Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Kraus i Pupovac idu u Jasenovac komemorirati i blagoslivljati) ubijene u Treblinki

HDZ je na sudu zbog iste stvari kao i NDH – zbog osamostaljivanja Hrvatske i borbe protiv srpskog genocida

 

Nedavno sam u Hrvatskom fokusu napisao da je presuda HDZ-u presuda Hrvatskoj. I nisam više mislio pisati o tome. Ali kad sam čuo što o tome govore u Petom danu, opet ću o tome. Naime, svi u Petom danu pozdravljaju presudu HDZ-a. Pa ću svoj stav braniti, pomalo čudnim pitanjem: Je li Ivica Račan bio pripadnik „udruženog zločinačkog pothvata na BiH“? Iako izgleda besmisleno povezivati ovu presudu HDZ-u s „Agresijom na BiH“, ja to činim. Jer ovu presudu HDZ-u, nije moguće odvojiti od „Agresije na BiH“ i presude Branimiru Glavašu i Tomislavu Merčepu. E pa sad, neka analitičari iz Petog dana izračunaju, je li zbog svega toga, preko HDZ-a osuđena Hrvatska? Još kad tome dodamo da je isti tužitelj koji je tužio HDZ, bio napisao tužbu za Franju Tuđmana za Haag. Zato opet kažem da je HDZ na sudu kao NDH. Zbog iste stvari. Zbog osamostaljivanja Hrvatske, i borbe protiv srpskog genocida. Pa bi analitičari iz Petog dana morali priznati da je od svih političkih stranaka u Hrvatskoj, samo HDZ optužen, i za „Agresiju na BiH“, za „hrvatske ratne zločine“ i „pljačku i korupciju“. SDP i HNS, ne samo da nisu optuženi ni za što od toga, SDP i HNS su tužitelji za sve to. Pa kad analitičari iz Petog dana toliko hvale presudu HDZ-u, molio bi ih da mi „nacrtaju izvlačenje novca iz državne firme“ – carine. Mladen Barišić, nosi torbu novca, kao Roy Been na Divljem zapadu. Očito, za analitičare iz Petog dana, ono pružanje ruke preko stola u nekom restoranu je dokaz primanja mita od 10 miliona dolara. A Robert Ježić? U tom izvlačenju novca, moralo je sudjelovati više osoba. Zašto za to izvlačenje novca nije nitko optužen iz Porezne uprave i neke banke? I zašto nije još netko iz carine optužen za to? Baš urbana inteligencija SDP-a I HNS-a, na privremenom zaposlenju kod HDZ-a? Baš me na to podsjeća „glavni zviždač“.

Ovo je za posebnu znanstvenu analizu. Dok se tužitelji HDZ-a SDP i HNS hvale kako su njihove urbane sredine, isti oni kažu da su institucije u ropstvu HDZ-a. Koji, kažu, osvaja vlast u ruralnoj Hrvatskoj – Lici, Slavoniji i u Dalmatinskoj zagori. Unatoč tomu što HDZ nema nikakvu vlast u Zagrebu, Istri i u Rijeci, gdje je izvršena najveća pljačka u brodogradnji i u prenamjeni zemljišta, oni o HDZ-ovoj pljački i korupciji. HDZ-u, podmetnuta pljačka i korupcija, kao slike iz Treblinke u Jasenovac? Zbog svega toga, iznosim zanimljivu paralelu…Do 90. „u obračununu hrvatske emigracije, stradali Bruno Bušić i Stjepan Đureković“ i slikanje ispod slike Ante Pavelića u Australiji. Poslije 1990. „pljačka i korupcija HDZ-a“ i „HDZ-ovo pravosuđe“. Upravo tako, borbu protiv hrvatske emigracije, zamijenila borba protiv „HDZ-ove pljačke i korupcije i HDZ-ova pravosuđa“. A slikanje ispod slike Ante Pavelića, zamijenila borba protiv uzvika Za dom i kukastog križa kojega sami nacrtaju.

 I na koncu, kada će oporba u Saboru (Raspudić) tražiti onog ravnatelja HRT-a koji će dozvoliti pristup HRT-u nekoga tko zastupa Davida Goldmana? Kada će u Petom danu biti tema: Slike iz Treblinke u Jasenovcu? Da se konačno riješi slučaj uzvika Za dom? Uzvik Za dom, na sudu zbog slika iz Treblinke. A za mene su slike iz Treblinke, jedan od glavnih uzroka demografskog sloma Hrvata. Na slikama iz Treblinke stvorena je kultura mržnje, straha i smrti. Što bi mogao zaustaviti, samo slobodan pristup zastupnika Davida Goldmana HRT-u.

Pogrješno je braniti uzvik Za dom iz Domovinskog rata od Ognjena Krausa i Milorada Pupovca, kao što je pogrješna i teorija o demografskom oporavku bez Davida Goldmana – slika iz

Treblinke u Jasenovcu. Kakve koristi od čistoće uzvika Za dom iz Domovinskog rata, ako slike iz Treblinke ostaju u Jasenovcu. Bez isprike JUSP-a i Hrvoja Klasića? Ima li smisla teorija o demografskom oporavku Hrvata, kada se u Jasenovac ide komemorirati (blagoslivljati) ubijene u drugoj državi?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Dnevničarenje Kukuriku koalicije

HF

Peđin i Vojkov čin ubijanja demokracije

HF

Korupcija je mjera žilavosti komunizma

HF

Godina 1945. – godina komunističkih laži

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više