Hrvatski Fokus
Kolumne

Vučić, Vulin i Velja mesar

Vulin je sam odabrao kuću u Ritopeku, gdje je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija

 

Srpski kriminalac Velimir Belivuk, zvan Velja Nevolja, tjednima je bio glavni protagonist medijskih izvješća u Srbiji. Uhićen zbog brojnih zločina, u prvom redu trgovine tonama kokaina i više svirepih ubojstava, sumnjičen je i da je sa svojom bandom pripremao ubojstvo srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Kad se učinilo da bi Belivuk mogao pasti u drugi plan zbog drugih šokova koji su zaokupili srpsku javnost, poput presuda u Haagu protiv Ratka Mladića i Jovice Stanišića te posebice „fermana“ Visokog predstavnika UN-a u BiH Valentina Inzka, Velja Nevolja je ponovo podigao medijsku prašinu izjavivši u zapisnik istražnog suca da se jednom osobno „poslovno“ susreo s Aleksandrom Vučićem te da je njegova banda inače s Vučićem surađivala preko njegova, Vučićeva, brata Andreja i sina Danila. (vidi: https://rs.n1info.com/…/a596315-krik-objavio…/)

No uslijedio je još snažniji udar na aktualnu srpsku vlast nakon što su beogradski mediji objavili dio iskaza Veljine desne ruke Marka Miljkovića, zvanog „Mesar“, koji je izjavio da se redovno viđao sa srpskim ministrom unutarnjih poslova Aleksandrom Vulinom. Štoviše: „Miljković je u iskazu kazao kako je Vulin sam odabrao kuću u Ritopeku, gdje je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija“. (vidi: https://www.jutarnji.hr/…/kucu-horora-je-izabrao-vulin…)

Bivši srpski obavještajci, udbaško-kosovski duo Božidar Spasić i Ljuban Karan, uvjereni su da u pozadini cijele priče stoje strane, zapadne obavještajne službe na čelu s CIA-om, kojima je cilj srušiti Vučića i na vlast dovesti opoziciju predvođenu bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, u čijoj je službi zapravo bila Belivukova banda.

Bilo kako bilo, izgleda da će se i najveći zagovaratelji demokratizacije Srbije i njenog pristupanja euroatlanskim integracijama morat pomirit s činjenicom da je ona još uvijek daleko od toga – jednom nogom u bizantijskom carstvu i drugom preko oceana u nekom južnoameričkom kartelu.

Bože Vukušić

Povezane objave

Zašto je Vujnovac partner u koncesiji?

hrvatski-fokus

Stevo Stevan Đurđević od Beograda

hrvatski-fokus

NATO mora razgovarati s Rusijom

HF

(Sve)videće oko, najveća stvar na svijetu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više