Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković sa svim Hrvatima ratuje, a dodvorava se Pupovcu i Srbima

Plenković želi predsjednika Vrhovnoga suda koji će ga zaštititi u kriminalu oko Agrokora

 

  • Na Aktualnom satu u Saboru Sandra Benčić, zastupnica crveno liberalne partije Možemo pitala je Plenkovića je li njegova neodlučnost oko izbora Vrhovnog suda povezana s aferom Agrokor, odnosno boji li se da će sudac Radovan Dobronić, ako bude izabran, suditi pošteno kod pitanja privatnoga vlasništva Ivice Todorića. „Postoji li motivacija da se oteže s tim izborom?“, pitala je Sandra. Uobičajeno, kako i doliči potomku jugokomunističkoga aparatčika – koji ne misli, nego samo sluša što mu Partija naredi – odgovorio je Benčićki: “Ja uživam gledati kako NGO aktivizam (nevladine udruge) transformiran u političke stranke uvijek ide na najnevjerojatnije scenarije. Ne znam po čemu ste zaključili da ja imam nešto protiv suca Dobronića? Meni je žao da nova predsjednica Vrhovnog suda nije Ksenija Turković, koja je bila prvi izbor i oko koje bi postigli konsenzus. Znate zašto nije izabrana? Zato što je netko nije htio predložiti. Vi nama imputirate da usporavamo proces. To nije istina”. Sada se pitate što je to Plenković odgovarao? Ništa. Pravi se lud. A Sandra ga je pitala što će biti kada hrvatska država izgubi sporove protiv vlasnika Agrokora Ivice Todorića na međunarodnim sudovima u Washingtonu, Londonu, Parizu… na kojima je tužio hrvatsku državu i Plenkovića da su mu protuzakonito oduzeli privatnu imovinu, na šumarski način osnovali kriminalnu Grupu BORG i sudstvo podredili svojim privatnim interesima. Jer kada sudovi presude u korist Todorića, a presudit će kad-tad, hrvatska država će završiti, slikovito rečeno, u stečaju. A ovo pitanje zastupnice Benčić Plenkoviću 15. rujna 2021. na tragu je sličnoga pitanja oko Agrokora na Aktualnom satu 7. travnja ove godine kada ga je pitala je li znao da se guverner HNB-a savjetovao s Knighthead lešinarskim fondom te da su preko njega došli do Vlade. Navela je da je “posljedica toga njihova ponuda za Agrokor prošla nakon što je Vujčić na zahtjev predstavnika fonda njihovu ponudu učinio atraktivnijom.” Optužila je Plenkovića da je on omogućio da se tzv. konzultantima Agrokora isplati više novca nego što je bio granični dug dobavljačima jer se odlučilo za roll-up kredit i jer se donio Lex Agrokor. Pitala je Plenkovića i je li znao za sastanke Vujčića i konzultanata Kinghtheada te smatra li bi li guverner Boris Vujčić trebao Vladi i Saboru odgovarati za to. Nakon što je i tada Plenkovć izbjegao konkretan odgovor zastupnica mu je rekla: “Mudro ste prešutjeli moje ključno pitanje o sastancima Vujčića i Knightheada, a prešutjeli ste jer bi vas činjenica o tomu mogla inkriminirati u nekim budućim postupcima. Pogodovali ste financijskim institutima u vlasništvu druge države, to se dogodilo”.
  • Osim što je saborska zastupnica Sandra Benčić oneraspoložila predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pitanjem što će biti kada Ivica Todorić dobije veliku odštetu na sudu protiv države zbog Plenkovićeve otimačine Agrokora, i zastupnik HSS-a Krešo Beljak nije najbolje sjeo Plenkoviću, a ni predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. Beljak je podsjetio da je na dan Oluje, 5. kolovoza ove godine, „jedan HDZ-ov simpatizer tražio od drugog HDZ-ovca Jandrokovićev broj da ga nazove i čestita mu Dan domovinske zahvalnosti. Broj je dobio i nazvao ga je, a onda je Jandroković sasuo salvu najvulgarnijih uvrjeda i prekinuo mu vezu. Već idući dan, čovjek koji je zvao Jandrokovića završio je na obavijesnom razgovoru jer ga je Jandroković prijavio policiji koja ga je pak osumnjičila za kazneno djelo prijetnje“, rekao je Beljak i dodao: “Postoji sumnja da je Jandroković počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela i kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti”. Nakon što je Plenković rekao da ne zna ništa o tomu, Beljak mu je pojasnio: “Oštećena osoba je Jandrokovića oslovila s gospodine Njonjo. Mislila je da će to biti simpatično, nije smatrala da će to za njega biti uvrjeda, a kamoli prijetnja”. Jandroković, koji je predsjedao Saborom također je rekao da mu na sve to nema što reći. To što je protiv čovjeka poslao policiju za njega ništa ne znači.
  • Iz Pekinga maoističke komunističke vlasti javljaju da su već cijepili 91 posto djece od 12 – 17 godina protiv koronovirusa. Nu, nije to sve. Idu kineski komunisti dalje pa Xinhua, glavna kineska državna agencija, koju je osnovala Komunistička partija 1931., javlja da će Kinezi cijepiti i djecu od treće godine. Poput komunističke Kine i u komunističkoj Kubi cijepe djecu od dvije godine starosti i kubanska agencija Prensa Latina, koju je još 1959. osnovao drug Fidel Catstro, javlja da će uskoro početi cijepiti djecu i mlađu od dvije godine. I u susjednoj Sloveniji, u kojoj su neprekidno na vlasti sljedbenici Osvobodilne fronte još od 1941., mjere zabrana su sve žešće. Slovenci ne samo da nasilno cijepe svoje podanike, nego su uveli takve nacističke zabrane da onaj tko nije cijepljen više ne može niti u kupnju, a ni voziti se javnim prijevozom. Zato ne čudi što nama prijete naši vladajući, sinovi i kćeri partizana i jugokomunista: Davor Božinović, Andrej Plenković i njihovi drugi drugovi. Komunisti su svugdje u svijetu objeručke prihvatili ove diktatorske mjere globalizacijskoga fašizma i u vrijeme korona diktature plivaju kao ribe u vodi. I zato hrvatski komunisti nisu izuzetak. Naprotiv!
  • Uoči popisa stanovništva Hrvatska je preplavljena plakatima SDSS-a putem kojih Milorad Pupovac i njegovo velikosrpsko društvo pozivaju manjinske Srbe u Hrvatskoj da se preko sustava e-građani izjašnjavaju kao Srbi, čiji je materinski jezik srpski i da su članovi Pravoslavne crkve Srbije. SDSS, čiji su osnivači ratovali protiv Hrvatske, poziva Srbe da se izjašnjavaju kao članovi Pravoslavne crkve Srbije što je jako opasno. Osim plakata po Hrvatskoj bogati hrvatski Srbi šalju promidžbeni materijal i po Zagrebu. Kovertu s promidžbenim materijalom pod nazivom BUDI e-SRBIN, odnosno poziv da se izjašnjavaju kao Srbi, dobio je i moj nedavno preminuli susjed Srbin. U pozivu da se odazove na popis, makar i mrtav, Pupovac i društvo mu savjetuju da ne „zazire od izjašnjavanja o svojoj nacionalnoj, vjerskoj, jezičnoj i drugoj pripadnosti“. A kada kažu ‘nacionalna pripadnost’, to znači da se izjasni kao Srbin, kada kažu ‘vjerska pripadnost’, to znači da se izjasni kao pravoslavac, a kada kažu ‘jezična pripadnost’, onda misle da zaokruže „srpski jezik“. A četvrtu točku srpskoga povezivanja pod nazivom „druge pripadnosti“, malo je teže dešifrirati.
  • Iako je samo 23 posto Hrvata za što brži ulazak u eurozonu Andrej Plenković smatra kako je to dobar potez. A nije. Loše je ići u eurozonu u trenutku kada nemamo proizvodnju i kada smo sve siromašniji. Uđemo li 1. siječnja 2023. u eurozonu, jer nas može spasiti sama Europska unija ako ne progleda kroz prste budući ne udovoljavamo nijednim točkama iz kriterija za ulazak, bit ćemo još siromašniji i gladniji. Dakako, ne i Plenković i guverner Boris Vujčić.
  • Njemački pastor, Dietrich Bonhoeffer (Wrocław, 4. II. 1906. – Flossenburg, 9. IV. 1945.), koji je životom platio borbu protiv hitlerizma, svojedobno je izjavio: »Glupost je opasniji neprijatelj dobra nego zlo. Protiv zla možemo prosvjedovati, možemo ga raskrinkati, možemo ga ako treba silom spriječiti; zlo nosi u sebi uvijek klicu vlastitog raspadanja jer ostavlja u čovjeku barem nevoljkost. Protiv gluposti smo bespomoćni. Ni prosvjedima ni silom ne da se tu ništa učiniti, razlozi tu ne vrijede; činjenicama koje protuslove vlastitoj predrasudi jednostavno ne treba vjerovati. Pa iako su činjenice neizbježne, mogu se jednostavno zaobići kao beznačajni pojedinačni slučajevi. Pritom je glupan za razliku od zla čovjeka sa sobom potpuno zadovoljan, on postaje dapače opasan jer se lako razdraži i prelazi u napad. Zbog toga je potrebno više opreznosti pred glupanom nego pred zlim čovjekom. Nikada više ne ćemo pokušavati razlozima uvjeriti glupana; to je besmisleno i opasno«. U ovo vrijeme korona ludila i globalizacijskoga fašizma koje nad svojim podanicima provode gotovo sve svjetske vlasti, nije naodmet još jednom pozorno pročitati ovo što je Bonhoeffer izjavio.
  • Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, Srbi i Srbijanci nam se izruguju i ponižavaju nas. I domaći manjinski Srbi i Srbijanci iz Srbije rade sinkronizirano na ostvarenju velikosrpskih prije nekoliko stoljeća proklamiranih načela i na ostvarenju svoja dva, a po nekima i tri javnosti dostupna Memoranduma SANU-a. Nakon što su s jednim zrakoplovom pokorili slobodarsko Cetinje i Crnu Goru, sada kreću i šire. U srijedu Aleksandar Vučić je odaslao poruku svojim velikosrpskim i četničkim emisarima da 15. rujna 2021. istaknu srpsku trobojnicu „crven-plav-bijel“ gdje god žive. To je klasično primitivno srednjovjekovno zapišavanje teritorija. Na ovu opasnu nakanu iz Beograda, za koju smo svi tjednima znali, vladajući se nisu oglašavali. Tek je dan prije, i to nakon što je Milorad Pupovac, Plenkovićev koalicijski partner iz Srpsko-hrvatske koalicije, rogoborio i bizantski izvodio jezične i logičke eskapade u Gajevoj 7, oglasio se Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. Kako se radi o najnesposobnijem uhljebu na hrvatskoj političkoj sceni od stoljeća sedmog, svima je jasno kako Pupovac i ostali iz njegova legla rade što im je volja. Taj i takav Bačić rekao je da je u pitanju „neprimjerena provokacija“ koja je pritom i protuzakonita. Bačić nije želio komentirati izjavu Milorada Pupovca da bi svaka institucija srpske zajednice trebala imati pravo na hrvatsku zastavu. Znamo i zašto. Jer mu gazda nije to odobrio. I onda, kada su se zastave već vijorile, oglasio se i Gazda Plenković i, rekao isto što i Bačić, da je u pitanju „provokacija“, što je dokaz da je dan prije pred novinare potjerao jadnoga Bačića da nešto kaže ali da se ne zamjeri pajdi Miloradu.
  • Dok kršćani diljem svijeta napadaju i sotoniziraju svoje kršćanske vjernike, svećenike, biskupe i kardinale, muslimani veličaju islam na razne načine. Kako to rade naši susjedi muslimani iz BiH, pogledajte na člančiću sarajevskoga Klixa (https://www.klix.ba/vijesti/svijet/simbol-medjuvjerskog-prijateljstva-proucen-ezan-sa-londonskog-tower-bridgea/210509078): »Predivne scene – Simbol međuvjerskog prijateljstva: Proučen ezan sa londonskog Tower Bridgea Britanski poduzetnik učio je ezan sa čuvenog londonskog mosta Tower Bridge, dok je sunce zalazilo nad britanskom prijestolnicom posljednjeg petka Ramazana 2021. Kazi Shafiqur Rahman (35) učio je ezan u stilu mujezina Velike džamije u Meki, šeika Alija Ahmada Mulle, u sklopu međuvjerskog virtualnog iftara. Mulla je mujezin u Velikoj džamiji od 1975. godine i muslimani širom svijeta prepoznaju njegov glas bez obzira na to jesu li posjetili Meku. Molitva na Tower Bridgeu označila je kraj iftara koji su organizirali londonske džamije i muslimanske organizacije. Rahman je rekao da mu je javno učenje ezana pričinilo ogromno zadovoljstvo i da je zahvalan što mu je pružena prilika da to učini s ovog čuvenog mosta koji je jedan od najpoznatijih simbola Londona. Molitvu su sa zanimanjem pratili brojni građani Londona bez obzira na svoju vjeroispovijest.« Ako i ne shvaćate o čemu se radi i nije bitno. Bitno je da su »predivne scene« s mosta u kršćanskom Londonu.
  • Nizozemsko Ministarstvo financija i poljoprivrede razvilo je planove za otkup zemljišta stotina poljoprivrednika i ako je potrebno, eksproprijaciju kako bi se brzo smanjila emisija dušika u Nizozemskoj. Sve ovo nalazi se u dokumentima koje je objavio NRC Handelsblad, najtiražnije nizozemske novine, a prenio portal Logično. Troškovi operacije iznosit će 17 milijardi eura. Idu globalizacijski Nizozemci dalje pa najavljuju plan kupovanja zemljišta od poljoprivrednika uz obrazloženje kako će na taj način država bolje od seljaka provoditi „održivije“ oblike poljoprivrede. U prijevodu to znači da će poljoprivrednicima zabraniti uzgoj životinja i da će stvoriti manje onečišćenja okoliša. Klasični oblik orwellizma.
  • Aleksandar Gavrilović, suvlasnik je i direktor gaming studija Gamechuck. U SDP-u je desetak godina, a u Forumu mladih bio je voditelj book cluba “Iskra” koji se povezao sa stotinama sindikalista, aktivista i akademika izvan stranke. Gavrilović koji je bio stažist u Europskom parlamentu u uredu Tonina Picule, a 2020. godine vijećnik na Gornjem gradu, predložio je, a mjesni odbor izglasao, da se na zagrebačkom Ilirskom trgu kraj Mažuranićeve palače postavi spomen poprsje Karla Marxa s obrazloženjem da su Marxovi radovi “utjecali na ideologiju radničke klase u svim njezinim borbama u posljednjih 100 godina”. (https://www.dnevno.hr/vijesti/bitka-za-zagrebacki-sdp-jedan-do-kandidata-za-predsjednika-zeli-marxovu-bistu-u-centru-zagreba-1821455/)
  • Šokantna i nevjerojatna 8 -godišnjakinja koju su policija i medicinske sestre u Velikoj Britaniji nasilno odvele od roditelja https://www.youtube.com/watch?v=PQH8THDBYh8 Bezdušni liječnici, bolničarka bez duše, nhs nemar, šokantna statistika brutalnosti policije. Video snimke dječje policije, nevjerojatna policijska scena, nevjerojatan policajac, nevjerojatna policija. Policija je napala 12 –godišnjaka; uhvaćena korumpirana policija, korumpirani policijski dokumentarac, korumpirana policija, uhvaćena korumpirana policija Australije.
  • Pupovac izgubio sud, Dražen Keleminec oslobođen optužbe. Pogledajte! https://www.youtube.com/watch?v=DOZNMwX_Mbk

Marijan Majstorović

Povezane objave

Manjine ne smiju odlučivati tko će vladati u Hrvatskoj

HF

Angela Merkel otvoreno podržala HDZ

HF

Na pomolu treća izdaja Savudrijske vale?

HF

Esdepeovcima sve je dopušteno

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više