Hrvatski Fokus
Gledišta

Uistinu skandalozno

Pogačijada u Mirgešu

 

Na portalu gradsubotica.co.rs 9. listopada 2021. godine u reportaži pod naslovom Pogačijada usrećila sve Ljutovčane, između ostalog, stoji:

Na prvoj Pogačijadi organizovanoj u selu koje mahom nastanjuju Bunjevci, te se naziva i Mirgeš, za svega 20 minuta prodato je čak 2.000 parčadi pogača.

I sve bi to bilo lijepo i veselo da Bunjevac Žigmanov nije na svom twitter nalogu danas (11. listopada 2021.) ljutito objavio: “A to štonemaju vodovod i kanalizaciju, ljeti gjekad ni vodu, ni jedan proizvodni pogon, bez prateće prerade u poljoprivredi, tek 1/3 asfaltiranih cesta, nekoliko divljih deponija… na to su za sreću indiferentni! Samo da je pogača! Usitinu skandalozno.”

Tko da shvati ljutnju ovog Bunjevca, inače predsjednika “jedine relevantne hrvatske parlamentarne stranke u Srbiji”, koji ni za vrijeme svog višegodišnjeg mandata u Skupštini Republike Srbije nije Bunjevcima u svoj Mirgeš doveo vodovod i kanalizaciju, asfaltirao ulice, otvorio pogone za preradu u poljoprivredi i uklonio divlje deponije, a sada kada su Mirgešani sretni, jer im je na Pogačijadu došao i gradonačelnik Subotice (što znači da će sve gore navedeno konačno i dobiti), Bunjevac šibicar Žigicar se ljuti na njih! Zašto kao dugogodišnji zastupnik i u Skupštini Grada  Subotice, nije niti jednom doveo gradonačelnika Subotice u svoj Mirgeš, pa bi Mirgešani sve gore navedeno već odavno imali?! Uistinu skandalozno!

Još skandaloznije je kako se ovaj (istina, neuspješni) borac za velike (europske i svjetske) stvari kada su u pitanju Hrvati, a posebno Bunjevci (za hrvatski jezik, koji se u ovdje proglašava nepostojećim, protiv bunjevačkog jezika, koji je ovdje proglašen službenim, za otvaranje rodne kuće bana Jelačića za sve Hrvate u Srbiji, protiv napada na građane Subotice na nacionalnoj osnovi i sl.), odjednom prebacio na pogače i vodovod i kanalizaciju u Mirgešu!!! Uistinu skandalozno!

A najukusniju pogaču sa makom na Pogačijadi u Mirgešu, kaže gradsubotica.co.rs, ispekla je Ilonka Cvijin (očito iz obitelji Cvijin, koja sada drži bank kada je u pitanju novac koji pripada 57.900 Hrvata u Republici Srbiji)! To je uistinu skandalozno!

Branimir Mirosalav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Ploča u Jasenovcu je “zaglavni kamen”

HF

Virovitica ostaje bez Budakove ulice

HF

Male stvari određuju visoku politiku

HF

Srijem je dio Hrvatskog Državnog Područja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više