Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Povjerenstvo za ocjenjivanje prijava pristiglih temeljem Javnog poziva za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama razmatrat će spomenute članke gospođe Jindre zajedno s objavljenim reakcijama javnosti (uključujući demantije).

Odgovor Agencije za elektroničke medije Narodu zašto je financirala novinarku Jelenu Jindru da lažnu u H-alteru opružuje Gordanu Buljan Flander

– Presuda protiv Sanadera i HDZ-a donesena je prije 4 mjeseca, ali nije objavljena. Doznali smo gdje je zapelo. Oklijevanje Vrhovnog suda prilično je neuobičajeno. U složenijim se predmetima presuda objavi oko mjesec dana nakon donošenja

Naslov i podnaslov članka Slavice Lukić u Jutarnjem listu

– Presuda Vrhovnog suda u slučaju Fimi media nema nikakve veze sa sadašnjim vodstvom stranke, s bilo kime tko sada vodi stranku.

Damir Habijan, zastupnik HDZ-a i član saborskoga Odbora za pravosuđe o nakon presude HDZ-u i I. Sanaderu, N1 TV

– Naši politički predstavnici bez obzira kojoj stranci pripadaju, intelektualci, radnici, seljaci, studenti, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine, i svi oni kojima je Bosna i Hercegovina u srcu da moraju dići glas do neba da nas cijeli svijet čuje da ne damo našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Priopćenje unitarne bošnjačke »Bosanske akademije nauka i umjetnosti “Kulin ban”«

– Od samog početka islam uzdiže ženu u bilo kojoj ulozi da je obnaša, bilo to da je majka, supruga ili kći.

Alena Lena Demirović, ratoborna bošnjačka novinarka iz Prijedora, Depo

– A ti tzv. politički čelnici, u ovoj situaciji trebali biste održavati konferencije za novinare upućene Bruxellesu svaki sat. Neka barem ONDA znaju da nismo slijepi ili glupi; dajte im do znanja da vidimo njihovu ravnodušnost prema ovoj zemlji i njenom najbrojnijem narodu kojem prijeti sudbina europskih Rohingya! Sram neka vas bude!

Esad Duraković, bošnjački intelektualac u pismu napada Visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Scmidta što je najavio zaustaviti bošnjačku unitarizaciju BiH, Depo

– Bitno je da srpska djeca uče na srpskom, a to što će kada dođu u srednju školu ili na fakultet biti uskraćeni za hrvatski pravopis, gramatiku i službeni jezik nas ne zanima.

Srđan Jeremić, zamjenikom vukovarsko-srijemskog župana iz redova srpske nacionalne manjine, Direktno

– U srednjem roku, želimo bržu integraciju Zapadnog Balkana u Europsku uniju. Mislim da je napravljen ogroman napredak, historijski, kulturno i ekonomski jer te su zemlje dio Europe, i mnoge od tih država su već obavile izuzetne reforme i za Europu su dobra prilika. Dijele iste vrijednosti i imaju zajedničke interese s ostatkom Europe. To će biti prioritet. Uz to, kako je kazao, treba pružiti članstvo u NATO-u onima koji su za to zainteresirani, a to će, očito, zahtijevati usku suradnju s našim europskim partnerima.

Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja i novi izaslanik State Departmenta za tzv. zapadni Balkan, Glas Amerike

 – U Europi smo na korak od trenutka kada mladi ljudi odluče da demokracija nije njihova igra.
Ivan Krastev, predsjednik Centra za liberalne strategije u Sofiji i stalni suradnik na IWM Institutu za humanističke znanosti u Beču i Mark Leonard, ravnatelj Europskog vijeća za vanjske odnose, Delo 

– Teatralno zapišavanje duhovnog teritorija i vladajućeg aparata u Crnoj Gori, osim svega, pokazuje i geopolitičke domete dvoličnosti: aspiracija srpsko-pravoslavne vjerske institucije nije da utvrdi neraskidivi savez između crkve i države, nego između crkve i dviju država. S vjerom da će te dvije opet postati jedna.

Viktor Ivančić, feralovac na radu kod M. Pupovca u  velikosrpskim Novostima

– Na početku moderne Slovenije, na primjer za vrijeme ilirskih provincija, Austrijanci, Nijemci i Rusi (Sveta alijansa) zajedno s Englezima bili su saveznici protiv Francuza, koje su Slovenci zavoljeli iz jezičnih i školskih razloga, kao i srednjoeuropskih (Južnoslavenska?) – ali antiaustrijska ili protunjemačka – integracija. Mi Slovenci bili smo francuski saveznici protiv Nijemaca i Austrijanaca. Tijekom Prvog svjetskog rata distribucija se promijenila: Slovenci su se zajedno s Nijemcima i Austrijancima borili protiv Antante, kojoj se 1915. – na veliku slovensku žalost – pridružila i Italija. Antanta je bila francusko-englesko-ruski savez koji se ponovio u Drugom svjetskom ratu. Slovenci su se prvo pridružili engleskoj diviziji (londonska vlada), da bi na kraju iskrcali u sovjetskom odjelu savezničkog logora (iza željezne zavjese).

Dimitrij Rupel, bivši slovenski šef diplomacije, Delo

– Vladimir Šeks izrekao je jednu znakovitu rečenicu na današnje svečanoj sjednici Sabora, ali polu istinitu: “Suglasni su bili svi predstavnici stranaka, nisu bili prisutni zastupnici SDSS-a”. Netočno je to što onda nije postojao SDSS nego SDS koji je zapravo rušio i vršio agresiju na Republiku Hrvatsku, ali poslije mirne reintegracije se ujedinjuju s Miloradom Pupovcem i osnivaju današnji SDSS. Ta stranka ujedinjuje se s istim onim ljudima koji nisu htjeli samostalnu Republiku Hrvatsku nego su ju pokušali rušiti. Žalosno i poražavajuće za HDZ je da su danas u koaliciji s tim istim SDSS-om i da je zapravo SDSS stranka na vlasti u današnjoj Hrvatskoj.

Stipo Mlinarić Ćipo, vukovarski branitelj, zatočenik srbijanskih koncentracijskih logora i saborski zastupnik, Direktno

Američka nadmoć najveća je prijetnja današnjem svijetu.

George Soros, američki investitor, politički aktivist na poticanje političkih promjena u raznim zemljama diljem svijeta

– I tako, prijatelji, rođen je AUKUS, novo poboljšano trilateralno sigurnosno partnerstvo između Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država… AUKUS će povećati naš doprinos rastućoj mreži partnerstava u indo-pacifičkoj regiji: ANZUS, naši prijatelji u ASEAN-u, naši bilateralni strateški partneri, Quad; zemlje Pet očiju (SAD, Indija, Japan, Australija i Novi Zeland) i naravno naša draga pacifička obitelj. Prva velika inicijativa AUKUS-a bit će stvaranje nuklearne podmorničke flote za Australiju.
Scott John Morrison, australski premijer 15. rujna 2021. u Bijeloj kući, The New York Times

– Potrebno je učiniti pet koraka kako bi nastavili s rastom. Prvo je “big game privatizacija”. Država ima udjele u više od tisuću poduzeća, dobar dio posluje s gubitkom. Mi moramo napraviti analizu, vidjeti koja su poduzeća uteg i gledati da što više novca izvučemo za privatizaciju. Drugo je uvesti euro koji će osigurati jeftiniji pristup kapitalu. Treće, smanjiti državnu potrošnju. Četvrto, reforma javne uprave. Važno je da je decentraliziramo. Ako gledamo omjer raspodjele novca, on sad ide 90:10 u korist države naspram lokalne zajednice. U EU-u je prosjek 70:30. Peto, rezanje administracije i digitalizacija. Treba izbaciti sve što koči ekonomiju, mi jesmo administraciju rasteretili za 2,1 milijardu kuna, to je dobro, ali treba nastaviti s takvom tendencijom-

Petar Vušković, ekonomski stručnjak, Index

– Stranka SDP u 21. stoljeću pokazuje totalitarne manire.

Andrej Plenković sve nervozniji nakon presudu Sanaderu i HDZ-u

 – Što se Hrvatske tiče, naš stav nije bio braniti Hrvatsku od odcjepljenja, već prvo riješiti srpsko pitanje. Još uvijek imamo problem granice na Dunavu s Hrvatskom, to nije mali problem, to je ogroman problem, to je ogroman problem. Zato smo inzistirali da se prvo riješe svi problemi među republikama, te da se ide u raspad i raspad Jugoslavije. To nije prihvaćeno te je izazvan rat u BiH i Hrvatskoj. Haška konvencija to nije prihvatila.

Borisav Jović, nedavno preminuli bivši srbijanski političar u Jugoslaviji, Espreso, Kurir, Beograd

TVRDNJE

– Moja prabaka Milka Borojević, koja je bila pravoslavne vjere i hrvatske nacionalne identifikacije, govorila je: “Ne vjeruj Srbinu!”.

Dr. Darko Richter, ekspresno smijenjeni novoimenovani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, N1 TV

– Protutijela isprovocirana cjepivom olakšavaju ulaz virusima u stanice umjesto da ih neutraliziraju! Upravo zbog ADE fenomena, korona virus i jest izabran i dodatno genetski nadograđen

Srećko Sladoljev, hrvatski imunolog na facebooku, https://www.facebook.com/sladoljev.srecko

– Hrvatski jezik i latinično pismo nisu dobrodošli u Negoslavce, Borovo Selo. HDZ i koalicijski partneri (HSP AP, HDSS, SDP…) danas su unatoč našem protivljenju dali suglasnost da OŠ Bobota, Borovo, Negoslavci, Markušica te Bršadin mogu u svoje statute u članak 10. ugraditi odredbu da djeca u njihovim školama prioritetno i prvenstveno uče na srpskom jeziku i pišu na ćiriličnom pismu – izuzev za vrijeme nastave na predmetu hrvatskog jezika.

Nikola Kajkić, hrvatski policajac i nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, Direktno

– Više puta sam ponovio, i nikada nitko nije demantirao, da nikada kroz hrvatsku povijest nije potpisan besmisleniji i lošiji ugovor. Mi u Domovinskom pokretu smo jasno proglasili te ugovore lošim političkim potezom. To što je Račan napravio 20. 12. 2002. godine, tu nema nikakvog opravdanja. Niti prisile, niti potrebe, to je apsolutno najštetniji ugovor potpisan u hrvatskoj povijesti. On je intelektualno ispod svake razine. Tada je s hrvatske strane ugovor potpisan na razini najvećeg dostojanstva, potpisan rukom predsjednika Vlade, a sa srpske strane od strane izmišljenog predsjednika nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne Srpske pravoslavne crkve. Dakle, s hrvatske strane potpisuje prvi čovjek, a s njihove potpisuje nekakav nitko.

Ante Prkačin, član Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskome saboru

– Nakon niza naših razgovora s KPMG o tome kako to treba izgledati, NO nas optužuje za opstrukciju, a TT dana 7. 7. 2021. Upravi šalje doslovno „Zahtjev za dostavu informacija konzultantu poslovnih banaka“, i to s potpisom gradonačelnika! Da u potpisu nije bio Tomašević, čovjek bi pomislio da se ništa promijenilo nije. Bivši gradonačelnik je negdje gore uživao gledajući novu sljedbu i stare navike iz svog bivšeg ureda. Bilo nam je jasno da TT niti ne zna što je potpisao.

Ante Samodol, smijenjeni član Uprave Zagrebačkog Holdinga o načinu rada ekipe Možemo, https://anteportas.hr/cirkus-u-nasem-gradu/

– Ucjene nemaju smisla. Nitko u našoj državi NE smije ucjenjivati športaše, učitelje, zdravstvene radnike, nikoga – da se mora cijepiti u protivnom sankcije. To je nedopustivo. I ne će im proći.

Marin Miletić, Mostov saborski zastupnik, Narod

– Danas je bila svečana sjednica Sabora na koju nisam htio doći zbog par ljudi koji su bili nazočni. Jedan od njih je Stipe Mesić. Na današnji dan 8. listopada 1991. ja sam bio u rovu u Slavonskoj ulici i iza nas su već bile krvave bitke, a Mesić je skupljao čekove po hrvatskoj dijaspori.

Stipo Mlinarić Ćipo, vukovarski branitelj, zatočenik srbijanskih koncentracijskih logora i saborski zastupnik, Direktno

– Pokazalo se kako neki narodi jednostavno nisu u stanju iznjedriti vođe koje bi ih povele u slobodu. Premalen smo narod kojemu su pod zemlju zakopali najbolje kćeri i sinove. Ono što neprijatelj nije bio u stanju to smo mi sami svojim kukavičlukom napravili. Podijelili su nas i bacili su “covid-pass” među nas i mi se sada proždiremo jer “desni” misle da su krivi “lijevi”, cijepljeni to misle za necijepljene, vjernici za ateiste, debeli za mršave… a u biti mi smo stoka koju vode na klaonicu a mi mislimo kako smo doro prošli jer smo u toj koloni smrti negdje pri kraju…

Ivica Ursić, https://www.facebook.com/uvijek.nedjeljom

– Istrčala je momčad koja više neće igrati zajedno. Poremećena je ravnoteža. Ali i nastavak Dalićeve nesigurnosti u sastavljanju momčad. Dakle, on nema standardnu momčad i iz takvih se situacija rađa i utakmica kakvu su Vatreni odigrali u Osijeku. Ulazak u dvoboj nije bio siguran, uvjerljiv i on je usmjerio sve što se kasnije događalo.

Igor Flak, novinar Sport kluba o još jednom neuspjehu Zlatka Dalića

– MRNK je CRISPR tehnologija (Moderna ju je opisala kao svoj ‘operacijski sustav’) i razmatra tehnologiju kako bi preokrenula nuspojave, kao što biste to učinili s računalom. Trenutačno postoji patent povezan s ovom tehnologijom. »Tehnologija će se postaviti na vaše tijelo, zatim joj dodijeliti crtični kôd i pričvrstiti je na kriptovalutu. Tehnologija prati vašu tjelesnu aktivnost i kada dosegnete ‘zadovoljavajuću količinu aktivnosti’, bit će vam plaćena vaša kriptovaluta. Ovo je kratka verzija patenta, no trebali biste je dobro ispitati.

Chinda Brandolino, argentinska liječnica, forenzičarka i političarka, Colombia check

– Najveći problem novinara nisu SLAPP tužbe nego Facebook i platforme koje su instantno zadovoljile ljudsku težnju, žeđ i potrebu za bilo kakvom informacijom, ali bez potrebe da se to kritički promišlja. To je brzo, jeftino i to vama uzima kruh.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik na godišnjem skupu EFJ-a u Novinarskom domu, Direktno

– Vrijeme je da mi katolici ustanemo i da se ne bojimo. Izađi i pomoli se! I budi tamo. Idi naprijed! Zato što su naši preci izdržali tamnicu, vatru i mač kako bi održali vjeru u ovoj zemlji. Sve što tražimo je da izađemo i izmolimo krunicu. Ponekad vas mogu udariti šakom u lice, ali to nije ništa u usporedbi s bacanjem u vatru.

Gerry McGeough, sjevernoirski katolik kojega je u Cookstownu, dok je molio krunicu, ošamarila protestantica, Dnevno

GOVOR MRŽNJE

– Grbin je jedan tiranin, despot, nedemokrat, koji izbacuje kroz prozor 18 zastupnika jer misle o nekom pitanju drugačije?

Andrej Plenković sve nervozniji nakon presudu Sanaderu i HDZ-u

– Prestanak beskrajnog rasta stanovništva također će smanjiti budući pritisak čovječanstva na prirodni okoliš, ublažiti izazov adekvatnog stambenog zbrinjavanja i olakšati postizanje emisije stakleničkih plinova s ​​nultom stopom, podržavajući rast prosperiteta u zemljama u razvoju.

Adair Turner, engleski lord, poslovni čovjek i političar smatra da se previše nakotilo sirotinje i da je zato njemu zrak jako, jako nečist, Tribun

– Na međunarodnom summitu Plenković i Vučić, očito cijela međunarodna zajednica, objavili su da su razgovarali o BiH i postigli sporazum o tome 90 posto. Jedna od tih zemalja – Srbija – osuđena je zbog nesprječavanja genocida u BiH, a njezina je vojska opustošila BiH; druga država – Hrvatska – osuđena je za UZP u BiH, a ove dvije zemlje trenutno pregovaraju o sudbini zemlje koja je tako okrutno napadnuta i razorena…

Esad Duraković, bošnjački intelektualac u pismu napada Visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Scmidta što je najavio zaustaviti bošnjačku unitarizaciju BiH, Depo

– Andrić se sastajao s Adolfom Hitlerom, družio s nacistima, pa poslije prešao kod komunista titoista. I širio je islamofobne stavove.

Amir Telibećirović, novinar Stava

 – Hrvati su se riješili Srba “Olujom”, koju su tretirali kao remetilački faktor u ostvarenju svojih geopolitičkih planova. Nema sumnje da će ih uspjeh potaknuti u nastojanjima da, nakon stvaranja etnički čiste, stvore “Veliku Hrvatsku”, kojoj su u ranijoj i novijoj povijesti težili gotovo svi važniji hrvatski političari.

Vasilije Krestić, srbijanski povjesničar i akademik SANU-a, Kurir

JUGONOSTALGIJA

 – Ekonomija je najvažniji i stup sigurnosti i međunarodnog poštovanja svake zemlje.Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup, te sadašnji političar i poduzetnik

DEMAGOGIJA

 – Kontinuirano se šalju apeli iz svih zemalja da se ljudi čim prije cijepe i da brojke pokušamo držati u kontroli. Dolazi sezona dišnih bolesti. Širok je prostor za širenje virusa, s obzirom na veliki broj necijepljenih, a delta soj preuzeo je primat – gotovo 100 posto u Europi.

Alemka Markotić, zloglasna ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, N1 TV

 – Valja naglasiti da i osnovnoškolci i mladi izražavaju veliku spremnost na cijepljenje, puno više vjerujući znanosti nego odrasli protivnici cijepljenja.

Prof. dr. Lenart Škof, voditelj Instituta za filozofske studije ZRS Kopar i dekan Institutum Studiorum Humanitatis i dr. Miha Oražem, dr. med., specijalist onkologije s radioterapijom i magistar bioetike, Delo 

– Činjenica da je kriza dodatno narušila povjerenje mladih Europljana u njihove političke sustave mogla bi imati dugoročne posljedice na budućnost demokracije. Istraživanje Centra za budućnost demokracije na Sveučilištu Cambridge pokazalo je da su – čak i prije krize – sadašnja mlada generacija najnezadovoljnija funkcioniranjem demokratskih vlada. Mlada je generacija skeptičnija u pogledu prednosti demokracije ne samo u usporedbi sa sadašnjom starijom generacijom, već i u usporedbi s mladim ljudima anketiranim u prethodnim razdobljima.

Ivan Krastev, predsjednik Centra za liberalne strategije u Sofiji i stalni suradnik na IWM Institutu za humanističke znanosti u Beču i Mark Leonard, ravnatelj Europskog vijeća za vanjske odnose, Delo 

DRUKERI

– Od Milanovića dobio sam etiketu koja je i sada u opticaju. Naravno, riječ je o optužbi da sam druker za vrijeme suđenja proljećarcima.  Nije bilo svjedoka optužbe, bili su samo svjedoci, takav je bio zakon.

Žarko Puhovski, protuhrvatski politički analitičar, Direktno

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Antibiotici ne mogu liječiti niti spriječiti bolest COVID-19. Antibiotici djeluju samo na bakterije, a ne na viruse. Bolest COVID-19 uzrokuje virus. Pacijenti zaraženi virusom COVID-19 mogu primati antibiotike za liječenje bakterijskih infekcija koje su se razvile u isto vrijeme.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

– Necijepljene osobe snose dodatne troškove i štetu za cijelu populaciju.

Dr. Saša Prešern, slovenski istraživač, Delo, Ljubljana

– Roditelji koji cijepe svoju djecu neizravno štite ugroženi dio populacije koji se ne bi trebao cijepiti iz zdravstvenih razloga. 

Prof. dr. Lenart Škof, voditelj Instituta za filozofske studije ZRS Kopar i dekan Institutum Studiorum Humanitatisi i dr. Miha Oražem, dr. med., specijalist onkologije s radioterapijom i magistar bioetike, Delo 

HOMOSEKSUALIZAM

– Supermanov simbol oduvijek je predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas taj simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može vidjeti u najmoćnijem superjunaku u stripu. Ne bismo mogli biti ponosniji ispričati ovu važnu priču od Toma Taylora i Johna Timmsa.

Jim Lee, izdavač DC-a i glavni kreativni direktor o novom stripu Supermana kao „biseksualcu“, Tribun

– Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika. Staviti u istu rečenicu LGBTQ i pedofiliju je huškanje na LGBTQ osobe. Skupljati glasove na ovome je znanstveno, stručno i ljudsko dno dna. Čini mi se da 2021. počinje borba za sekularnu Hrvatsku.

Mirela Ahmetović, SDP-ova saborska zastupnica s Krka na twitteru protiv N. Grmoje

JUGORASIZAM

– Međimurski rasisti okrivljuju svoje romske susjede za cijeli niz prekršaja javnog reda i mira, za verbalno i uznemiravanje puštanjem preglasne glazbe, krađe u vrtovima i na poljima, mučenje životinja, nagovaranje svoje na sukobe s neromskom djecom, nečistoću, pijančevanje u mjesnim gostionicama, čestu pucnjavu iz vatrenog oružja, agresivno ponašanje, obiteljsko i ino nasilje…

Marijan Vogrinec, bivši jugoslavenski novinar Vjesnika, Danasa… i jugokomunistički političar i apartčik, Tacno.net, Slobodna Bosna

KOMENTARI

– Chetnichka agentura za medijsko ratovanje; AEM, HINA, HRT…

Mato, https://narod.hr/hrvatska/aem-ce-razmatrati-clanke-koje-je-financirao-novinarki-h-altera-o-poliklinici-i-buljan-flander-zajedno-s-reakcijama-javnosti

– Po kuloarima kruži priča da se na gospođu Gordanu Buljan Flander iz haltera otvarala rafalna paljba naručenim tekstovima kako bi na njezino mjesto došla Kekinica. Živi bili pa vidjeli.

Branko Horvat, https://narod.hr/hrvatska/aem-ce-razmatrati-clanke-koje-je-financirao-novinarki-h-altera-o-poliklinici-i-buljan-flander-zajedno-s-reakcijama-javnosti

– Hrvatski jezik je divan i bogat. A svakim danom je bogatiji i obilniji. Čemu Browser i Internet search engine kad imamo preglednik i tražilicu? Internet? Međumrežje!

Rubinet, https://www.vecernji.hr/vijesti/video-znate-li-sto-su-utjecajnik-utik-odnosnik-bojomet-istinik-1308302 – www.vecernji.hr

LJEVIČARSTVO

– Zato je zapravo za pozdraviti pojavu Možemo! na ovdašnjoj ljevici, jer se njima populizam ne može tek tako pripisati, unatoč opravdanim zamjerkama koje im stižu zbog prvih kadrovskih rješenja u Zagrebu. Unatoč tome, nitko im zasad ne može – ajde, osim možda radikalne Katarine Peović i njezine marginalne Radničke fronte – osporiti da su ljevičari. I da su se obogatili ljevičarenjem.

Hrvoje Prnjak, novinar Slobodne Dalmacije

PRIMITIVIZAM

 – Ostavite na miru Željka Komšića. On vam može biti učitelj u lijepom ponašanju i hrvatskoj uljudbi, koju vi ne razumijete zato što vam je Dragan Čović zaslijepio oči, pomračio um i ogadio vam ljude koji su drugačiji od vas, napisao je Cerić

Mustafa Cerić, bivši muslimanski vjerski poglavar, bivši imam u Zagrebu i bivši jugo udbaš na facebooku napada hrvatskoga predsjednika Z. Milanovića

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više