Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Mustafa Cerić: »Bošnjâk – böš! = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!«

Nekadašnji vjerski vođa muslimana u konačnici je najvišeg zla nanio svom bošnjačkom narodu

 

Bosnu i Hercegovinu nije raskomadao i podijelio daytonskim zidovima ni velikosrpski secesionizam, ni velikohrvatski europeizam, već velikomuslimanski vjerski radikalizam umotan u patriotizam, u koji su se uvukli potomci Osmanlija, djeca majke Turske i svi oni “Bošnjaci” kojima je Iranac, Afganistanac i Turčin bliži od susjeda Hrvata, Srba i Europljana. Naprosto u taj dotad tako radikalno nezabilježen muslimanski vjerski, a u traženju nacionalnog identiteta u Bosni i Hercegovini i u taj, vrlo bolestan patriotizam, smjestila se i stiskala opasna rulja pojedinaca, iz svih dijelova tadašnjeg muslimanskog korpusa, i današnjeg bošnjačkog i skorog građanskog.

I vjerojatno bi se taj, u prvom redu vjerski a zatim i nacionalni, muslimansko-bošnjačko-građanski „patriotizam“ zadržao u europskim dimenzijama pozitivnog domoljublja da glavnu riječ u tom procesu nisu preuzeli vjerski lideri muslimana i neki politički čelnici koji su i prije te pojave bili osuđivani kao islamistički radikali. Velikosrpski nacionalizam, koji je započeo da ruši jugozajednicu, muslimanski radikalisti iskoristili su do maksimuma, te u vrlo kratkom vremenskom periodu zaveli, pa gotovo cijeli tadašnji muslimanski narod, u jednu vrlo opasnu političku i ratnu avanturu. U pomoć za političku, napose vjersku preobrazbu svoga naroda doveli su ogroman broj islamističkih vjerskih, političkih poglavito terorističko ratnih fundamentalista iz najradikalnijih muslimanskih zemalja, čime je pokret ubrzo prerastao u snažnu financijsku i vojnu organizaciju koja i danas traje. Zahvaljujući snažnim vezama iz vremena školovanja beha muslimanskih vjerskih lidera po radikalnim islamskim zemljama, od kojih su neke od strane demokratskog svijeta bile označene, a i danas su, i terorističkim, islamistički pokret na toj europskoj periferiji postao je financijski najsnažniji, gotovo, u svijetu. Vođe tog, već tada se vidjelo da ima previše islamskog terorističkog sadržaja, vjerskog radikalnog pokreta vinile su se, Mustafa Cerić, u nebeske visine najbogatijih pojedinaca u muslimanskom svijetu, čime su se gladnom i zavedenom muslimanskom narodu nametnuli nedodirljivim bogovima, ne na nebu, nego u bosanskohercegovačkoj tragičnoj ratnoj i gladnoj suvremenosti. Izrasli su faraoni i dinastije, Cerić, Izetbegović, otuđeni od naroda i iz sigurne pozadine, ureda, vjerskih objekata, bankovnih trezora gurali svoj muslimanski narod gotovo u biološki nestanak, govoreći javno i bez mrvice straha za odgovornost, što i jest karakteristika muslimanskih vjerskih lidera, da su spremni poslati u smrt i 250 tisuća pripadnika svoga naroda za ostvarenje muslimanske Bosne i Hercegovine. Ne prestaju ni danas narod gurati u rat, obećavajući im da će sami stati na čelo ratno okupatorske vojske, ohrabrujući ih govorima i snažnoj proizvodnji oružja u namjenskim tvornicama diljem muslimansko-bošnjačkog teritorija za „ne daj Bože“. „Za nedaj Bože“ da beha zajednicu suverenih i konstitutivnih naroda moramo konfederirati ili entitetizirati ili savezno republički uređivati s Hrvatima i Srbima, čime bi im omogućili jednakopravnost, ravnopravnost i slobodu jednaku kakvu mi uživamo. E, protiv tih civilizacijskih prava i stečevina mi se naoružavamo „za ne daj Bože“. I stoga da bi Hrvatima i Srbima, i svim Europljanima, omrznuli beha zajednicu, Izetbegović II. obećava i muslimanima, i Bošnjacima i građanima da će im biti na čelu u pohodu etničkog i vjerskog čišćenja nemuslimana, nebošnjaka i negrađana.

A kako nisu uspjeli politikom vjerskog radikalizma i zavođenja cijelog  naroda suicidirati svih tih planiranih 250 tisuća muslimanskih žrtava, naravno među njima nisu planirana njihova djeca i bližnji rod, žestoko vode rat poslije rata za, sada više ne za muslimansku, dio Europljana im je zaprijetio da muslimanska beha zajednica nikako nije opcija, već za građansku Bosnu i Hercegovinu, što je zapravo isto u zamišljenom cilju samo sada pod drugim omotačem. Zbog toga se mijenjaju i nacionalnom identitetu, pa su izašli iz Muslimana i ušli u Bošnjake. A sada nastoje izaći iz Bošnjaka u Građanine, jer se ispostavilo da je onaj im vjerski lider što im silom nametnuo Bošnjaštvo, za Bošnjaka kazao da je to ništa. I tako već četvrt stoljeća taj samonametnuti vjerski vođa, danas na tom polju sam Ništa a na financijskom jedan od najbogatijih u svijetu ih voda iz jednog u drugi nacionalni naziv, do kojih ni sam ne drži, osim onog financijske naravi. Iz svakog iz kojeg je izlazio, i u svaki novi u koji je ulazio, svoj izbor je autoritetom vjerskog lidera nametao cijelom muslimanskom narodu ne samo u beha zajednici već i izvan njenih granica.

Od ovih najnovijih kroz koje je prošao i beha Muslimane vodio i provodio, od muslimana pa preko Muslimana, Bošnjaka, Bošnjana, Bosanaca, potomaka Osmanlija, djece čija je mati Turska, pa do aktualnog Građanina, taj nekadašnji vjerski lider u konačnici je najvišeg zla nanio svim tim nacijama kroz koje je provodio beha Bošnjake muslimane. Toliko ih je zbunio da se je bez ikakve odgovornosti obogatio u bogatstvo bliskoistočnih šeika, a narod u cijeloj svojoj povijesti bio najgladniji, i nacionalno najviše dezorijentiran. Izgubljen. A kako i ne bi bio kad je taj bivši poglavar IZ BiH objasnio u svojoj širokoj “stručnosti” o svemu i svačemu, što to znači Bošnjak. Željko Ivanković hrvatski književnik iz Vareša kojeg su, kao i sve druge hrvatske književne velikane, građanizirani Bošnjaci ili bošnjačizirani Građani istjerali iz svih književnih asocijacija u političkom Sarajevu, citira svugdje prisutnog, vjerskog, političkog, akademskog, ratnog i poratnog Mustafu Cerića što je rekao i napisao što to znači Bošnjak: »Bošnjâk – böš! (tur.) = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!«.

Vidjet ćemo što će u kratkoj budućnosti napisati, Cerić, Izetbegović, Komšić i cijela ta bošnjačka bratija za Građanina. Zasigurno,  Građanin veliko ništa. A taj Ništa opet će krenuti kao i muslimani, Muslimani, Bošnjaci, potomci Osmanlija, djeca mati Turske… u rat, u etnička i vjerska čišćenja, progone, silovanja, rušenja crkava, prisilnu islamizaciju… Krenut će u osobna bogaćenja i siromašenja zavedenog naroda. Građani, zapravo to veliko Ništa obećavat će da su spremni žrtvovati, sad puno više od onog što su obećavali Muslimani i milijun žrtava za Bosnu i Hercegovinu velikog Ništa.

Vinko Đotlo

Povezani članci

Bošnjačka kontinuirana agresija na hrvatska znakovlja i hrvatski identitet

hrvatski-fokus

Muslimani “počistili” 126.725 Hrvata

HF

Bošnjačkom trojcu pridružila se Bisera

HF

Koncept projekta HRVATSKI POVIJESNI PARK

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...