Hrvatski Fokus

Danas moj prijatelj Mijo sedamdeset i prvi rođendan slavi

 

Dragi prijatelju Mijo!

Jutros je i za mene svanuo sretan dan. Pri prvom, još bunovnom pogledu na prostor oko sebe ugledah: Tebe! I sjetih se: Danas moj prijatelj Mijo sedamdeset i prvi rođendan slavi. Ne sustaj! Ne čekaj već rođendan mu čestitaj! Telefonom se javi! Usprkos lošem zdravlju, prijatelj pravi zajedno sa slavljenikom se raduje slavlju i s njime zajedno rođendan slavi. Ako ga, ne daj Bože, i tuga smlavi, prijatelj prijatelja utješiti treba i razvedriti porukom Neba i toplom riječju materinskom u sretnije dane odjedriti.

Ja ne htjedoh telefonirati, jer dobro znam, po pričanju Tvom, da kasno ustaješ i ne usudih se u tvoj mir dirati. Pomislih: Ostavi ga u miru svom, napiši pismo, ne odveć dugo, i svanut će ubrzo dan. Miji zaželi: Nek mu je sretan i blagoslovljen rođendan! A dragoga Boga zamoli za Mijin sretan i život dug, za mir i zlobe nedodir, za uspjehe u svemu što čini a namijenjeno je: Dobroti, Istini, Vjeri i Ljubavi DOMOVINI!

Sretan bio prijatelju Mijo, i po Božjoj želji svako dobro Tvojoj obitelji!

Iskreno želi Vaša Malkica Dugeč,

Malkica Dugeč, Stuttgart, 29. 8. 2021. (Posvećeno dragom prijatelju prof. Miji Arapoviću za sretan 71. rođendan.)

Povezane objave

Popularno je biti protiv Trumpa

HF

Priznanja Dragici Jelić i Mateji Mandić

HF

Crkva širi mir, ljubav, praštanje i slogu, a ne razdor i mržnju

hrvatski-fokus

Na Etno salašu Balažević

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više