Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Teksas daje građanima slobodu koju nikada prije nisu imali

Uporaba pištolja bez dozvole

 

Kuća Texas je tijekom vikenda odobrila zakon kojim će se građanima omogućiti uporaba pištolja bez dozvole. Zakon sada ide na odobrenje republikanskom guverneru Gregu Abbottu. Rekao je da će potpisati račun. Nacrt zakona omogućit će građanima Teksasa 21 i više godina koji zakonski mogu posjedovati pištolj da javno izvedu pištolj bez dozvole ili provjere prošlosti, što je prije bilo predviđeno državnim zakonom.

Kuća u Teksasu odobrila je zakon glasanjem od 82 prema 62. Prije toga, Državni senat odobrio je zakon glasanjem od 18 prema 13.

Mjera uključuje amandman koji će povećati kazne za prijestupnike za koje se utvrdi da nose vatreno oružje. Demokrati kažu da će zakon dovesti do toga da će Teksašani i državni službenici biti izloženi većoj opasnosti. Charles Schwertner, koji je podržao prijedlog zakona, rekao je da kada je riječ o zakonima o oružju, “uvijek postoji puno brige”. Schwertner je rekao da vjeruje da će zakon državu učiniti sigurnijom. Guverner Abbott rekao je prošlog mjeseca da podržava zakone o “ustavnom nošenju”. Jason Ouimet, direktor NRA-a, podržava potez, rekavši da Amerikance ne treba prisiljavati da imaju dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja vani. “Pravo koje vas prisiljava da dobijete odobrenje vlade uopće nije pravo.” 

Blake Ambrose, https://patriotedition.com/texas-gives-citizens-a-freedom-theyve-never-had-before/

Povezani članci

Svi krivi za terorizam

HF

Turska – strateški problem Rusije

HF

Od prijatelja do neprijatelja

HF

Protiv “antisemitskih stereotipa”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...