Hrvatski Fokus
Uvodnik

Od lisca do Samsona i natrag

U krvavoj povijesti čovječanstva djecu roditeljima oduzimali su razni barbari i kolonizatori

 

U prošlom Uvodniku napravio sam sveobuhvatnu analizu nakon strašne izjave zloglasne Alemke Markotić da roditelji nemaju pravo na svoju djecu, nego da na tu djecu pravo ima ona i oni koji vladaji nad nama. Alemka Markotić, inače i bez braka i bez djece, poslala je opasnu poruku začinjenu lutkama, ali možda još opasniju poruku poslao je HDZ-ov ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs da će onim roditeljima koji se protive nošenju maski oduzeti, oteti djecu. A ratoborni aparatčik Fuchs je za posjeta osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, u Zagrebačkoj ulici 12, doslovno rekao: »Sada socijalne službe moraju odraditi svoj dio posla. Mi tu kao Ministarstvo ne možemo puno napraviti. Ne može puno napraviti vjerojatno niti ravnatelj sam po sebi. I sada postoji zakonom predviđena procedura o skrbi. U konačnici, već je to nekoliko puta rečeno, postoji, naravno, prije toga razgovori s roditeljima, postoje određene mandatne, novčane kazne, prekršajne kazne itd., i u krajnjoj liniji to vam je ta finalna procjena da se može čak, a ja se nadam da do toga ne će doći, pokrenuti postupak oduzimanja djeteta zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja djeteta u smislu njegovih obrazovnih procesa«. Dakle, Fuchs, čije prezime na njemačkom glasi »lisac«, prijeti ocu učenika Nikole, Kristijanu Gaćini, da će »pokrenuti postupak oduzimanja djeteta zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja djeteta u smislu njegovih obrazovnih procesa«. U krvavoj povijesti čovječanstva djecu roditeljima oduzimali su razni barbari i kolonizatori. Eskimima, Inuitima, oduzimali su djecu kolonizatori Englezi u Kanadi te Aborídžinima u Australiji i preodgajali ih. Djecu su iz sličnih razloga roditeljima oduzimali i nacisti u Njemačkoj, a prema škrtim i nepotpunim vijestima to i dan danas rade komunističke vlasti u Sjevernoj Koreji i nekim dijelovima sjeverozapadne Kine. Autohtonim narodima u okupiranim zemljama engleskog govornog područja britanska država je generacijama oduzimala djecu. Većina zemalja suočila se s ovim naslijeđem. To je posebno bilo izraženo prema Maorima u Novom Zelandu. Nedavno su otkriveni dokumenti koji potvrđuju da su kolonijalne njemačke vlasti u Namibiji, ondašnjoj njemačkoj jugozapadnoj Africi, koristile razdvajanje obitelji kao sredstvo dominacije u prvoj i jedinoj koloniji naseljavanja u Njemačkoj. Nakon dolaska njemačkih doseljenika u Namibiju 1884. godine, kolonijalni su dužnosnici brzo premjestili Afrikance iz njihovih tradicionalnih zemalja, najprije pregovorima i sklapanjem takozvanih “ugovora o zaštiti”, a kasnije silom oružja. Posebno su bili okrutni prema djeci.

  • Nu, nije ovo Fuchsova umotvorina, to isto provode i u susjednoj Srbiji. Srbijanski Danas je taj problem iznio u javnost 10. travnja 2019. u ovom napisu: »Ako roditelj ne želi cijepiti dijete, čak i kad je liječnik ocijenio da takav postupak ugrožava zdravlje djeteta i njegovo pravo na odgovarajuću zdravstvenu zaštitu, sud opće nadležnosti u parničnom postupku može djelomično oduzeti roditeljsko pravo roditeljima, odlučiti o pravu djeteta na zdravstvenu zaštitu. U tom slučaju djetetu se postavlja privremeni skrbnik koji će brinuti o djetetovom zdravlju i davati suglasnost umjesto roditelja, čime će se osigurati cijepljenje djeteta«, poručuju iz srbijanskoga “Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja”, nakon izjave srbijanskoga ministra prosvjete Mladena Šarčevića da »država ne će biti ljubazna prema roditeljima koji odbijaju cijepiti svoju djecu i da će snositi sankcije, među kojima je krajnje izuzeće od obitelji«. https://www.danas.rs/drustvo/da-li-je-moguce-oduzimanje-dece-roditeljima-koji-odbijaju-da-ih-vakcinisu/ Što drugo reći nego – od Šarčevića do Fuchsa. To je ponukalo filozofkinju i saborsku zastupnicu Mosta Mariju Selak Raspudić da o Fuchsovim fašističkim nakanama na N1 TV ustvrdi: »Najave ministra Fuchsa da bi roditeljima koji su se protivili nošenju maske možda trebalo oduzeti dijete su ispod svake razine, da ne kažem fašističke. To sigurno nije razlog za postupanje socijalne službe. Treba razumjeti ljude da su ogorčeni. Nema ni dovoljno hrabrosti da se donesu nedvosmislene mjere. Ministarstvo uopće ne uzima u obzir aspekt štetnog djelovanja maski na zdravlje učenika«. Selak Raspudić je spomenula kako je država trebala i kod nošenja maski donijeti “nedvosmislene mjere” što je istina. Naime, sve dosad donesene mjere oko raznih zabrana su ne samo nepotrebne i štetne, nego su i nejasne, neprovedive i glupe. Poput one mjere da gost u gostioni ne mora imati masku dok sjedi za stolom, ali mora kada se ustane i ide na zahod. Slična glupost je uvedena i u OŠ Krapinske Toplice da učenici moraju imati masku na licu dok ulaze u školu, a ne i na satu. I zato nije naodmet podsjetiti se što je prije neki dan u Saboru izrekao Marin Miletić, Mostov saborski zastupnik. Miletić je rekao: »Maske nemaju smisla. Sva nova istraživanja potvrđuju da nemaju efekta i da je bolje ne nositi ih (kirurške i krpene). Djecu treba u školama osloboditi te tiranije i tlačenja. Klinci se druže, jedu zajedno, dolaze u školu zajedno, sve bez maski, a onda ih se tlači da ih nose u školama. Ministar se ohrabrio pa upada u fašističke izjave o oduzimanju djeteta. Zna li Ministar da time samo još više produbljuje jaz i potiče na neposluh? Kako je moguće da su se tako pogubili? Opila ih moć? Oholost? Nevjerojatno. Ucjene nemaju smisla. Nitko u našoj državi NE smije ucjenjivati športaše, učitelje, zdravstvene radnike, nikoga – da se mora cijepiti u protivnom sankcije. To je nedopustivo. I ne će im proći«. I ne će im proći.
  • Ne znam je li vam promaklo ime ravnatelja Osnovne škole u Krapinskim Toplicama – Samsona Štibohara. Dosad nisam čuo da neki Hrvat nosi ime Samson! Istina, Hrvati djeci daju razna imena, pomodarska, pa i čudna kojih se kasnije stide. Kod ravnatelja Samsona Štibohara odmah sam zapazio kako je marno i ponizno izvršavao svoju ulogu posilnoga i dodvoravao se ministrima Radovanu Fuchsu i Davoru Božinoviću. Nakon toga slučajno sam naišao na podatak kako naš vrli Samson iz Biblije nije samo sudac Samson, najjači čovjek na svijetu koji je ikada živio, nego da je naš Samson iz Krapinskih Toplica đakon Katoličke Crkve kojega je prije deset godina, 26. prosinca 2011., u zagrebačkoj prvostolnici, zaredio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Katolički tisak je tada o novozaređenom trajnom đakonu Samsonu zapisao: “Samson Štibohar iz župe Presvetoga Trojstva u Krapinskim Toplicama, rođen 1973. godine, vjeroučitelj, oženjen, otac dvoje djece” (http://www.rmb.hr/zagreb-kardinal-josip-bozanic-zaredio-osmoricu-trajnih-djakona/). A ja mislio da je on član stranke Siniše Hajdaša Dončića ili župana Željka Kolara.
  • Američka TV crtana serija Simpsoni (The Simpsons) autora Matta Groeninga, koja je prvi puta prikazana 17. prosinca 1989., prije deset godina pogodila je nastanak COVID-19 i totalitarističkoga ludila novovjekoga globalizacijskoga fašizma. U jednoj svojoj epizodi iz 2011. godine popularni Simpsoni predvidjeli su da će nas vladajući globalisti sve na silu cijepiti, otrovati i na kraju ubiti. Posebno je zanimljivo što je napisano na helikopteru koji oblijeće iznad sjedišta svjetske globalističke vlade koja zasjeda, a napisano je: “Mi nismo nacisti, ali smo s njima”. https://youtu.be/tczW-oT6W94
  • Jérémy Chardy, francuski tenisač koji je prije cijepljenja na svjetskoj ranglisti bio 25., od tada više ne da ne može trenirati i igrati tenis nego je postao bolestan. »Otkad sam primio cjepivo, imam problem, imam puno problema. Zbog toga ne mogu trenirati, ne mogu igrati. Ne znam što da radim. Problem je u tomu što nemamo nikakvih razmišljanja o cjepivu. Postoje ljudi koji su imali slične nuspojave, ali trajanje problema je bilo stvarno različito«, jada se Chardy. Još jedna žrtva opasnoga i nepotrebnog cijepljenja.
  • Na pitanje Bošnjaka koju bi izbornu i ustavnu reformu Sjedinjene Američke Države htjele vidjeti u BiH Matthew Palmer, novoimenovani američki izaslanik za izbornu reformu u BiH, je u razgovoru s Bošnjakom Dinom Jahićem za VOA Glas Amerike na bošnjačkom jeziku odgovorio: »Željeli bismo vidjeti neke ograničene ciljane promjene Ustava kojima bi se uklonili etnički predznaci s izbora za Predsjedništvo i Dom naroda Federacije BiH« (https://ba.voanews.com/a/matthew-palmer-pred-put-u-sarajevo-kada-moraju-bh-politi%C4%8Dki-lideri-su-sposobni-napraviti-kompromis/6248751.html?utm_source=Palmer&utm_medium=Radiosarajevo&utm_content=VOA_pal). To je potpuno u suprotnosti s onim što je nedavno izjavio novi tzv. Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Bavarac Criatian Schmidt. Nakon što je kurtoazno Palmer izjavio kako Sjedinjene Države u osnovi »podržavaju Daytonski mirovni sporazum i Ddytonske strukture«, onda je krenuo u zamagljivanje problema i s pričom o „ostalima“, odnosno o nikad provedenim presudama u slučaju slučaj Sejdić-Finci, koje imaju za cilj pojačati unitarizaciju Federacije BiH na štetu Hrvata. Sada je lukavi Amerikanac, koji uz engleski govori i srpski, grčki i japanski (“Serbian, Greek, and Japanese”), krenuo otvoreno protiv Hrvata. Spomenuo je da Dragana Čovića da želi “legitimno predstavljanje” Hrvata, odnosno da se većinom hrvatskih glasova bira pojedinac koji zastupa interese Hrvata u „daytonskim strukturama“ i „daytonskim sustavima“, ali i dodao kako se to može riješiti provedbom već spomenutih slučajeva Sejdić-Finci, što ustvari znači kako on želi nastavak bošnjačke unitarizacije i preglasavanje Hrvata, ali i da ne misli kao Bavarac Schmidt. Palmerovo lamentiranje o nužnosti provedbe odluka suda u slučaju Sejdić-Finci otišlo je korak dalje u demagoškim frazama pa je on spomenuo „eliminirati i smanjiti razinu diskriminacije u političkom sustavu u BiH“, što nikako nije u interesu pravde i Hrvata.
  • Televizijski zasloni prepuni su nam reklama u kojima su glavni akteri naši dragi hrvatski Srbi. Jedna, u kojoj se pojavljuju Severina Vučković i Rade Šerbedžija, toliko je iritantna da svaki čas gasim ton ili prebacujem na drugi program. I u pisanom obliku oglasila se i jedna od žena Rade Šerbedžije, multikulturna Lenka Udovički. Govorila je o problemima s kojima su ona i lepi Rade bili suočeni dok su Srbija, Crna Gora, JNA i lokalni Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku. Evo kako to naša Lenka podrijetlom iz nekad multikulturne Vojvodine opisuje: »Kad se u svojim pedesetim osvrnem i ja pomislim: Jao, Bože, kako sam to sve tako uspješno izgurala? Devedesetih godina, kad sam otišla iz Beograda, moja prva beba imala je samo devet dana… Okolnosti su bile vrlo teške. Godinama nismo imali ni dom. Živjeli smo kod prijatelja. Pa drugo dijete pa treće dijete. Turbulentno doba. Slovenija, Engleska, potom Amerika. No, postoji nagon za opstanak, moraš ići dalje. I pokušavaš uraditi najbolje što se može. Rade i ja oduvijek smo imali odnos međusobne podrške. Rade ima fantastičnu energiju. Ništa mu nije teško«. Oni koji ne znaju naše probleme i nemaju pojma o srpskim klanjima Hrvata od 1991. do 1995. mogli bi pomisliti da je neki neidentificirani objekt izvršio napad na tada mladu obitelj Šerbedžija – Udovički. A njezin jako dobri i hrabri Rade privremeno pobjegao iz Hrvatske, kao i većina njegove subraće, misleći će se nakon dva tjedna vratiti kao pobjednik. Srećom to se nije dogodilo. Dogodili su se Bljesak i Oluja i četnici su vojno bili potučeni do nogu. Ali ni te veličanstvene pobjede Hrvatske vojske i Hrvatske policije nisu naudile obitelji Šerbedžija-Udovički. Ona već 21 godinu uživa blagodati na Brijunima. Očito zbog „zasluga“ u vrijeme srpske agresije. I sada neka netko kaže da mi Hrvati nisu potpuno – lud narod!? 
  • Niti splitska Slobodanka ne može bez Orjune i velikosrpstva. Prisjetili su kuhara Steve Karapandže koji je također početkom srpske agresije na Hrvatsku pobjegao u Švicarsku. Pišući o nekom receptu s lukom Slobodna Dalmacija ovako najavljuje “kuvara Stevu”: »Recept potječe iz kultnog kulinarskog serijala koji je obilježio djetinjstva mnogih, “Male tajne velikih majstora kuhinje”, gdje je jela pripremao veliki Stevo Karapandža uz obaveznu žlicu Vegete. Ovdje je riječ o odrescima koji se pirjaju u vinu s puno češnjaka i peršina«, što je najočitija jugonostalgija (slobodnadalmacija.hr/mozaik/hrana/mnogima-je-ovo-najbolji-rucak-na-svijetu-ako-nemate-ideju-sto-sutra-kuhati-donosimo-vam-originalni-nepogresivi-karapandzin-recept-koji-vrijedi-svake-ociscene-glavice-cesnjaka-1131051).
  • Dubrovkinja Gordana Buljan Flander već tri desetljeća poznata je psihologinja i psihoterapeutkinja, te osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te udruge za pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci Hrabri telefon. Cijelo to vrijeme pripadala je ljevičarskim udrugama i SDP-u. Družila se s Milanom Bandićem, Milankom Opačić, Gordanom Kosanović Sobol, Ingrid Antičević Marinović, Zvonimirom Šostarom, Josipom Bozanićem i drugima. HDZ ju nije dirao. Bila je samostalna. I odjednom ne valja. Ne valja ljevičarima na vlasti u Zagrebu i u Hrvatskoj. Mnogi pitaju za razlog i mnogi ga ne znaju. Čini mi se da je u pitanju ipak – novac! • Dokle može biti bolestan ljudski um u ovo doba korona ludila potvrđuje i to što brojni totalitarni režimi iskorištavaju životinje kako bi im pomogle da još totalitarističkije vladaju. Dresiraju pse za otkrivanje ljudi zaraženih korona virusom. Prvi su krenuli Francuzi kojom vladaju socijalisti na čelu s nesposobnim Emmanuelom Macronom, a kopirali su ga u diktatorskoj Rusiji, neoliberalnoj Finskoj, protestantskoj Njemačkoj, anglikanskoj Engleskoj, dalekom Čileu gdje su na vlasti vojno-političke hunte… Pse dresiraju u vojnim bazama što je još jedna potvrda da se radi o totalitarističkim režimima.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Kaos u Hrvatskoj

HF

Turističku sezonu uništili Andrejevi “prijatelji”

HF

Predsjednik Sabora ne smije tužakati

HF

Optimizmom i domoljubljem sačuvat ćemo hrvatski identitet

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više