Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenković u magarećoj klupi

Zbog nezakonitih radnji u Republici Hrvatskoj cijela je EU na rubu srama  

 

Modus operandi Andreja Plenkovića. Andrej Plenković je, kao što znate, organizator i ideološki vođa ilegalne, interesne skupine grupe Borg. Ti ljudi stoga nisu bili zaposleni u državnim službama, već su radili za svoje i privatne interese određenih međunarodnih skupina. Nakon što su dobro organizirani, Plenković dobiva zadatak izraditi plan (tijek) djelovanja s ciljem oduzimanja i pljačke privatnog vlasništva Agrokora. Stoga ne čudi da su u sličnom načinu operandi, “uklanjanju oznaka”, čak i policajci spremni izvršavati naredbe i obavljati prljave poslove za Plenkovića i njegovu kliku na izvaninstitucionalnoj osnovi.Ovih smo dana mogli vidjeti uznemirujuće snimke do kojih je došla Lighthouse Reports, ozbiljna novinarska organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj koja provodi složene međunarodne istrage. Činjenice koje proizlaze iz ovog videa vrlo su neugodne za Hrvatsku jer dokazi Lighthouse Reporta, prikupljeni uz pomoć novinara uglednih medija, zapravo pokazuju da Hrvatska koristi novac EU -a za provođenje politika koje migrante ne podržava Europska unija. Možda je zato Plenković sjedio u klupi za magarce na nedavnom Samitu o Zapadnom Balkanu, a čelnici EU-a počinju shvaćati o kakvim se ljudima radi.

Još jedan dokaz koje su snage neprijateljski napale i opljačkale Agrokor

Jedna od ključnih institucija u eksproprijaciji privatnog vlasništva Agrokora d.d. u Republici Hrvatskoj (eksproprijacija privatne imovine) bila je RUSKA SBERBANKA. Nakon eksproprijacije, novi vlasnik, koji je ilegalno dobio najveći udio u Agrokoru, SBERBANK će povećati svoj udio oko 2020. godine u TRUST u Nizozemskoj. Iz PANDORINIH dokumenata proizlazi da je već 2014. HERMAN GREF, izvršni direktor RUSKE BANKE SBERBANK posjedovao privatno vlasništvo u Singapuru. Inače, ruske interesne skupine uglavnom se spominju u Pandorinim dokumentima.

PANDORA izvještava – da je regulator kritizirao Asiaciti zbog navodno neadekvatnih provjera izvora sredstava klijenata, kao i mogućeg pranja novca. Između ostalog, Pandora dalje izvještava: za australskog računovođu Graemea Briggsa, koji radi za singapursku grupu offshore usluga Asiacita Trust, bio je to produktivan sastanak… Bio je to rujan 2014., a Briggs je bio u Zürichu„. Briggs je bio u uredima u raskošnoj zgradi preko puta parka od Zürichskog jezera kako bi se sastao s ruskim biznismenom Kirillom Androsovom, tadašnjim predsjednikom Aeroflota i bivšim zamjenikom šefa kabineta Vladimirom Putinom. Jedan od zahtjeva nakon rezultata sastanka bio je stvaranje složene strukture TRUST -a u vlasništvu Singapura, koja bi uključivala Androsova i još dva istaknuta ruska biznismena, HERMANA GREF -a, izvršnog direktora ruske banke SBERBANK i bivšeg ministra gospodarstva u Putinovoj vladi ; i Evgeny Novitsky, bivši predsjednik najvećeg raznovrsnog holdinga u Rusiji, Sistema, s kojim se javno trguje.

Problem je nastao nakon što nisu identificirani izvori bogatstva kupaca, a oni nisu razmotrili hoće li vlastima prijaviti “NEOBIČNO VELIKE TRANSAKCIJE bez očite ekonomske svrhe, koje su poduzeli korisnici koji su bili politički izložene osobe”, navodi se u priopćenju MAS-a. Androsovljevi odvjetnici rekli su za Guardian: “Gospodin Androsov kategorički negira da su bilo koje njegove poslovne aktivnosti na bilo koji način neprikladne ili nezakonite.” Ovo je još jedan dokaz da su snage neprijateljski napale i opljačkale Agrokor…

Ivica Todorić

Povezane objave

Plenković je svim događajima vezanim uz Agrokor/Fortenovu osobno upravljao od prvog dana do danas

hrvatski-fokus

Ne “Kraljevstvo SHS”, već Kraljevina SHS

HF

Pronevjera javne imovine – skandal, nacionalna izdaja

hrvatski-fokus

Vjeruje li još itko DORH-u i Plenkoviću?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više