Hrvatski Fokus
Religija

Proslava desete obljetnice udruge U Duhu s Kristom

Nositi svjetlo izvor je Božje prisutnosti u svakome od nas

 

Udruga U Duhu s Kristom iz Župe Krista Kralja u Domaslovcu desetu obljetnicu rada proslavila je misom zahvalnicom koju je 19. listopada predvodio duhovnik udruge Ivan Lastovčić.

U homiliji vlč. Lastovčić prispodobio je svjetiljku kao hram života, koju su svi pozvani nositi i upaliti na mjesta na koja odlaze. Upaljene svjetiljke simboliziraju budnost koja se traži od nas. Nositi svjetlo izvor je Božje prisutnosti u svakome od nas, rekao je propovjednik. Osvrnuo se i na Gospodina kao slugu, koji na nas strpljivo čeka da nam služi. “Gospodine, učini me budnim da mogu prepoznati Tvoje lice u današnjim susretima s ljudima, da svijetlimo Kristovim svjetlom u ovome svijetu, zaključio je vlč. Lastovčić.

Nakon zahvalne euharistije, u kojoj je koncelebrirao domaći župnik Ante Bojanić, uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodila predsjednica udruge Silvija Blažević. Misno slavlje i klanjanje animirali su svirači Ivan Gajšak, Lara Rimac i Miljenko Noršić, a pjevanje predvodio zbor sastavljen od članova udruge i pjevača iz Župe Krista Kralja u Domaslovcu. (ika)

Povezane objave

Hvala ti, Kriste!

hrvatski-fokus

Evangelizacija danas

HF

‘Alojzije Stepinac u slici i riječi’ – izložba karikatura

hrvatski-fokus

Ne bojte se!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više