Hrvatski Fokus
Znanost

Kada će liječnička profesija progovoriti i poduzeti mjere za sprječavanje štetnih mjera na zdravlje djece?

Dr. Rudolf Hänsel: „Roditelji žrtvuju svoju djecu na oltaru poslušnosti: djeca u nevolji – budućnost u opasnosti“

 

Britanski “The Guardian” objavio je 13. rujna (2021.) tekst pod naslovom: „Nagli porast broja djece hospitalizirane na intenzivnoj njezi jer nemaju kuda otići” trebao bi uzbuniti ne samo roditelje nego i liječnike i druge stručnjake. 

Ovaj tekst 14. rujna objavio je i “Uncut News“: “Trećinu kreveta intenzivne njege u Engleskoj zauzimaju djeca koja zbog svoje bolesti nemaju kamo otići. Usred pandemije COVID-19, ova djeca pate od mentalnih i neuroloških problema. Neka djeca pokazuju nasilno ili samoozljeđujuće ponašanje, druga imaju teške neuro-razvojne poremećaje. Druga djeca su tu zbog poremećaja prehrane. No, unatoč njihovim individualnim potrebama, mnoga djeca nemaju posebnu psihijatrijsku dijagnozu. A bez dijagnoze nemaju pravo na krevet na pravom psihijatrijskom odjelu, čak i ako su toliko nasilni da predstavljaju opasnost ne samo sebi nego i onima oko sebe. To znači da ta djeca završe u uobičajenoj tj. normalnoj bolnici, ponekad mjesecima. Još više zabrinjava to što se od početka pandemije broj djece u tim krevetima dramatično povećao. Dječje bolnice diljem SAD-a izvještavaju da je broj djece kojoj je potrebna psihijatrijska pomoć ‘eksplodirao’, navodi CNN. ‘Nekoliko dječjih bolnica izjavilo je da im nedostaje toliko stacionarnih psihijatrijskih kreveta da su djecu morali smještati u hitne odjele – ponekad tjednima.’ “

Dr. Rudolf Hänsel, pedagog i kvalificirani psiholog, ovim je povodom napisao slijedeće: »Još u ožujku prošle godine, u komentaru „Zaključavanje dječjih prava: ubijamo duše naše djece“ objavljenom na različitim neovisnim internetskim platformama, zahtijevao sam: „Ako se sada ne suprotstavimo ovom ludilu lockdowna/zaključavanja, suučesnici smo u ubojstvu duše naše djece!“«

Ipak, većina roditelja i odgojitelja u dječjim vrtićima i školama ne suprotstavlja se tome, već šutke prihvaćaju da korumpirane vlade djecu tjeraju u ludilo ili čak samoubojstvo i tako guše budućnost svih nas.

Naravno, svi razumni odrasli ljudi više od godinu i pol dana sumnjaju da se mjere političkog ludila ne tiču ​​zaštite zdravlja stanovništva, već isključivo velikog svjetskog političkog eksperimenta uz pomoć kojeg đavolski vladari pokušavaju nametnuti svoju volju. 

Ali ti odrasli nemaju hrabrosti prisiliti vladare da odmah zaustave ovo ludilo.

Naprotiv: zbog izravnog i neizravnog obveznog cijepljenja „ubojitim cjepivom“ – čak i djece i dojenčadi – situacija se za ljude u svijetu ponovno značajno pogoršala u posljednjih šest mjeseci. Čak se i crkve sada pretvaraju u centre za cijepljenje. A činjenica da „COVID 19“ ne igra ulogu u izbornim kampanjama – na primjer u Njemačkoj – nepogrešiv je znak da se radi o sasvim drugačijim ciljevima od zaštite zdravlja.

„Tko je sposoban odnosno tko je u stanju progovoriti u ime savjesti roditelja i odgajatelja da konačno odlučno ustanu i kažu NE? Naša su djeca u velikoj potrebi i budućnost nam je u opasnosti,“ napisao je dr. Hänsel.

Janet Menage, umirovljena liječnica iz Walesa objavila je 12. rujna kratak tekst u britanskom medicinskom časopisu „British Medical Journal“ u kojem jasno upozorava na ozbiljne zdravstvene posljedice kod djece zbog nametnute obaveze nošenja zaštitnih maski. Njezin tekst zapravo je ‘brzi odgovor’ na stručni tekst objavljen krajem kolovoza u istom medicinskom časopisu pod naslovom: „Mentalno zdravlje i dobrobit djece i adolescenata tijekom pandemije COVID-19.“

 „Vraćajući se s putovanja, uznemirila sam se jer sam bila svjedok uznemirujućeg prizora malog petogodišnjeg dječaka u školskoj uniformi, koji nijemo i mirno stoji s licem prekrivenim crnom maskom. Vidjele su se samo njegove uplašene i traumatizirane oči.“

»Budući je kod djece manji rizik od zaraze koronavirusom nego virusom gripe i ne predstavljaju rizik za druge, prekrivanje njihovih lica ne samo da prijeti oštećenjem mozga u razvoju zbog hipoksije, inhibira izlučivanje ugljičnog dioksida što dovodi do respiratorne acidoze, tjera ih da udišu nakupljene bakterije i gljivice, te potiče glavobolje, dermatitis i karijes, ali se očito njihovo stanje pogoršava, a ne štiti se njihovo zdravstveno stanje.

Ne samo da oštećuje tjelesno zdravlje, već neminovno djeluje i na psihološki i emocionalni razvoj djeteta zbog nemogućnosti normalne komunikacije putem govora i izraza lica, riskiranje problema s mentalnim zdravljem i nerazvijene socijalne vještine, uključujući empatiju.

Oni pojedinci koji propisuju ili provode takve iracionalne i štetne politike nisu ništa manje krivi od institucionalnog zlostavljanja djece. Svatko na odgovornom položaju zakonski je dužan spriječiti nanošenje štete onima o kojima se brine i ako to ne učini predstavlja zanemarivanje dužnosti.

Dakle, kada će liječnička profesija progovoriti i poduzeti mjere za sprječavanje štetnih posljedica (mjera) na zdravlje djece?

U nedostatku medicinske etike, nadajmo se da će roditelji pronaći hrabrosti zaštititi svoje potomstvo od onih koji nastavljaju potkopavati mlađu generaciju bezobzirnom i neopravdanom politikom.

Nepoštivanje toga čini budućnost doista vrlo mračnim mjestom.«

Ova dva kratka teksta samo su važno upozorenje svima koji se igraju zdravljem i budućnošću djece i adolescenata i to usprkos upozorenjima znanstvenika koji su objavili znanstvene i stručne tekstove u uglednim medicinskim i drugim časopisima i koje kao izvor podataka navodi i dr. Janet Menage.

U Hrvatskoj je 17. rujna 2021. većina vodećih tj. mainstream medija objavila izjavu dr. Alemke Markotić na redovnoj ‘presici’ Nacionalnog stožera: „Djeca nisu igračke. Oni koji se žele igrati liječnika neka kupe plastičnu lutku i plastičnu špricu u trgovini, a djecu neka prepuste struci.“

Nažalost, posljedice odluka i djelovanja struke na zdravlje svih, osobito djece i tinejdžera već su itekako vidljive i stvarne u Hrvatskoj i diljem svijeta… Koja će biti krajnja cijena?

Izvor:

  1. Helen Pidd: „Sharp rise in acute medical beds occupied by children with nowhere else to go“ The Guardian, 13. 9. 2021.; www.theguardian.com
  2. Uncut News: „Die Krankenhausbetten füllen sich – mit Kindern. Aber es ist nicht das, was Sie denken,“ 14. 9. 2021.; https://uncutnews.ch
  3. Rudolf Hänsel: „Parents Sacrifice Their Children on the Altar of Obedience: Children in Need – The Future in Danger,“ Global Research, 15. 9. 2021.;
  4. Janet Menage: „Masking Schoolchildren Is Institutional Child Abuse,“ British Medical Journal / BMJ, 12. 9. 2021., rapid response to / brzi odgovor na:

Elizabeth A. Rider et al.: „Mental health and wellbeing of children and adolescents during the covid-19 pandemic“ BMJ 2021; 374:n1730 (24. 8. 2021.)

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Koje je zdravo povrće?

HF

Podvala ‘smetlarske mafije’

HF

Prehrambena suverenost su zemlja, voda, sjeme, kruh i solidarnost!

hrvatski-fokus

Misli Thomasa Carlylea

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više