Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Ljubavnici u Indoneziji bivaju bičevani zbog predbračnog seksa

Šerijatsku kaznu provodi regionalna islamska policija poznata kao Wilayatul Hisbah i Agencija za javni red

 

Među drugima koji su u to vrijeme tamo bičevani u javnosti bili su muškarac koji je navodno osigurao sobu za spomenuti par, pri čemu je kažnjen sa 75 udaraca bičem, te dvije osobe koje su dobile po 40 udaraca bičem zbog pijenja alkohola. Žena u Indoneziji na kraju se srušila i onesvijestila nakon što je primila 100 udaraca bičem zbog ulaska u predbračni seks.

Prema Daily Mailu, bičevanje je u ponedjeljak javno isporučeno u gradu Lhokseumawe, a muški ljubavnik žene također je dobio 100 udaraca bičem, a “šerijatsku kaznu” provodi regionalna islamska policija poznata kao Wilayatul Hisbah i Agencija za javni red. Lhokseumawe se nalazi u provinciji Aceh, “jedinoj regiji Indonezije s autonomijom za provođenje šerijatskog zakona”, ističu novine. Kako je žena dobila višestruke udarce, na kraju se srušila i pala na lice.

 “[Nju] su morali odvesti s mjesta jer je pala u nesvijest nakon što je dobila 100 udaraca bičem”, rekao je šef Wilayatul Hisbaha Zulkifli, kako ga citiraju novine. Među drugim ljudima koji su u to vrijeme tamo bičevani u javnosti bili su muškarac koji je navodno osigurao sobu za spomenuti par, pri čemu je kažnjen sa 75 udaraca bičem, te dvije osobe koje su dobile po 40 udaraca bićem zbog pijenja alkohola.

TBT, Mediji, 4. VII. 2021., https://thebosniatimes.ba/61542/video-100-udaraca-bicem-ljubavnici-u-indoneziji-bivaju-bicevani-zbog-predbracnog-seksa/

Povezane objave

Održan »XV. simpozij Stopama pobijenih«

hrvatski-fokus

Sve nemirnija i nesigurnija beha zajednica, Europa i svijet u cjelini

hrvatski-fokus

Nezabilježeni povijesni poraz i poniženje Europe

HF

Busovača

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više