Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Ne shvaćam zašto se radi toliki problem od poraza protiv Engleske.

Zlatko Dalić, izbornik, nakon još jedne sramne pobjede u trogodišnjem nizu, Večernji list

– Puno prigovora se moglo čuti da su zemlje Europe među sobom loše koordinirale pristup pandemiji prošle godine. Jeste li zadovoljni koordinacijom s vašim europskim partnerima po pitanju ponovnog otvaranja i oporavka? Koordinacija je bila jako loša! To je bio fijasko! U početku su dostava i raspodjela cjepiva u EU-u bile potpuni fijasko.

Richard Quest, novinar CNN-a u razgovoru s Andrejem Plenkovićem

– Dakle, ekonomija, po mom mišljenju, ima dva aspekta. Jedan je da nam je cilj snažan oporavak i otpornost. Osigurali smo 9.6 milijardi eura iz EU iduće generacije za sljedećih 10 godina, to su dodatna sredstva uz uobičajenu financijsku perspektivu za sljedećih sedam godina, gdje smo osigurali preko 12 milijardi eura. Osigurali smo za Hrvatsku preko 25 milijardi eura za sljedećih sedam godina. To je ogromna svota novca i velika injekcija za našu ekonomiju.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u razgovoru s novinarom CNN-a Richardom Questom

– Nošenje maski i socijalno distanciranje treba nastaviti donekle zauvijek radi suzbijanja koronavirusa i drugih bolesti.

Susan Michie, profesorica Sveučilišnog koledža u Londonu, članica znanstvenog savjetodavnog odbora britanske vlade, članica Komunističke partije Britanije i poznata u javnosti kao „Staljinova dadilja, The Telegraph

– Prošao je tjedan (od Milanovićevih napada) pa Vas mogu u miru obavijestiti da na moju suradnju više ne možete računati (a, očito, i vi možete bez mene). Vaša odluka da me ne pozovete da reagiram na Milanovićeve svinjarije ima, naime, puno (političke) logike – a malo morala.

Žarko Puhovski, politički analitičar ovako je 15. listopada 2020. poručio RTL-u da ga više ne zovu

– Da se ovakve stvari ne ponove Andrej Plenković i ministar Gordan Grlić-Radman moraju nastaviti ondje gdje sam danas stao u svojoj diplomatskoj bitci u predgrađu Bruxellesa.

Zoran Milanović, hrvatski presdjednik nakon uspješnog lobiranja na skupu NATO-a u Bruxellesu, Večernji list

– Ova se platforma ne će brzo ispuhati kao neki drugi pokreti poput Živog zida, Oraha, Laburista koji su bljesnuli pa nestali s političke scene.

Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf, N1 TV

– Đuro Sessa, trenutačni predsjednik Vrhovnog suda i jedan od odgovornih za stanje hrvatskog pravosuđa je ilegalac u hrvatskom sudstvu. On je 1996. godine protuustavno i protuzakonito imenovan za predsjednika Općinskog suda u Zagrebu i to kao konzul-savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Perthu, Australija, iako su samo suci mogli biti imenovani za predsjednike sudova. Sve što je Sessa radio kao predsjednik Općinskog suda u Zagrebu od 1996. do 2004. je bez pravnog učinka i ilegalno. Državno sudbeno vijeće je 17. svibnja 1996. donijelo odluku da se Đuro Sessa, u svojstvu konzula-savjetnika u Perthu, dakle osoba koja uopće nije sudac, imenuje za predsjednika Općinskog suda u Zagrebu. Zakon o sudovima (NN3/94) donesen 14. 1. 1994. propisao je u članku 48. da predsjednikom suda može biti samo sudac istog suda. Sessa, u vrijeme izbora za predsjednika, ne samo da nije bio sudac tog suda, nego uopće nije bio sudac.

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski eurozastupnik na facebooku

– Smatram da Daytonski mirovni sporazum ne može biti temelj budućnosti BiH. Smatram da je ključno za BiH da svi njezini građani budu identificirani upravo sa BiH i budućnošću svoje države.

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova, Depo.ba

TVRDNJE

– Covid putovnice su pritisak na potpuno zdrave ljude da se podvrgnu nedovoljno ispitanim farmaceutskim proizvodima.

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski eurozastupnik za govornicom Europskog parlamenta u Bruxellesu, https://youtu.be/73KWRxzqxlE

– Sudac koji je donio takvu presudu nagrađen je napredovanjem. Sudac koji je oslobodio Vinka Sindičića, kasnije je nagrađen mjestom u Vrhovnom sudu! Riječ je o Damiru Kosu, čija je supruga sutkinja u Velikoj Gorici, poznata po tome da je donijela odluku o zabrani izručenja Zdravka Mustača Njemačkoj!

Bože Vukušić, istraživač i publicist o presudi suca Kosa prema kojoj je Vinko Sindičić oslobođen krivnje za ubojstvo Brune Bušića, TV Bujica

– Zadovoljan sam i zabrinut jer to što se događalo s communiqueom u onom dijelu koji je nama interesantan nije normalno. Morat ćemo ispitati što točno stoji iza toga i kako je moguće da je jedan nemali broj država sabotira, odnosno otvoreno opstruira, onemogućava to da se u pasusu o BiH, koji je sastavni dio završnog dokumenta, uopće spomene Dayton, kao da je to nešto otrovno. To je ono što me zabrinjava, to nije normalno! Ja sam to uspio u zadnji trenutak ispraviti, jer smo bili prinuđeni pribjeći tim metodama. Ali to je znak upozorenja. Da nisam to napravio, imali  bismo deklaraciju koju kao da je pisao neki korifej, zagovornik tzv. građanske BiH, što je nešto što zvuči jako plemenito, ali je u stvari podvala.

Zoran Milanović, hrvatski presdjednik nakon uspješnog lobiranja na skupu NATO-a u Bruxellesu, Večernji list

– Prva spona društva je brak; sljedeća, naša djeca; onda cijela obitelj i sve zajedničke stvari.
Marko Tulije Ciceron, rimski državnik, odvjetnik, politički teoretičar, filozof i najveći rimski govornik

– Obožavatelji savršeno dobro razumiju, oni su tu da gledaju nogometnu utakmicu, a ne da im se drži predavanje o moralu

Brendan Clarke-Smith, član britanskoga parlamenta vladajuće Konzervativne stranke protiv klečanja na stadionima, The Guardian

– Brak je u izvjesnim slučajevima strahovita zabluda s jedne strane i strahovita prijevara s druge strane.
Ivo Andrić, književnik

– Napetost te vrste koja je primjetnija kod Bošnjaka nego kod druga dva naroda, mogla bi, uz suludu zapadnu politiku koja se temelji samo na vlastitim interesima, gurnuti u sukob čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Dr. fra Luka Marković, kolumnist Katoličkog tjednika o bezumnim napadima Bošnjaka na predsjednika Z. Milanovića 

– Nacionalni institut za alergiju i zarazne bolesti dr. Anthonyja Faucija pomogao je financirati bespovratna sredstva za koronavirus šišmiša na Institutu za virusologiju Wuhan, putem subvencije od 600.000 američkih dolara, udruzi EcoHealth, a podaci iz pisanih istraživačkih radova pokazuju da su koristili dobit tehnike rada. Sada je dobivanje funkcionalnih tehnika u osnovi biološki program oružja.

Gordon Chan, američki stručnjak za odnose s Dalekim istokom, Newsmax

– Na nama je da shvatimo gdje smo i što nam je činiti. S ovim političkim liderima i ovakvim narodom, ovdje nema rata zbog raspada države. Ova će se država mirno raspasti a ovaj će narod nestati. Koliko nas je? Gdje smo? Kakvi smo? Nije bitno koliko je nas, 2 ili 2,5 milijuna stanovnika, nego kakvi smo, šta mi imamo pokazati svijetu?!

Sead Numanović, bošnjački novinar na Face TV, https://www.facebook.com/srednjobosanac/

– Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg također je diktator jer ne odgovara nikome i ničemu, a uživa neizmjernu moć i on i njegov Facebook znaju gotovo sve o nama i tako utječu na pojedince i društvo.

Oliver Guez, francuski povjesničar u knjizi “Stoljeće diktatora”

– Cijepljenje se često doživljava kao umjetna intervencija u prirodni tijek stvari. Postoje i neke predodžbe o tomu da je za prirodni proces razvoja tijela bolje svojevrsno očvršćivanje, znači apsolviranje neke bolesti.

Malte Thießen,  njemački medicinski povjesničar iz Münstera, Deutsche Welle

– Digitalna potvrda bi omogućila privid povratka grubo oduzetih sloboda, a u naravi radi se o zatvoreničkom kodu kojim su pristali na vlastito zatvaranje i bjedni život konstantno praćenog, na sve uvjetovanog i ponižavanog roba čiji život ne vrijedi pišljivog boba.

Vigor Colnar, https://www.facebook.com/daniel.colnar.3

 – Tišina dopušta da ono što postoji bude i ono što jest. U tom smislu to mora imati duboke veze s Bogom: šutnja jednostavnog bivanja. Doživljavamo da u trenutcima kada ne možemo ništa reći ili učiniti što ne bi narušilo integritet i ljepotu tog bića.

Rowan Williams, velški anglikanski biskup, teolog i pjesnik

– Ovom NATO deklaracijom potvrdila se podrška daytonskoj BiH. Njome se podrazumijeva konstitutuvnost naroda, jer je ona sadržana direktno u bosanskohercegovačkom Ustavu.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH o sadržaju Deklaracija NATO-a o BiH nakon Milanovićeve intervencije, Glas Srpske

GOVOR MRŽNJE

– U Americi je izdana dozvola za mRNK cjepiva na populaciji od 12 do 15 godina, kod njih ima gotovo 100-postotnu učinkovitost. I Zagreb će 2022. i 2023. biti jedan od centara koji će biti uključen u proizvodnju predloška DNK za Pfizerovo cjepivo.

Alemka Markotić, naš suvremeni korona dr. Mengele, Logično

– Škoro se nalazi na čelu skupine neviđenih redikula…

Marko Ljubić, novinar, https://www.facebook.com/markoljubic3107

JUGONOSTALGIJA

– Izjednačavanje socijalističke ideje s fašističkim i nacističkim jednostavno ne stoji, a to je posebno naglašeno u Hrvatskoj. Ovakva se obilježavanja ne bi trebala financirati, posebno u doba epidemije.

Katarina Peović, pripadnica staljinističko-titoističke partije u Saboru protiv rezolucija Europskoga parlamenta protiv totalitarizama XX. stoljeća

BLA-BLA

– Zabilježili smo pad BDP-a od 8 posto u 2020. To je narušilo sve što je moja vlada radila u prvom mandatu, kada smo imali stabilan rast od otprilike tri posto. Postotak javnog duga u BDP-u ubrzano je padao, budžet je bio ili izbalansiran ili smo bili u plusu. Tijekom pandemije smo odlučili podržati radnike i poslodavce. Potrošili smo više od 10 milijardi kuna na potpore i osigurali plaće za više od 700 tisuća ljudi. To je bilo ključno da bismo izdržali ovu krizu.”

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u razgovoru s novinarom CNN-a Richardom Questom

DAIDŽE

– Čudim se što HTV nije u stanju u svoje emisije posvećene Bosni i Hercegovini, pozvati i Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini i uistinu je vole, za koje je ona istinska domovina. A ima ih još jako puno, unatoč politici „humanog preseljenja“ koja im je bila namijenila ulogu „divljači“ u rezervatima od posebne hrvatske državne skrbi. No, umjesto njih, poziva se osobe – uz prof. dr. Ninu Raspudića i prof. dr. Ivo Lučić – koje nastupaju ponajviše u ime velikosrpskih i velikohrvatskih, ali što je jako važno, uvijek na štetu hrvatskih bosanskohercegovačkih interesa, a što su pokazali i posljednji izbori.

Ivan Markešić, sociolog religije iz Rame, Slobodna Bosna

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Važno je da dodatno osvijestimo snagu, značaj i kvalitetu cjepiva, u prvom redu mRNK cjepiva. Znate da je Europska komisija odlučila da će u narednom razdoblju praktično dogovoriti kompletnu distribuciju od Pfizera, što znači da će biti distribuirano samo mRNK cjepivo. To nije zato što vektorska cjepiva poput AstraZenece nisu kvalitetna, nego zbog problema u distribuciji i proizvodnji.

Alemka Markotić, naš suvremeni korona dr. Mengele, Logično

– Ponašanje ljudi ključno je u kontroli pandemije. To je ponašanje socijalnog distanciranja kada ste u zatvorenom, pazite da postoji dobra ventilacija ili ako je nema, nosite maske za lice, provodite higijenu ruku i površina. Morat ćemo to nastaviti dugoročno i to će biti dobro ne samo za Covid, već i za smanjenje drugih bolesti.

Susan Michie, profesorica Sveučilišnog koledža u Londonu, članica znanstvenog savjetodavnog odbora britanske vlade, članica Komunističke partije Britanije i poznata u javnosti kao „Staljinova dadilja, The Telegraph

GLUPOST

– U zadnjih 50 godina očekivani životni vijek Europljana produljen je prosječno za deset godina, a to znači da ćemo morati raditi dulje ako želimo da naši mirovinski i socijalni sustavi ostanu održivi.

Dubravka Šuica, potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju EU-a

– Ova politika i dalje financira revizionistička i neoustaška društva.

Ivo Goldstein, povjesničar srednjega vijeka i SDP-ov diplomat, N1 TV

– Djeca vjeruju u Djeda Mraza, ali mi znamo da ga nema. Djeca vjeruju u Engleskoj u Sandmana, to je onaj koji vam da pijesak u oči prije nego zaspete, tako roditelji objašnjavaju djeci kad zaspeš dođe ti Sandman i onda te malo oči svrbe i to je taj trenutak kada uroniš u san, ali mi znamo da tog nema. Kao što znamo da nema drugog pravosuđa osim tog HDZ-ovog pravosuđa koji ga uništava sve ove godine.”

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik za posjeta Sinju

KOMENTARI

– Plenković je odgovoran za smrt 10 000 ljudi. Kaže da je to učinio da bi poboljšao ekonomiju, što bi bio zločin iz koristolljublja. No, HDZ ležerno pljačka i uništava ekonomiju 30 godina, pa nije vjerojatno da mu je do ekonomije naglo postalo stalo. Niti ima dokaza da su “mekane” mjere dobre za ekonomiju. Primjerice, Švedska je imala 10 × više mrtvih od Norveške, ali i 3-4 × veći pad BDP-a. (vidi Rudanov članak “Evaluating National Strategies”.)

Kazimir Majorinc, https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-dao-intervju-za-cnn-dobro-smo-kombinirali-mjere-i-gospodarstvo/2282898.aspx

– Što u policijskoj državi znači policijski sat kad na snazi imamo policijski dan, mjesec, godinu. Čak je i glavni epidemiolog policajac a u Istri vatrogasac.

Vedran Lekić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-dao-intervju-za-cnn-dobro-smo-kombinirali-mjere-i-gospodarstvo/2282898.aspx

– Generator loše ekonomije u Hrvatskoj je kriminal podržan i čak generiran od političkih, ili bolje reći državnih, struktura i vrlo loše pravosuđe čiji je nerad također potican od političkih, odnosno državnih struktura. Ne možeš imati jako lošu ekonomsku situaciju, koja je zadnjih 30 godina stalno u silaznoj putanji, i tvrditi za sebe da si dobar političar.
Političar koji se zna dobro održavati na vlasti upropaštavajući ekonomiju, je samo dobar lažov i ništa više.

Petar Petrović, https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-dao-intervju-za-cnn-dobro-smo-kombinirali-mjere-i-gospodarstvo/2282898.aspx

– Lažov, i dalje smo najsiromašnija članica EU-a, prezadužena za nekoliko genaracija, stotine tisuća mladi otišlo, sve pore društva isprepletene korupcijom i kriminalom.

Vetus Leo, https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-dao-intervju-za-cnn-dobro-smo-kombinirali-mjere-i-gospodarstvo/2282898.aspx

– Kako je smješno kada glupi pravnik pametuje o ekonomiji:):):):)

Hamza Turkić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-dao-intervju-za-cnn-dobro-smo-kombinirali-mjere-i-gospodarstvo/2282898.aspx

– Moj Zdravko dobro si živ ikako koja je bagra titoistička navalila na tebe ne daj se neradničkoj kriminalnoj bagru. Čovik se najezdi kada vidi proklete simbole u uredu, tribali smo ih pomlatit ’91. godine. Neka te Bog čuva pa i mi istinski branitelji smo uz tebe. Bog i Hrvati! Pozdrav!

Jako Šarić, https://www.facebook.com/ZdravkoMamic/posts/347242783424561

– Malo su ga kasno “priznali”, jel… Nakon što ga je “priznao”, nastavit će raditi sve suprotno od onog za šta se zalagao pokojni kralj, a Bošnjaci će opet na Ajvatovicu da slave onog ko je ubio pokojnog kralja. I da nose zastave okupatora. A daidže… što reći… Juda je bio anđeo.

Mile Anesteziolog, https://poskok.info/fratri-su-nas-upravo-opet-izdali-doveli-su-komsica-vojnika-dzihada-na-grob-naseg-posljednjeg-kralja-dzihadisticki-ubijenog-onako-kako-je-komsiceva-vojska-ubijala-krscane-devedesetih/

– Muslimani, kao ni Židovi, nemaju nikakve veze s srednjovjekovnom banovinom i kraljevinom Bosnom, pa tako ni s njenim vladarima, iz jednostavnog razloga što ih u srednjovjekovnoj Bosni nije bilo. Dakle, ne možeš biti kralj onima kojih tada u tvom kraljevstvu nije bilo. Kao i obratno. Ne mogu se oni kojih nije bilo pozivati na srednjovjekovne vladare Bosne samo zato što ih danas veže isti prostor življenja. Kada bi se vodili tim načelima onda bi se Hrvati mogli pozivati na Cara Dioklecijana, Crnogorci i Hrvati na ilirsku kraljicu Teutu itd. Paradoks do paradoksa. Ta načela nigdje ne vrijede osim kod bosanskih muslimana, tzv. bošnjaka, kojima je zafalilo povijesti prije Turaka, pa lažu li ga lažu, kradu li ga kradu.

Zoki, https://poskok.info/fratri-su-nas-upravo-opet-izdali-doveli-su-komsica-vojnika-dzihada-na-grob-naseg-posljednjeg-kralja-dzihadisticki-ubijenog-onako-kako-je-komsiceva-vojska-ubijala-krscane-devedesetih/

– Sorosvaroš je svoje rekao. Izabrali su jugo bandu koja je više od 10 godina navijala za Carlu del Ponte, haašku osudu i hrvatsku propast. Recite dobardan rodno osjetljivim semaforima i dječjem homo trans programu u vrtićima, drugovi, što ste htjeli, to ćete i dobiti.

Stina pradidova, https://narod.hr/hrvatska/skoro-definitivno-predstavljamo-svjetlo-krscanstva-i-konzervativizma

PODSJEĆANJE

– Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre, koja je u cijeloj toj situaciji bila apsolutno bez emocija. Kod uhvaćenih ustaša, kod osloboditelja, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i druge strane, svuda se vidjelo nešto ljudsko na facama – mržnja, radost, strah, histerija – osim na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedino odavala predumišljaj.

Srpski nedavno preminuli pjevač Đorđe Balašević prosinca, 1991. u intervju u beogradskom Ninu

POJAŠNJENJE

– Institut za političku ekologiju, u kojem je bio zaposlen Tomislav Tomašević nije institut već obična udruga građana! Zašto se zove institut? A nije znanstvena institucija i ne nalazi se u upisniku znanstvenih organizacija i ne ispunjava zakonom određene uvjete potrebne za upis u upisnik znanstvenih organizacija. Tako da proizlazi da “Institut za političku ekologiju” ima sličnu znanstvenu težinu kao “institut za frizuru” u mome susjedstvu.

Gordan Sataić, direktor tvrtke Ivis-94 Energija, http://hrvatski-glasnik.com/2021/04/20/gordan-sataic-prevara-zvana-tomislav-tomasevic-institut-za-politicku-ekologiju-u-kojem-je-bio-zaposlen-tomislav-tomasevic-nije-institut-vec-obicna-udruga-gradana/

UNITARNA BiH

– Pozdravljam NATO-ovu deklaraciju. Još jednom je potvrđena podrška suverenitetu i euroatlantskim reformama u BiH. U Deklaraciji ne stoji konstitutivnost naroda na čemu su iz Hrvatske insistirali. To je još jedna delegitimizacija prevladanog etničkog koncepta na međunarodnoj sceni.

Željko Komšić, unitarni bošnjački političar i lažni predstavnih Hrvata u Predsjedništvu BiH, Oslobođenje 

– Bosnu čuva samo temeljni bošnjački narod, a ostali joj (samo) o glavi rade.

Mustafa Cerić, bošnjački političar i vjerski vođa. Nedjelja.ba

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više