Hrvatski Fokus
Vanjska politika

GLOBLIZACIJSKI FAŠIZAM – Fauci protiv rukovanja, ali ne i protiv seksa sa strancima

Fauci je 2012. napisao da su koristi od istraživanja dobivanja funkcije ‘veće od rizika’

 

Savjetnik za koronavirus Bijele kuće dr. Anthony Fauci priznao je 2012. godine da kontroverzna istraživanja “dobitka od funkcije” nose “daljinsku” mogućnost pokretanja pandemije, ali tvrdi da će koristi “nadmašiti rizici ”, prema napomenama koje su nedavno otkrivene kao smrtni slučajevi COVID-19 širom svijeta, blizu 3,6 milijuna.

Prošlog mjeseca, američki senator Rand Paul suočio se s Faucijem tijekom saslušanja u Senatu zbog uloge Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH) u financiranju istraživanja dobiti od funkcije (GOF) – koje uključuje namjerno jačanje virusa kako bi se bolje proučio njihov potencijal efekti – na kineskom Institutu za virusologiju u Wuhanu. Takvo istraživanje moglo je roditi COVID-19. 

Fauci je inzistirao da njegov odjel, Nacionalni institut za alergiju i zarazne bolesti (NIAID), “nikada” nije financirao takvo istraživanje. Paul se zatim osvrnuo na bespovratnu pomoć NIAID- a neprofitnom savezu EcoHealth “za proučavanje koronavirusa na bazi šišmiša u Kini”, uključujući istraživanje “dobitka od funkcije”, koje je pak financiralo istraživanje Wuhana. Fauci je tada tvrdio da ih je primatelj potpore u to vrijeme uvjeravao da se posao GOF-a ne će obaviti s novcem. Sada, Vikend Australija izvještava da je Fauci zapravo tvrdio u listopada 2012. za Američko društvo za mikrobiologiju da su se GOF istraživanja isplatila, iako se zna za rizike. “U malo vjerojatnom, ali zamislivom razvoju događaja, što ako se taj znanstvenik zarazi virusom, što dovodi do izbijanja i na kraju pokreće pandemiju?”, napisao je. “Mnogi postavljaju razumna pitanja: s obzirom na mogućnost takvog scenarija – koliko god udaljen – bi li prvotni eksperimenti trebali biti izvedeni i/ili objavljeni i koji su procesi bili uključeni u ovu odluku?” “Znanstvenici koji rade na ovom polju mogli bi reći – kao što sam doista rekao – da su blagodati takvih eksperimenata i znanje koje proizlazi iz njih veće od rizika”, izjavio je tada Fauci.

Krajem prošlog mjeseca republikanski članovi Obavještajnog odbora House House objavili su izvještaj u kojem su pronašli “značajne posredne dokaze” da se COVID-19 proširio curenjem u laboratoriju Wuhan, uključujući “jasne znakove” da je američka vlada “možda financirala ili surađivala u dobiti istraživanja funkcija “na Institutu za virusologiju Wuhan. “Američka vlada također mora pružiti cjelovito računovodstvo svake američke suradnje s istraživanjima koronavirusa u laboratoriju Wuhan, uključujući potporu tim projektima putem sredstava američke vlade”, navodi se u izvješću. Ta otkrića dolaze nakon što su demokrati i glavni mediji proveli veći dio prošle godine napadajući kao “teoriju zavjere” ideju da je COVID-19 mogao procuriti iz laboratorija. Tek posljednjih tjedana počeli su priznavati legitimitet teorije.

Faucijeva potencijalna uloga u financiranju istraživanja koje je moglo dovesti do COVID-19 samo je posljednje crno oko za podijeljenog javnozdravstvenog dužnosnika. U veljači 2020. rekao je da u Sjedinjenim Državama “nema apsolutno nikakvog razloga za nošenje maske”; do srpnja je sugerirao da Amerikanci nose ne samo maske, već naočale i štitnike za lice. Do danas nastavlja zagovarati važnost maskiranja, unatoč višestrukim studijama koje ukazuju na njihovu neučinkovitost.

Kritičari također okrivljuju Faucija za plutajući ideju i što zahtijeva od Amerikanaca da nose „certifikate” koji dokumentiraju svoj imunitet COVID-19 i sugerira da rukovanja treba ukinuti, ali seks sa strancima ostataka u redu ako „ste spremni riskirati.” 

https://www.lifesitenews.com/news/bombshell-fauci-wrote-in-2012-that-benefits-of-gain-of-function-research-outweigh-the-risks

 

Povezane objave

Teritorij srednje Azije i Kina

HF

Erdoğanov bitak i tubitak

HF

TSMC – tajvanska multinacionalna tvrtka za proizvodnju i dizajn ugovora o poluvodičima

hrvatski-fokus

Forenzičke revizije županije Maricopa u Phoenixu u Arizoni  

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više