Hrvatski Fokus
Gledišta

Što su Bunjevci?

Ono što kaže naručeni “naučnik”

 

Ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskuh Hrvata i još štošta i svašta drugo, „bunjevački Hrvat“ Tomislav Žigmanov, uporno dokazuje da su svi Bunjevci Hrvati, iako se njih 16.706 na zadnjem popisu izjasnilo kao Bunjevci koji energično niječu bilo kakvu vezu sa Hrvatima! Ostali Bunjevci, čiji broj nikako ne možemo saznati, navodno su po Tomislavu, kao i on, „bunjevački Hrvati“, odnosno i Bunjevci i Hrvati u isto vrijeme, ali su zapravo i oni Hrvati! Ne dajte se zbuniti, jer ima još zbunjevine!

Naime, u zadnje vrijeme Žigmanov je u svom Zavodu za kulturu vojvođanskih Zbunjevaca dobio i pojačanje za širenje ove zbunjevine u mladom povjesničaru koji još od daleke 2017. godine proučava znanstvenu povijesnu građu o Bunjevcima (čitajući stare novine) i već danas je apsolutno siguran da su svi Bunjevci Hrvati! O tomu sada pišu i govore svi „hrvatski“ mediji Tomislava Žigmanova, pa i tzv. Dnevniku RTV2 (od 20. svibnja 2021.) na hrvatskom jeziku (glavna urednica je „bunjevačka Hrvatica“) ovaj mladi povjesničar nam stručno i znanstveno obrazlaže gornju zbunjevinu. Čak je i uslikao jedan od „naučnih dokaza“ svoje teze, međutim, na njemu jasno razaznajemo slijedeći tekst: „Mogu pojedinci dokazivati šta hoće, ali kako se nastoji dokazivati da smo Srbi, tako se može dokazati da smo i Vlasi. Kako se pokušava silom dokazivati da smo Hrvati, tako se može dokazati i da smo Kelti. Mi nećemo dokazivati, mi se osićamo Jugoslovenima-Bunjevcima i to je mirodavno“.

Tako mladi povjesničar jedno čita, drugo misli, a treće nama priopćava (tipično zbunjevački), a sve za novac (tipično zbunjevački).

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Ostavili su te tvoji naredbodavci

HF

Žalosno je pisanje inženjera Vidaka

hrvatski-fokus

Manipulacija fiktivnim biračima do 2000. godine

hrvatski-fokus

Lista kandidata A-HSP-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više