Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

IEDC-Bled – »Novo vodstvo za održivu budućnost«

Predsjednički forum IEDC-a na Bledu u povodu 35. oljtenice postojanja

 

IEDC-Bled School of Management, koja ove godine slavi 35. obljetnicu postojanja, vodeća je škola za menadžment i razvoj vodstva u srednjoj i istočnoj Europi i pokretač promjena na području razvoja menadžmenta. Također je međunarodno središte izvrsnosti, važno mjesto za poslovne sastanke i kreativno okruženje koje potiče menadžere i voditelje na razvoj i kreativno razmišljanje. U razdoblju od osnutka 1986. do 2021. godine više od 94.000 sudionika iz 100 zemalja pohađalo je njegove programe. IEDC-Bled School of Management od svog osnutka vodi prof. dr. Danica Purg. Škola je značajno obilježila razvoj menadžmenta i vodstva u regiji. Dr. sc. Danica Purg predstavit će glavne prekretnice škole i njezin utjecaj na poslovnu zajednicu i društvo u cjelini.

Povodom 35. obljetnice IEDC-Bled School of Management, predsjednik Republike Slovenije, gospodin Borut Pahor i predsjednica Republike Slovačke, gospođa Zuzana Čaputová posadit će drvo Green Globe koje je simbol Slovenije, ali i Slovačke. Autohtona je slovenska vrsta i simbol našeg krajolika. Drvo će ovoj prigodi školi donirati Biotehnički centar Naklo. Ova svečanost održat će se u četvrtak, 14. listopada u 18:00 sati na lokaciji IEDC-Bled School of Management.

Glavna svečanost, Godišnji međunarodni predsjednički forum, održat će se 15. listopada u 12:00 u IEDC-Bled School of Management, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Slovenije, gospodina Boruta Pahora.Prvi dio proslave pod nazivom „Novo vodstvo za održivu budućnost“ počet će u 12:00 dodjelom titule doktora Honorisa Causa dvojici profesora koji su pridonijeli inovativnom razvoju vodstva u školi: prof. Pierreu Casseu, voditelju na IEDC -u i gospodin Haris Pašović, profesor umjetnosti i vodstva i kazališni redatelj.

Program će se nastaviti okruglim stolom IEDC Alumni na najvišim vodećim pozicijama na kojem će nastupiti: gospođa Melanie Seier Larsen, partnerica i generalna direktorica, The Boston Consulting Group, dr. Mark Pleško, izvršni direktor i suosnivač, Cosylab, Inc., gđa. Iskra Reić, izvršna potpredsjednica za Europu i Kanadu u AstraZeneci, (on-line), g. Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave, NLB dd, dr. Iztok Seljak, predsjednik, upravni odbor Hidrie, gđa Saviola Shahollari, osnivačica-menadžerica, Baits, Albanija (on-line);

G. Ivan Barać, direktor prodaje i marketinga za HT Grupu i ZND, Ericsson Nikola Tesla. Predstavit će svoja stvarna postignuća i buduće izazove te nam dati svoju viziju vodstva i razvoja vodstva. Prvi dio održat će se na licu mjesta, na IEDC-u, a završit će svečanim prijemom.

Popodnevni dio pod naslovom »Liderstvo i kapitalizam: nove perspektive za održivu budućnost« s početkom u 16,00 sati održat će se on-line, u suradnji s prestižnom Međunarodnom akademijom za upravljanje (IAM), najstarijom udrugom menadžera na svijetu, čiji su članovi ugledni su profesori menadžmenta i poslovni čelnici, uključujući nobelovce.

Imamo zvjezdanu skupinu glavnih govornika, među njima: g. Paul Polman, Influencer, poslovni lider, bivši predsjednik Unilevera i autor knjige „Net Positive: kako hrabre tvrtke napreduju dajući više nego što uzimaju“ i gospođa Sandra Boss, Global Head of Investment Stewardship, BlackRock, SAD.

Ljubazno bismo vas pozvali da nam se pridružite i s nama proslavite 35. godišnjicu. Molimo kontaktirajte me za vaše sudjelovanje ili bilo koje druge informacije.

Registracija i akreditacije medija: Iva Eibel, voditeljica korporativnih komunikacijaT: +386 4 57 92 524 ili +386 40 377 017, E: iva.eibel@iedc.si

Iva Eibel

Povezani članci

Progone Hrvaticu u Majdanpeku, a on šuti…

HF

Civilizacijska paradigma odnosa zla i dobra

HF

Branko Roglić – najbogatiji Hrvat!

HF

Uplatimo novčani prilog za spas Matoša

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...