Hrvatski Fokus
Kolumne

Hrvatsko pravosuđe je Plenkovićevo pravosuđe!

Plenković utječe na pravosuđe preko preko Božinovića, Bošnjakovića, Bačića, Šeksa, tajnih službi, Resslera…

 

SOA je još 2016. godine upozorila na pokušaje koruptivnog utjecaja na pravosuđe. Prema raspoloživim informacijama SOA je 2016. dostavila predsjedniku države i Vlade popis od 20 sudaca koji su sigurnosna pretnja. https://m.vecernji.hr/…/soa-je-jos-2016-upozorila-na… U to vrijeme dolazi Plenković na mjesto predsjednika Hrvatske vlade i sve staje. Preuzima se kontrola nad institucijama pravosuđa, pogotovo progona i medija, ukida se vladavina prava. Plenković i njegovi podanici počinju haračiti po Hrvatskoj. HDZ, odnosno Plenković povlači poteze koji su dramatično protiv nacionalnoga interesa, a sada kako bi umirio druge širom otvara vrata korupciji. I zašto se sada čuditi kada utemeljeno, otvoreno građani govore o HDZ-ovom pravosuđu. A isto to rade najodgovornije osobe u RH.

Bivši predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik 8. 6. 2021. kazao je sljedeće: ”HDZ kao stranka opasnih namjera neovisno o kontekstu i značenju” i da smo “umjesto hrvatskog pravosuđa dobili HDZ-ovsko pravosuđe”. Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske je 9. 6. 2021. rekao: ”To je HDZ-ovo pravosuđe jedan kroz jedan”. A. Plenković je 10. 6. 2021. kazao: ”HDZ-ovo pravosuđe ne postoji”. Arsen Bauk, SDP-ov zastupnik u Saboru RH je 11. 6. 2021. kazao sljedeće: ”Pravosuđe je više Plenkovićevo nego HDZ-ovo”.

Miro Bulj, Mostov gradonačelnik Sinja 9. 6. 2021. kazao je sljedeće: ”Glavni problem razvoja Republike Hrvatske je pravosuđe”. Karolina Vidović Krišto, zastupnica u Saboru RH je kazala sljedeće: ”DORH je ključna institucija zbog koje je Hrvatska u zlu korupcije…” Dakle, HDZ odnosno Plenković preko Božinovića, Bošnjakovića, Bačića, Šeksa, tajnih službi, Resslera…, koji djeluje u Bruxellesu i drugi upravlja pravosuđem, a posebno onim dijelom gdje je njihov politički, stranački, ali i često privatni interes. Sada većina osoba na sudovima, u tužiteljstvu i drugim državnim institucijama koji rade savjesno, visoko profesionalno nose teret poltrona, dupelizaca, karijerista, puzavaca, a rade kaznena djela u korist nalogodavca. Pogledajte, ti koji pomažu razaranje vladavine prava trebaju biti kažnjeni da se nikada ne ponovi.

Ivica Todorić

Povezane objave

Američka izmišljotina “provjera činjenica” nije ništa drugo nego cenzura

hrvatski-fokus

Plenkovićev režim zavjeta i laži kriminalno upravlja Hrvatskom

hrvatski-fokus

Plenković je ideološki ‘premijer’

HF

Kako je drug Stepinac mogao postati svet

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više