Hrvatski Fokus
Kultura

Digital art II. Mladena Žunjića

U kojem se ističe eruptivni kolor, neprekidno fluktuiranje i boja i oblika

 

Digitalna umjetnost suvremenog doba zauzima značajan prostor, od atelijera umjetnika do izlagačkih i prodajnih prostora. Kreiranje novoga likovnog svijeta koji će se zatim otisnuti na površinu posve je blisko današnjem čovjeku jer sve se zasniva na dobro određenoj količini  žestoke inovativnosti i snage nadahnuća koji će biti višekratno proizveden kao autorsko djelo. U davnini za to su služile grafike i različite grafičke tehnike dubokog tiska, s moguće vrlo malim brojem otisnutih listova.

Mladen Žunjić, zagrebački vrijedni slikar, autor je brojnog i složenog opusa ulja i akrila, na velikim formatima platna, doista, ciklusi se redaju jedan za drugim, ciklus iznimnog kolora, prepuni energetskog naboja. I sasvim je logično da se Žunjić odlučuje za niz ciklusa Digital arta, u kojem se i nadalje ističe eruptivni kolor, neprekidno fluktuiranje i boja i oblika. Istina, ovdje Žunjićeva imaginacija izvire iz mračnih prostora, presijecana živopisnim kolorističkim formama, poput bujne prašume noću, kada sve vrije od života. Svakako valja istaknuti i odmjerenu i vrlo privlačnu dekorativnost cijeloga ciklusa velikih formata u novoj seriji Mladena Žunjića.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Dalmacijo, zašto li te volim?

HF

Novi ciklus Davorina Radića

hrvatski-fokus

Otišao “srpskohrvatski”, dolazi “štokavski”

HF

Zašto mladi šute?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...