Hrvatski Fokus
Znanost

Iz farmaceutske industrije na čelo EMA-e

Emer Cooke od 1985. do 1988. radila je na brojnim pozicijama u irskoj farmaceutskoj industriji, a sada u SZO-u

 

U studenom 2016. Emer Cooke imenovana je voditeljeicom regulacije lijekova i drugih zdravstvenih tehnologija pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) u Ženevi. U ovoj ulozi, Cooke odgovorna je za vođenje globalnog rada SZO-a na regulaciji zdravstvenih tehnologija (lijekovi, cjepiva, dijagnostika i uređaji), koordinaciju regulatornih timova (norme i standardi, pretkvalifikacija, jačanje regulatornih sustava i sigurnost) i suradnja s državama članicama i međunarodnim partnerima kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i učinkovitost odgovarajućih zdravstvenih tehnologija.

Irkinja Emer Cooke diplomirala je farmaciju na Trinity Collegeu u Dublinu u Irskoj. Magistrirala je također znanosti iz Trinityja 1985. godine, specijalizirajući se za farmaceutsku kemiju. Na mrežnoj stranici njezine službene biografije (https://pharmacy.tcd.ie/sab/emercooke.php) otvoreno piše da je »U razdoblju od 1985. do 1988. radila je na brojnim pozicijama u irskoj farmaceutskoj industriji prije nego što se 1988. godine pridružila irskom regulatornom tijelu za lijekove kao procjenitelj farmacije«. Tek tada se, 1988., »pridružuje jedinici za lijekove Europske komisije, a u srpnju 2002. pridružila se Europskoj agenciji za lijekove kao voditeljica Sektora za inspekcije«. I nakon toga 2008. ulazi u zloglasnu EMA-u (Europsku agencija za lijekove), agencija Europske unije, koja je »odgovorna za znanstvenu procjenu, nadzor i praćenje sigurnosti lijekova u EU-u« (https://www.ema.europa.eu/en/about-us/who-we-are). I iza svih tih podzemnih igara, zavrzlama i prijevara stoji zloglasna Svjetska zdravstvena organizacija (WHO – SZO), koja se diči da joj je »Cilj izgraditi bolju, zdraviju budućnost za ljude širom svijeta«. A kako to oni lažu? Tako što na službenoj stranici SZO-a piše i ovo: »SZO nastoji boriti se protiv bolesti – zaraznih bolesti poput gripe i HIV-a i nezaraznih poput raka i bolesti srca. TKO pomaže majkama i djeci da prežive i napreduju kako bi se mogle radovati zdravoj starosti. Organizacija osigurava sigurnost zraka koji ljudi udišu, hrane koju jedu, vode koju piju – i lijekova i cjepiva koja su im potrebna«. Laž do laži. Sve same opasne laži po opstanak čovječanstva, jer istodobno ova organizacija truje ljude i sudjeluje u zlokobnom projektu laboratorijskoga stvaranja novih virusa, zatvaranja tvornica, škola i granica, sve u cilju uništenja čovječanstva u korist onih gore “odabranih”. (v.h.)

Povezane objave

Je li moguć ustroj školstva RH? (5)

HF

Akademik Dragan Vukčević u Zagrebu

HF

Bolest pšenice – fuzarioza

HF

Prilog HAZU-a kurikulnoj reformi (23)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više