Hrvatski Fokus
Gledišta

Pušku, pa u Frušku

Neobično selo na padinama Fruške gore

 

Duboko u srcu Fruške gore i u njenim šumama, u blizini čuvene partizanske Rohalj baze i tri od očiju skrivena manastira (Kuveždin, Šišatovac i Petkovica), leži Stara Bingula. Seoce nema poštu, ambulantu, prodavnicu, često ni telefonskog signala,  četverorazrednu osnovnu školu “Sveti Sava” pohađa četiri učenika, autobus za vreme raspusta saobraća dvaput tjedno, a najveći problem je nedostatak vode. Svaka kuća ima bunar ali voda nije ispravna.

Predsjednik Mjesne zajednice Stara Bingula Željko Čarnić kaže: “I za Vojvodinu je neobičan podatak da u mestu koje broji četrdesetak kuća i stotinak duša ima osam nacija, a još kad vam kažem da svi idu u istu crkvu, koja je izgrađena pre desetak godina, i da im je „na usluzi” jedan isti popa…!” (“Sremskomitrovački portal”: Neobično selo na padinama Fruške gore, 20. 5. 2020.)

Mora da je velikom manipulantu životima 57.900 Hrvata u Republici Srbiji, inače poznatom po tome da ne komunicira s pukom, šibicaru Žigicaru, “bunjevačkom Hrvatu” iz Donjeg Tavankuta, dogorelo do nokata kada je morao “uzeti pušku, pa otići u Frušku” i tamo odvažno i HRabro osnovati svoju novu bazu!

 “Bazu” mu je otkrio njegov stari vijerni poltron iz Sirmijuma, pa je u Staroj Binguli osnovana MO DSHV-a!!! Tako će (za desetak novih glasova) stari poltron i dalje biti šibicarev miljenik, iako je do jučer glumatao nekakvu “opoziciju”. Taj  vuk očito ni dlaku ne mjenja! I sada Žigmanov preko megafona (vidjeti crveni krug u njegovom twitter priopćenju) sa vrha Fruške gore viče cijelom Srijemu i svim Hrvatima u svijetu da je “jedina hrvatska relevantna politička stranka u Srbiji” (iznenada pred Izbornu skupštinu u Donjem Tavankutu) omasovljena i u Srijemu:

Žigmanov likuje što u Slankamenu, Surčinu, Golubincima, Nikincima, Hrtkovcima, Kukujevcima, Moroviću i mnogim drugim mjestima u Srijemu više nema Hrvata, pa je sada Stara Bingula, mjesto u Srijemu sa najvećim udjelom hrvatskog življa! Tako će ovaj prevarant jednostavnim manipulantskim potezom u Staroj Binguli tvrditi kako njegova (osobna) stranka ima podršku svih srijemskih Hrvata!  Istina, potreban nam je svaki čovjek, pa svakako i ovih desetak Hrvata u Staroj Binguli, ali ne za manipulaciju i osobni Žigmanovljev interes, već za dobrobit cijelokupne hrvatske zajednice u Srbiji. Da je Žigmanov petnaestak godina unazad, od kako je na svim ključnim mjestima kada su u pitanju politika i kultura Hrvata u Srbiji, ovako kao apostol obilazio sve Hrvate u Srbiji i po najvećim zabitima, danas bi bio njihov nezamjenjivi i legitimni zastupnik u Skupštini Republike Srbije, izabran njihovim glasovima!

Pa se pitamo: Kako to da MO DSHV-a nije već odavno osnovan u mjestu sa najvećim udjelom hrvatskog življa u Srijemu, već tek sada i baš preko “neprijatelja” Krunoslava? Očito je u pitanju samo još jedna prozirna, jadna i bijedna Žigmanovljeva manipulacija da po svaku cijenu on ostane kao predsjednik DSHV-a i tako zadrži sve svoje ostale funkcije!

A što je Žigmanov obećao (nalagao) Starobingulcima možemo samo nagađati! Izgradnju vodovoda? Nova radna mjesta? Ili samo vrtić, igračke i glazbena pomagala, kao za ona dva mala Bunjevca u Đurđinu? Možda i brzu cestu Donji Tavankut – Stara Bingula (sa tunelom kroz Frušku)!     Bilo bi da nije!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Dvokružni mješoviti izborni sustav za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

hrvatski-fokus

Kako ste mogli zabraniti referendumsko izjašnjavanje

HF

Prijava: ugrožavanje nacionalne sigurnosti

HF

Nakon Srebrenice, hrvatska akademska vlast morala bi studirati profil četnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više