati i jedni i drugi. Stil je uobičajeno jasan i tečan. Obiluje mnoštvom slika i razmišljanjima o životu oko nas onako kako to vidimo kroz našu vjeru i domoljublje. Pisac inače objavljuje pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi. Zastupljen je u različitim antologijama, a uvršten je i u čitanke i lektiru hrvatskoga naroda u BiH. O njegovu životu i radu govori portal miljenko.info. (m.j.)

Povezane objave

Vlaho Orepić je lagao

HF

Počinju IV. Hrvatske svjetske igre

HF

Tijesna pobjeda HDZ-a

HF

Kukavičja jaja iz lijevoliberalnog gnijezda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više