Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Zakazala svjetska zajednica

Jača bošnjački radikalizam u pokušajima krivotvorenja vlasničkog lista beha zajednice

 

Bosna i Hercegovina pod vlašću prijeratnih i ratnih Muslimana te poslijeratnih Bošnjaka, po svim parametrima kojima vlada politička vrhuška tog naroda je Sjeverna Koreja u Europi. Bez ikakvih pokušaja, s bilo koje strane svjetske zajednice, da ih se zaustavi još u vrijeme agresije na Hrvate a zatim i u troipolgodišnjem vjerskom beha ratu, kada su se na putu unitarizacije i centralizacije beha društva koristili ratnim zločinima svih vrsta, danas su postali nezaustavljivi. A uvijek kada su neka ideologija i njene vođe nezaustavljivi, oni su brutalniji, agresivniji i dakako isključiviji i netolerantniji. Postaju i postali su u Bosni i Hercegovini nedodirljivi.

Ono što bošnjačku ideologiju čini opasnijom i od samog komunističkog režima, što je izjednačava s osmanizmom, na tim prostorima je činjenica korištenja vjerskog islamskog terorizma u svojoj vladavini. U svim društvima svijeta vrlo je opasan vjerski radikalizam, no razarajuće je opasan u multivjerskim zajednicama, kakva je islamsko-katoličko-pravoslavna bosanskohercegovačka. Da se situacija otela svakoj kontroli, i da je Bosna i Hercegovina oteta ne samo Hrvatima i Srbima već i Europi, vidljivo je iz svakodnevnih bošnjačkih, vrlo radikalnih, reakcija na svaki hrvatski ili srpski pokušaj vraćanja zemlje svim njenim narodima. Jer, Bosni i Hercegovini je turskom okupacijom i prisilnom islamizacijom, pocijepan i krivotvoren vlasnički list koji je, prije Osmanlija, glasio na autohtoni domicilni hrvatski narod, jedan kroz jedan. Od  tada osmanlijskim genocidom i konfesiocidom Bosna i Hercegovina je u vlasništvu jedan kroz tri.

Svako današnje drugačije pisanje bosanskohercegovačkog vlasničkog lista bilo bi krvavo i brutalno kao što su ga pisali i zločinima svih predznaka ispisali Turci u, gotovo, polutisućljetnoj okupaciji. Čudi, stoga, toliki bošnjački radikalizam u pokušajima krivotvorenja vlasničkog lista beha zajednice i tolika kršćanofobija koja nema granica, ne birajući sredstva u realiziranju onoga što nije uspjelo ni njihovoj mati Turskoj, da Bosnu i Hercegovinu upišu u svoje islamsko vlasništvo jedan kroz jedan. Bošnjačko otimanje Bosne i Hercegovine, domovine i Hrvata i Srba, i Bošnjaka, destabilizirajuće je i za onako stalno podrhtavajući mir na toj europskoj periferiji. Okupatorsko ponašanje Bošnjaka kao apsolutnog vladara Bosne i Hercegovine i njenog stopostotnog vlasništva, nepriznavanje je njene povijesne specifičnosti. I bez obzira što je prisilno specificizirana i turcizirana, to je nepriznavanje i njene nacionalno vjerske šarolikosti, potvrđene i priznate kroz sve dogovore o njenom, stalno mijenjanom, ustroju u prošlosti, kao i u ovom zadnjem pokušaju svjetske zajednice u Daytonu, kada je potvrđena suverenost i konstitutivnost njenih naroda, kao temelj njezine opstojnosti.

Nažalost, tu činjenicu koju je i svijet priznao i ugradio u njene nove daytonske temelje  na kojima je pokušava i izgraditi u koje daytonisti nisu dali mjesta turcizmu, što je znak nove beha zajednice naroda europskih vrijednosti, bošnjački lideri svih predznaka ih ruše, i na tom, već pomalo razbacanim materijalom, ugrađuju svoj unitarističko centralistički, islamsko radikalni svijet.

Svaki hrvatski ili srpski, pa čak i europski prijedlog izgleda buduće beha zajednice, na daytonskim temeljima suverenosti i konstitutivnosti naroda, jednakosti i ravnopravnosti, zajamčene demokratske slobode da svaki narod bira svoje predstavnike u entitetskim institucijama ili u bosanskohercegovačkom tronacionalno ustrojenom Predsjedništvu, biva žestoko napadnut iz svih bošnjačko muslimanskih centara. I upravo ta radikalna bošnjačka agresija na sve civilizacijske, demokratske i europske stečevine vodi u diobu zemlje baš po tim ideološkim granicama, islamskog radikalizma, srpskog secesionizma i hrvatskog europeizma. Ne može se dozvoliti bošnjačkim radikalnim asocijacijama da na svaki hrvatsko srpski razgovor o miru, o pravednom uređenju zemlje, po načelima kako je i ustrojena nova daytonska Bosna i Hercegovina, na bošnjačko-hrvatsko-srpskom tronožcu i da tako trodjelna bude u beha cjelini, isilovski agresiraju i prijete ratom, ne samo na beha prostoru, već i u regiji i Europi. Nemoguće je i pomisliti da u suvremenom svijetu izgrađene i življene demokracije ispunjene ljudskim pravima i vjerskim slobodama, pravima naroda na samoodlučivanje i biranje vlastitih predstavnika, ima takvih radikalista, poglavito s vjerskim fundamentalizmom, kojima je centralizam i unitarizam, veće pravo, veće dostignuće od teritorijalizacije zemlje, napose multinacionalni i multikonfesionalnih zajednica.

Na srpsko-hrvatsko razmišljanje, koje je u korist čak i običnom malom bošnjačkom čovjeku koji jedva sastavlja kraj s krajem, koji ne želi da provede cijeli svoj životni vijek u ratnoj spremnosti obrane neobranjivog, i obrane onog što nikako nije njegovo, o mirnom i civiliziranom razdruživanju beha naroda, strpani u vreću kao rogovi, na islilovski način reagiralo je Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca. Uobičajeno već papagajski ponavljaju mantru, okupljeni bošnjački intelektualci, “ODBACUJEMO DODIKOVE I ČOVIĆEVE PRIMITIVNE, RETROGRADNE I ANTICIVILIZACIJSKE IZJAVE O„RAZDRUŽIVANJU NARODA“. Mirno i demokratsko, pa čak i legalno pravo na razdruživanje, daleko je legalnije od bošnjačkog biranja Komšića u beha Predsjedništvo, koje je u beha slučaju jedini način uživanja svih sloboda, jednakosti i ravnopravnosti malobrojnijeg, hrvatskog, naroda, zasigurno nije i antivilizacijsko. No bošnjački unitarizam i centralizam s dimenzijama radikalnog islamizma da i to je po muslimanskoj definiciji civilizacijski vrijednosti, napredni čin, ugnjetavanja i iskorištavanja slabijih i malobrojnijih. Na tim islamskim principima prava i slobode nemuslimana počivaju i žive sve islamske zemlje, bez ikakva traga kršćana i kršćanstva. Stoga i oduzimaju pravo i Miloradu Dodiku i Daganu Čoviću predstavljanja svojih naroda, a to znači da Bošnjaci ne priznaju ni Srbe ni Hrvate u Bosni i Hercegovini, na način kako to, gotovo, sve islamske zemlje ne priznaju kršćane.

Eto ti nepobitnih dokaza o bošnjačkom vjerskom fundamentalizmu isključivosti, i otimanja Bosne i Hercegovine Srbima i Hrvatima ali i Ostalim, koje koriste kao oružje za negiranje prava kršćana. Bosna i Hercegovina ima, stoga, budućnost daleko sigurniju i prosperitetniju, mirniju i slobodniju u razdruživanju na tri entiteta, u beha cjelovitoj zajednici okruženoj i ograđenoj međunarodno priznatim beha granicama.

Ovo tim više što povijest nije zabilježila dug životni vijek multinacionalni i multikonfesionalnih zajednica, bez obzira koliki broj jednog naroda je branio i čuvao, jer svi ti entiteti, te šarene zajednice počivaju na giga nepravdi. A kako završe poznato je i Bošnjacima, današnjim osvajačima Bosne i Hercegovine. Prije negoli se opet u bosanskohercegovačkoj krčmi pogase svjetla, na svijetu je da zaustavi Bošnjake u otimanju Bosne i Hercegovine Hrvatima, Srbima, Ostalima i Europi. Pod vodstvom nekažnjenih muslimanskih ratnih zločinaca, Mlaćo, Cikotić, Džaferović, Genjac, Delić, Halilović…, bosanski i hercegovački tronacionalni zbirni entitet na putu je da postane europski Afganistan, pod vlašću „europskih talibana“, koje ni četvrt stoljetno prisustvo svjetske zajednice u toj „krčmi pogašenih svijetla“ ne uspijeva zaustaviti i pobijediti. Kao što ih nije ni Amerika pobijedila u Afganistanu, što je znak snažne povezanosti, na globalnoj razini, suvremenih islamskih terorista

Vinko Đotlo

Povezani članci

Bošnjački žal za turskim spomenicima

HF

Hrvat Nikola Marić osuđen na 20 godina zatvora

HF

Četnici namjeravaju okupirati Bosnu

HF

Nerasvjetljena povijesna istina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...