Hrvatski Fokus
Društvo

Kulturocid u praksi prikriven pod pojmom „kontekstualizacija” radi mirnog provođenja

Političari u Hamburgu pozvali afričke „znanstvenike“ i „umjetnike“ da prerade slavni Bismarckov spomenik

 

Političari njemačkog grada Hamburga pozvali su „afričke znanstvenike i umjetnike“ da „kontekstualiziraju“ slavni spomenik Bismarcku visok 34 metra, piše Die Welt.

Spomenik Ottu von Bismarcku podignut je početkom 20. stoljeća, a tek je nedavno postao „problematičan“ slijedom rasta kultur-marksističke ideologije i stvaranja lažne crnačke viktimizacije. Naime, rasistički protubjelački pokret Black Lives Matter nedavno je uperio prstom baš u taj spomenik uz tvrdnju da je Bismarck bio sudionik „kolonizacije“ tijekom 19. stoljeća. Iz tog razloga neki su predložili da se sa spomenika ukloni – glava. Kako je u tijeku proces renovacije tog spomenika, takozvana crveno-zelena vlast u Hamburgu predložila je da se spomenik „kontekstualizira“. Dakako, prijedlog je prvenstveno došao od pro-komunističke stranke Die Linke, koji vjeruju da Bismarck predstavlja „anti-demokratsku, militarističku i represivnu orijentaciju“ njemačkog carstva.

Političari su tako najavili natječaj za redizajn spomenika. Prije toga će se održati četiri javne radionice s istraživačima i umjetnicima, „posebno onima iz Afrike“. Potom će komisija odrediti koji dizajn će biti pretočen u stvarnost.

https://tribun.hr/politicari-u-hamburgu-pozvali-africke-znanstvenike-i-umjetnike-ta-prerade-slavni-bismarckov-spomenik/

Povezani članci

Liječenje pomoću magnezijeva klorida

HF

Celestinsko proročanstvo Jamesa Redfielda

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Klinčeki

hrvatski-fokus

Engleski vitez riječi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...