Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković šuti, a Milanović spašava Hrvate u BiH

Danski nogometaš Christian Eriksen je pao u nesvijest jer se je cijepio protiv korone 31. svibnja ove godine

 

  • Aktualna vlast globaliste Andreja Plenkovića, koju najodlučnije podržava zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, iz dana u dan urušava hrvatsku državu. Mi, koji smo ostali dosljedni očuvanju hrvatske države i hrvatske nacije, i koji smo privrženi Katoličkoj Crkvi i hrvatskim judeokršćanskim korijenima, njemu i sličnima najobičnija smo smetnja. Posebno mu smetaju iseljeni Hrvati, a Hrvate u Bosni i Hercegovini sjeti se samo prigodno i iz interesa. Milijuni iseljenih Hrvata i njihovih potomaka diljem svijeta obezvrijeđeni su i marginalizirani od godine 2000., ali su zato povlaštene dvije manjine, srpska i talijanska, koje nam obje žele samo zlo. Zato su Hrvati u BiH prepušteni sami sebi i ugroženi sa dvije strane, iz Sarajeva i iz Banja Luke. Istina, ugroženi su i s treće strane, iz središta svjetske političke i gospodarske moći, prije svega iz Bruxellesa, Berlina, Pariza, a odnedavno i iz Washingtona. Ovih dana to se potvrdilo uoči i tijekom skupa NATO-a u Bruxellesu, gdje su Plenkovićevi globalisti pokušali progurati „građansku deklaraciju“ u kojoj nema ni Hrvata a ni Daytonskoga mirovnog sporazuma, koji je, bez obzira na sve nejasnoće i loše strane, još uvijek jedina brana zaustavljanja muslimansko-bošnjačke unitarizacije Federacije BiH. I sada, kojeg li paradoksa, hrvatske interese u BiH spašava nepredvidljivi i neobuzdani Zoran Milanović. Nešto slično se dogodilo pred više godina kada je ponovno proguravanje od strane fantomske masonske „međunarodne zajednice“ kobnog Z-4 plana zaustavila orjunašica Vesna Pusić dok je čelništvo HDZ-a šutjelo. I sada čelništvo HDZ-a šuti! Umjesto da je Plenković u NATO-u branio hrvatske interese u BiH, njegovi bijedni i masni ministri prate konobarice nose li globalističke maske dok poslužuju kavom vrloga Vilija. A u sjedištu NATO-a, priznao li to Plenković i njegovi paži ili ne, Milanović nas je spasio. U deklaraciju je u zadnji čas izrijekom spomenut Daytonski sporazum. Spominje se i izborna reforma u BiH, kao nužnost koju treba dogovoriti i provesti. Istina, konstitutivni narodi se izrijekom ne spominju, ali… I to je nešto. I zato hvala Milanoviću!
  • U petak 11. lipnja 2021. novinar CNN-a Richard Quest sastao se s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i postavio mu nekoliko teških pitanja na koja je naš Andrej poslovično odgovarao – lažući. Osim toga ima još nekih zanimljivosti, a to je kako je taj razgovor prenio Plenkoviću još uvijek naklonjeni Jutarnji list, za razliku od Indexa koji nije frizirao mučan intervju. Naime, potkraj razgovora Quest ga je pitao je li zadovoljan suradnjom s partnerima iz EU-a po pitanju gospodarskog oporavka. Plenković je, prema Jutarnjem kazao da je »apsolutno zadovoljan te da su se čelnici dogovorili instrument za oporavak EU-a sljedeće generacije u iznosu od 750 milijardi eura. Premijer je kazao da su imali i dobru koordinaciju što se tiče cijepljenja, no Quest se s tim nije složio.

 – To je bio fijasko – kazao je Quest povišenim tonom. 

Plenković mu je odgovorio kako je jedini problem bio kašnjenje cjepiva Astra Zenece.

– Nitko nije znao da ne će distribuirati cjepivo kako su obećali u ugovorima. Sada stvari idu jako dobro u Hrvatskoj. Svatko tko se želi cijepiti to može učiniti – kazao je premijer te dodao kako je sada sustav distribucije cjepiva u EU postavljen adekvatno«, zaključio je Jutarnji list. Za razliku od Jutarnjega ovaj mučni dio razgovora po našega lažljivoga predsjednika Vlade i HDZ-a Index Matije Babića je doslovno prenio svađu između Questa i Plenkovića. Na Questovo pitanje:

»Puno prigovora se moglo čuti da su zemlje Europe među sobom loše koordinirale pristup pandemiji prošle godine. Jeste li zadovoljni koordinacijom s vašim europskim partnerima po pitanju ponovnog otvaranja i oporavka?«, Plenković je odgovorio:

– »Što se tiče oporavka, apsolutno. To je bio ključan element naše politike i složili smo se, ne samo što se tiče proračuna nego i po pitanju plana EU-a iduće generacije, da će 750 milijardi eura biti dostupno svim zemljama članicama. Mislim da je to zaista velika pomoć, koja nam je svima potrebna. Kad govorimo o koordinaciji tijekom pandemije, mislim da smo se dobro koordinirali što se tiče cijepljenja. Zemlje su pokazale solidarnost i osigurano je dovoljno cjepiva.«

Nakon toga Quest je ustvrdio: »Koordinacija je bila jako loša!«, a Plenković odgovorio:

– »Ne, to nije istina.«

»To je bio fijasko! U početku su dostava i raspodjela cjepiva u EU bile potpuni fijasko«, nije se dao novinar CNN-a.

– »Ne. Problem je bio u kašnjenju u dostavi Astra Zenece. Nitko nije znao da Astra Zeneca ne će dostaviti ono što su obećali i zbog toga je došlo do kašnjenja, ali sada sve teče glatko. U Hrvatskoj tko god se želi cijepiti, može to obaviti praktički ovaj tjedan i ista je situacija drugdje u EU. Sada kada je proizvodnja i distribucija dobro isplanirana, sve ide mnogo lakše. To je ono što vidim danas«, zaključio je Plenković, a doslovno prenio Index. Bio je to još jedan fijasko u nizu brojnih Plenkovićevih lažljivih obraćanja javnosti.

  • U prošlom Uvodniku napisao sam kako smo u zadnje tri godine, nakon velikoga uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, već navikli na stalne i teške poraze naše nogometne vrste. I u prvoj utakmici protiv Engleske u Londonu doživjeli smo poraz. Nije toliko bolan poraz od 1:0, koliko je bolna spoznaja da naši reprezentativci ništa nisu odigrali. I zato ponovno ponavljam, tako će biti sve dok je izbornik Zlatko Dalić i dok se na kormilo našega nogometa ne vrati Zdravko Mamić. Čekamo to vrijeme!
  • U borbi protiv pravosudne mafije Zdravko Mamić nam je podastro slikovne podatke iz ureda uhićenog suca Darka Krušlina, prema kojemu vidimo da je on i titoljubac (https://www.facebook.com/ZdravkoMamic/posts/347242783424561). U uredu suca Republike Hrvatske nalaze se tri slike diktatora Josipa Broza, jednoga od 10. najvećih masovnih ubojica XX. stoljeća, odgovornoga za smrt milijuna ljudi. Mamić je ovoga suca jugonostalgičara povezao s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem koji je na orjunaški način pripomogao da se splitski Hajduk u slobodnoj Hrvatskoj sroza na najniže grane u svojoj bogatoj povijesti.
  • Više puta pisao sam o tomu kako brojne naivne svjetske vlade lukavo i opasno dijele razne povlastice naivnima samo da se cijepe. I naša znanstveno-zdravstvena institucija, Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, – koja cijelo vrijeme svoga postojanja radi protiv hrvatskih interesa – isto to radi. Uveli su elektroničku poštu za naručivanje cijepljenja Hrvata i pritom najavljuju „veliki benefit za građane“. A znate li koji je to „benefit“ (hrv. povlastica, prednost, korist…)? To da Hrvati mogu odabrati cjepivo s kojim će ga cijepiti. O, Bože, koje li gluposti, a istodobno i opasnosti!? A još je opasnije što je Štamparova „Služba za školsku i adolescentnu medicinu“ organizirala tzv. prioritetno cijepljenje opasnim cjepivom Pfizer za bolesnu djecu stariju od 12 godina.
  • Tucker Swanson McNear Carlson, američki je televizijski voditelj i politički komentator koji je od 2016. vodio noćni politički talk show Tucker Carlson na Fox Newsu. Ovih dana istaknuo je izvještaje iz Izraela i Amerike koji pokazuju ozbiljne rizike od upale srca (miokarditis) među mladima koji su dobili eksperimentalne mRNK injekcije Pfizera i Moderne i govorio protiv prisiljavanja mladih na pokusno cijepljenje. (https://outragedpatriot.com/breaking-tucker-carlson-drops-a-bombshell-on-the-cdc-it-is-true/) S druge strane, zagovornik cijepljenja i globalizator dr. Anthony Fauci napokon priznaje da je vjerojatno samo oko 50 do 60 posto zaposlenika u Nacionalnom institutu za alergiju i zarazne bolesti (CDC) uzelo eksperimentalno “cjepivo”. Peter Marks iz FDA-e je rekao isto, dok je direktorica CDC-a Rochelle Walensky odbila reći koliki je postotak zaposlenika CDC-a cijepljen. Alex Berenson, američki književnik i novinar rekao je kako je nekoliko ljudi ukazalo na studiju Klinike Cleveland prema kojoj ljudi, koji su već imali COVID, ne trebaju cjepivo. Pritom nas podsjeća da je 18-godišnja Camilla Canepa umrla u bolnici u Genovi nakon tromboze kavernoznog sinusa s cerebralnim krvarenjem nakon što se cijepila opasnom s Astra Zenecom.
  • Nakon što je Christian Eriksen pao na utakmici u hrvatskim režimskim i globalističkim medijima raspisali su se samo kako bi nas još jednom prevarili. Nije bilo nikakve potrebe da Večernji list poziva nekakvoga nepoznatog kardiologa da nam prodaje bozu i izmišlja da je Danac možda prebolio kinesku gripu. Činjenica je da je 31. svibnja 2021. cijepljen protiv kineske gripe zvane COVID-19 i sada su mu dani obrojani. I njemu i svima drugima. Posebice njemu kao aktivnom nogometašu. Slično se dogodilo i 28-godišnjem talijanskom pjevaču Micheleu Merlu, koji je umro nakon što se cijepio protiv COVID-a.
  • UEFA se uključila u rashrvaćivanje Hrvatske. Iako je Hrvatski nogometni savez (HNS) u glazbenoj kampanji krovne europske nogometne federacije za Euro 2020. godine, na prvo mjesto stavio pjesmu Marka Perkovića Thompsona Lijepa li si, netko ju je prije neki dan maknuo. Svi šute i ne oglašuju se.
  • Za razliku od hrvatskih izdajničkih vlasti susjedni Mađari mogu biti sretni i spokojni sve dok na vlasti imaju suverenistu Viktora Orbána. Potvrda njegova domoljublja je odluka mađarskoga parlamenta, Országháza, da donese zakon koji zabranjuje dijeljenje sadržaja koji prikazuje i promiče homoseksualnost i transrodnost mlađima od 18 godina. Mađari su donijeli zakon o suzbijanju pedofilije i registar seksualnih prijestupnika nad djecom. Prema ovom mađarskom zakonu seksualni odgoj u školama ne smije promicati homoseksualizam, a posebice ne promjenu spola.
  • Imamo hrvatske Srbi u Hrvatskoj koji stalno i na razne načine rade protiv svoje domovine Hrvatske koju ne vole. A imamo i Srbe koji rade u inozemstvu protiv hrvatskih interesa. Austrijski dnevni list Die Presse iz Beča javlja kako uskoro počinje suđenje 49-godišnjem hrvatskom Srbinu koji je prije tri godine napao šestoricu fratara. S tri godine je napustio Hrvatsku, a nakon napada na fratre tri godine se u njoj skrivao. Na traženje austrijskoga suda hrvatske vlasti 11. svibnja ove godine izručile su ga Austriji.
  • Već nekoliko tjedana veliki broj Hrvata izvrgnut je teroru neke skupine građana putem elektroničke pošte. I ja sam jedan od njih. Dnevno nam šalju na stotine nepismenih elektroničkih poruka na kojima se nalaze razne prostote i primitivnosti. Ljudi se bune i traže da im više ne šalju takve poruke, a onaj koji im se obrati tek tada postaje meta velikog broja pripadnika te mrežne skupine. Ovdje ne ću ulaziti u namjere onih koji su unijeli nemir ili njihovo slabije informatičko znanje, samo ću vam – kao primjer – pokazati kako se otprilike odvija ta primitivna i ne baš bezopasna mrežna razmjena mišljenja:

»Poštovani Božo,

Istine radi moram sa tobom podijeliti neka moja saznanja o Budimiru Lončaru. Osobno ga poznajem, bili smo nekoliko puta u društvu zajedno a dva puta i na privatnom ručku. Budimir Lončar kao Ministar vanjskih poslova u Markovićevoj vladi najveći je znalac međunarodnih odnosa,  Kako bi spriječio srbočetničku agresiju na Hrvatsku predlagao je Markoviću da smijeni generala Kadijevića i postavi Antuna Tusa. Tuđman je pozvao Tusa u Zagreb a Lončar je dao ostavku. U Zagrebu je Tuđman nudio Lončaru da bude Ministar vanjskih poslova ali je radi Šuška odbio ponudu. Nema boljeg poznavaoca međunarodne situacije i čovijeka koji ima otvorena vrata u Wasinghtonu, Moskvi, Pekingu. Mogao je i još uvijek može puno učiniti za Hrvatsku. I priča o embargu na oružje nije potpuna. Lončar je odlično umrežen i uvažavan u centrima moći. Hrvat je i iskoristimo to. Gradimo Pokret na pomirbi svih koji su za slobodnu, suverenu, pravednu i bogatu Hrvatsku i to na načelima nauka Isusa Krista.« Elektronička poruka ovoga sadržaja poslana je s adrese [valek.ivan@gmail.com] na adresu [simunovic.bozo@gmail.com]. Primatelj sam sebe ovako predstavlja: »Božidar – Božo Šimunović,

čvrsti hrvatski domoljub i katolik, operativni pročelnik za zemaljsku koordinaciju Hrvatskog preporoda 21. stoljeća«. I sada vi sami pokušajte dokučiti tko je tu tko i tko je tu komu tko? Ja ne znam! Meni je tu puno toga nejasno. Jedino sam im zahvalan što su mi pomogli da napokon shvatim da nas je 1991. spasio Budo Lončar, a ne hrvatski branitelji.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Jezik je prevažan da ga prepustimo diletantima i neznalicama

hrvatski-fokus

Presude pojedincima ili presude državama!?

HF

Tko stoji iza prosvjeda protiv Vučića?

HF

Smjenjuje HDZ-ovce, postavlja HNS-ovce

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više