Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Predsjednik kontinuiteta sunovrata

Očiti je potpuni raspad sistema u DSHV-u

 

U kutu države u kojoj živimo, u kutu Donjeg Tavankuta, jučer (16. srpnja 2021.) je izabran novi predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (ne svih Hrvata u Srbiji), Tomislav Žigmanov, što je prva (nakon samo sat vremena) objavila predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Jasna Vojnić, na portalu te svoje institucije. To nas ne čudi jer je poznata bliskost ovog para, takoreći jedinstvo duše (ideološko) i tijela (kao jedinst dvije „hrvatske“ krovne institucije), a čvrsto ih u zagrljaju drži novac.

Uz to je predsjednica na svoj portal postavila i niz fotografija od kojih dvije govore sve. Na jednoj je karakterističan osmijeh pretvorbe starog predsjednika u novog (bleskasto blistav)! Naime, novi predsjednik je nov po tome što će sada biti predsjednik kontinuiteta (valjda sve do svoje smrti ili smrti DSHV-a), za razliku što je kao stari predsjednik imao dvije godine praznog hoda, odnosno istekao mu je mandat na mjesto predsjednika prije toliko vremena.

Novi predsjednik DSHV-a: „Mjesto predsjednika DSHV-a zahtijeva da predsjednik DSHV-a mora biti predsjednik kontinuiteta!“ Na skupnoj fotografiji nazočnih na izbornoj skupštini DSHV-a, od njih 144 od one „silne masovnosti članstva“ „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, a manje od deset je onih na ključnim (plaćenim) mjestima, koji su još uvijek slijepo odani Tomislavu Žigmanovu! Gdje su drugi?! Ostalo je amorfna masa u većini salašara iz donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica) uvjek spremnih glasovati za aktualne vođe, posebno ako se od toga ima koristi, ali uvijek spremni i za prelijetanje u novi pobjednički tabor!

I među tih desetak osoba pokazalo se kroz dug period da nema onih za koje bi se moglo reći da imaju kapacitet i harizmu narodnih lidera, odnosno pravih intelektualaca, koji mogu cijeli jedan narod voditi u dobrom smijeru. Sasvim su obični odani apartčici koji su u tome našli svoju osobnu korist, jer je sve više hrvatskog novca u rukama sve manje ljudi (koji uglavnom žive u Subotici i okolici)! Očiti je potpuni raspad sistema u DSHV-u, koji se još održava samo zahvaljujući novcu poreskih obveznika iz Republike Hrvatske i podršci hrvatskog rukovodstva koje ne zna, ili neće da zna, pravo stanje u ovdašnjoj hrvatskoj zajednici. A ako je ovo danas jezgro, a jest, „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, koja ima u planu da održi svoj kontinuitet, onda će hrvatska nacionalna zajednica u Republici Srbiji nastaviti kontinuitet sunovrata, koji je počeo s Petrom Kuntićem!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Nema riječi Hrvatska ili hrvatski

hrvatski-fokus

Hrvati će imati državu onda kad im ona zaista bude trebala… kao komadić kruha, usrk zraka

hrvatski-fokus

Komu je smetala hrvatska zastava tijekom Plenkovićeva posjeta Subotici?

hrvatski-fokus

Učenik i hrvatski jezik

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više