Hrvatski Fokus
Gledišta

DSHV je regionalna, a ne svehrvatska politička stranka u Srbiji

Do posljednjeg Hrvata

 

U Statutu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) stoji da je to politička organizacija vojvođanskih Hrvata, institucija u kojoj se oblikuju, izražavaju i zastupaju kolektivni interesi Hrvata u Vojvodini (Bunjevaca, Šokaca i drugih Hrvata u Vojvodini)! Dakle, DSHV zastupa samo interese vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrvata u Republici Srbiji) pri čemu se naglašava da su to Šokci i Bunjevci i (neki) drugi Hrvati! Ovakva, već u samoj definiciji, nakaradna politička stranka vremenom se, isključivo manipulacijama, plagijatima i lažima, uspjela nametnuti kao “jedina relevantna politička stranka svih Hrvata u Srbiji”, što je dovelo do političkog (ali i kulturnog) sunovrata ovdašnje hrvatske zajednice!

Osnutak ove stranke u Subotici 1990. godine, kada je već bio jasan raspad Jugoslavije s odvajanjem Hrvatske u neovisnu državu, sugerira na jedan od bezbroj dilova Bunjevaca s aktualnom vlašću u svom identitetskom laviranju,  jer je za kratko vrijeme od osnutka počeo progon Hrvata iz Vojovdine, ali uz Šešeljevu “sugestiju” da su Bunjevci “naši” i da ih ne treba dirati!!!

Najgore su prošli pravi i najveći Hrvati u Srijemu koji su odmah prišli ovoj stranci, no pokazalo se da su bili naivni! A na osnovu učlanjenja srijemskih Hrvata u DSHV uslijedio je masovni progon Hrvata iz Srijema! Cilj je postignut!

Cilj je postignut ali Hrvati u Srbiji odavno ne smatraju da DSHV štiti njihove interese, stranka se osipa te sužava na područje Subotice i okolice sa većinskim članstvom i rukovodećim kadrom takozvanih “bunjevačkih Hrvata”, a Hrvati u Srbiji, inače zastrašeni, diskriminirani i proglašeni najomraženijim narodom, povlače se iz javnog prostora, posebno intelektualci.

Petar Kuntić “bunjevački Hrvat”, poslije jedanaest godina na čelu DSHV-a i “zastupanja” Hrvata (čak u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, gdje nikada nije govorio o bilo kom problemu Hrvata u Srbiji) povlači se 2014. godine s te pozicije zbog izbornog poraza!

Odmah poslije toga pokazat će se da je Petar Kuntić samo izigravao  “bunjevačkog Hrvata” (zbog osobne koristi), odnosno da je samo Bunjevac, jer je u jednosatnoj emisiji RTS1 sebe, svoju obitelj i Suboticu predstavio kao bunjevačku, bez da je jednom riječju spomenuo slovo “h” od bilo čega hrvatskog!

Ovdje treba reći da u Srbiji ima 16.706 Bunjevaca, priznatih kao poseban narod, koji govori da s Hrvatima nema nikakve veze, i da od svakog “bunjevačkog Hrvata” preko noći može nastati Bunjevac!

Poslije Petra Kuntića na čelo DSHV-a dolazi Tomislav Žigmanov, koji je prije toga sebe proglasio prvim čovjekom kulture svih Hrvata u Srbiji, forsirajući sve što je bunjevačko! Manipulacijama, plagijatima i lažima eleiminiro je sve svoje neistomišljenike i na sva ključna mjesta svih ovdašnjih hrvatskih krovnih institucija (koje su sve u Subotici) doveo svoje poltrone, mediokritete i ljude lošeg karaktera, u najvećem broju “bunjevačke Hrvate”, te sveo kulturu i politiku 57.900 Hrvata u Srbiji na šaku svojih bunjevačko-prijateljsko-rodbinskih poslušnika.

Za sutra Tomislav Žigmanov na svom twitter nalogu najavljuje “izbornu skupštinu” na kojoj će u Donjem Tavankutu biti svi ti njegovi poslušnici, koji će ga nesumnjivo izabrati, ako treba i za doživotnog prdsjednika DSHV-a!

Do pobjede!!! (s tri uzvičnika), kliče ovaj manipulant, što ovog puta znači do poslijednjeg Hrvata!!! I jedino dobro u svemu tome je što ćemo konačno (Žigmanov dvije godine „zbog korone“ nelegalno vodi stranku) saznati sva imena i prezima ljudi koji se samo iz osobnog interesa „predstavljaju kao borci za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Republici Srbiji“ i već desetlječjima sjede na njihovoj grbači!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Srpska strategija etničkog čišćenja

HF

Ustavni sud krši Ustav i sprječava održavanje referenduma

hrvatski-fokus

Protiv srpske »regionalne jurisdikcije«

HF

Jedina relevantno smiješna i tragična ‘hrvatska’ stranka u Srbiji

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više