Hrvatski Fokus
Kultura

Lastavica Giacoma Puccinija u HNK

Pod ravnanjem maestra Lorenza Passerinija i Matije Fortune te u režiji, scenografiji i kostimografiji Huga de Ane

 

Tročinska opera Giacoma Puccinija Lastavica pod ravnanjem maestra Lorenza Passerinija i Matije Fortune te u režiji, scenografiji i kostimografiji Huga de Ane, premijerno će biti izvedena 21. listopada u zagrebačkom HNK.

Lastavica Giacoma Puccinija prema libretu Giuseppea Adamija temeljena na libretu Alfreda Marije Wilnera i Heinza Reicherta. Puccini je djelo skladao dvije godine a u proljeće 1916. opera je bila završena. Lastavica nije nikada igrala u zagrebačkom HNK te je ostala jedno od manje izvođenih Puccinijevih djela iako se u novije vrijeme sve češće postavlja na scenu. Priča je to o djevojci visoka roda ali sumnjiva morala, Magdi di Civry, priležnici bogatog pariškog bankara Rambalda Fernandeza, koja se iskreno zaljubi u siromašna mladića Ruggera Lastouca i kao lastavica odleti s njim u ljubavno gnijezdo na Azurnoj obali. Ali, djevojka sumnjive prošlosti ne može postati njegovom ženom i poput lastavice vraća se u zlatni pariški kavez poput lastavice.

Anđelka Felja

Povezani članci

Zakletva nije uvijek prisega

HF

Suvremeni armenski slikar

HF

Od slikarstva do jazza

HF

Ferdinand Pađen, portretist grada

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...