Hrvatski Fokus
Hrvatska

Plenkovićeva zlatna komunistička mladež

Upravo Plenković i Medved svojim ponašanjem i političkim odlukama izazivaju radikalizaciju

 

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Andrej Plenković ne priznaje izraz „zlatna komunistička mladež” što je posve točan izraz i točan opis te generacije. Konkretno, ja ne predstavljam zlatnu komunističku mladež, rođena sam u vrijeme nestašice hrane poslije rata, mlijeka i jaja u prahu koja su se miješala s vodom prije upotrebe. što su zvali Trumanova jaja, jer su tada Amerikanci bacali pakete pomoći iz aviona, instant kavu, jakne šuškavce, čokoladu, najlonske čarape paste za zube i higijenske potrepštine, kada je moj grad još bio sav u ruševinama od bombardiranja. Nisam mogla zbog nedostatka novaca redovno studirati, nego izvanredno uz rad.

Prema tome generacije rođene 70-ih su imale sve što ja nisam u svojoj mladosti mogla imati. Roditelji su bili na funkcijama i položajima sa visokim plaćama, nosili su tenisice od marke, robu od marke, školovali se u inozemstvu, naučili jezike i bili predodređeni da rade u diplomaciji. Prema tome i jesu proizvod ili produkt, labavijeg komunizma, kada smo iz komunizma odjednom prešli u socijalizam, od FNRJ 1963. godine postali SFRJ. nakon čega su se otvorile granice, očevi otišli i u pečalbu i počeli slati DM-marke kući. Tada se počelo masovno kupovati u Trstu i Grazu. Točno jesu zlatna komunistička mladež sa yugokomunističkim totalitarnim načinom razmišljanja. Pogledajte samo rječnik” Ja mogu što hoću”, danas riječi „začepiti usta” Ja to veoma dobro vidim i prepoznajem! Jesu zlatna yugokomunistička mladež koja nije prošla teror totalitarizma i komunizma, koja je rasla u izobilju i koja ne može pojmiti da je komunistički totalitarni režim bio zločinački isto koliko i fašistički.

Tko su antifašisti? Oni koji su se borili protiv fašizma! Što su onda komunisti? Antifašisti? U početku rata, a poslije su se ponijeli gore od fašista. tako da su iz početnih pozitivaca, postali negativci. A predsjednik Vlade Plenković i njegov vjerni pratitelj ministar Medved ponavljaju stalno riječ RADIKALIZACIJA! Upravo su oni ti koji svojim ponašanjem i političkim odlukama izazivaju radikalizaciju. Tko upravlja državom? Tko je doveo hrvatski narod u stanje apatije, tolike da 53,10 % birača ne izađe na izbore? Tko je doveo do odluke 300 000 hrvatskih građana da napuste Hrvatsku, jer u njoj više nisu mogli preživjeti? Tko je doveo i kako do blokada, nerazumnih lihvarskih naknada i kamata 250.000 ljudi od kojih su mnogi izgubili svoje domove? Tko je uništio i upropastio industriju kao jednu od važnih grana gospodarstva? Tko je prebacio gospodarstvo samo na turizam i trgovinu? Tko o svemu odlučuje i tko je odgovoran za funkcioniranje države? Vlada RH naravno i predsjednik Vlade u nekim segmentima uz supotpis predsjednika RH. Što znači da je Vlada ta koja je svojim postupcima i odlukama dovodi do radikalizacije.

Nije samo sadašnja Vlada jedini krivac za nezadovoljstvo upravljanja Hrvatskom. Svaka Vlada donijela je neku nepravednu odluku. Iza svake Vlade ostalo je nezadovoljstvo koje se gomila i sada dostiže točku ključanja. Kako je u ovoj analizi riječ o Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću da vidimo o čemu se zapravo radi. Sam način na koji Plenković razgovara s novinarima i izjave koje daje ukazuju na totalitarno razmišljanje i diktatorski način rješavanja je  Svi su mu krivi samo  on i njegov koalicijski partner SDSS nisu.

Nevjerojatnije od same činjenice da pristajemo da nas jedna rigidna yugo-titofilska manjina svojim etiketiranjem stalno maltretira ustaštvom, je potpuna impotencija službene hrvatske politike, koja se nije odredila prema tom najvažnijem pitanju koje truje, razara  i uništava same temelje na kojima je nastala sadašnja država Hrvatska. Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Nezainteresirani birači i brojne braniteljske udruge skupa sa Ministarstvom branitelja, nezainteresirano šute, a njihova vodstva dobro potkožena i uljuljkana u materijalnom blagostanju, ne dižu glas protiv poništavanja temelja hrvatske državnosti, protiv negiranja Domovinskog rata u školskim programima, protiv neprestanog izjednačavanja današnje RH sa NDH, protiv postojanja SAAB-a, raznih udruga štovanja i veličanja lika i djela J. B. Tita koje da apsurd bude tim veći svi mi financiramo iz Proračuna RH. Je li onda čudno što i danas, u demokratskoj i svakog ekstremizma lišenoj državi, traže fašizam i fašiste među onima koji su Hrvatsku stvorili, hrvatskim braniteljima? Sada nas tjeraju da priznamo kako bez njihova antifašizma Hrvatske ne bi bilo?  Kunu su priznali!  Da prihvatili su je i veoma im je draga, jer im pomaže da nas još više maltretiraju i tužakaju po svijetu ,i to  našom kunom! Mazokistički! Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

A mogli bi jednim potezom riješiti to šizofreno stanje u društvu i državi, samo kada bi se u Hrvatskom Saboru prihvatila Rezolucija EU Parlamenta od 19. rujna 2019. Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

  1. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;
  2. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;
  3. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava.

Lili Benčik

Povezane objave

Bandićev državni udar preko manjina

HF

Plenković laže i ponižava Hrvate

HF

Od Lovreća do visina

HF

Jezičac na vagi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više