Hrvatski Fokus
Gledišta

Luster bana Jelačića

Nadamo se da im je moleraj banovog lika po zidu njegove rodne kuće u Petrovaradinu posljednja sramota

 

Prvi put smo na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice obavješteni da se tri krovne “hrvatske” institucije u Subotici redovito sastaju svakog mjeseca!? No, tekst priopćenja od 29. listopada 2021. godine, a posebno fotografija, jedna jedina, ali i ona sama, jasno govore o čemu se radi.

Na brzinu i u panici su se s(a)kupili oni koji uskoro moraju sa svojih mjesta i svojih nagomilanih plaćenih funkcija otići zajedno sa svojim stvoriteljem Tomislavom Žigmanovim!

Svojim činjenjem i svojim nečinjenjem nanijeli su nemjerljivu štetu, i na polju politike i na polju kulture, Hrvatima u Republici Srbiji, ali i Hrvatima u Republici Hrvatskoj, a time i svim Hrvatima u cijelom svijetu.

Veliki novac poreskih obveznika iz Republike Srbije i Republike Hrvatske trošili su godinama obmanjujući hrvatski puk “povjesnim uspjesima”, posebno IV. saziva HNV-a, kojeg nisu birali Hrvati u Srbiji, već Tomislav Žigmanov osobno! Zato i danas govore o svemu i svačemu samo ne o strategiji upisa Hrvata u posebni birački spisak, jer žele još četiri godine trpati hrvatski novac u svoje džepove! To godinam rade kroz sve veće otuđenje od puka, služeći se  dezinformacijama, plagijatima, lažima, manipulacijama, prodavanjem magle i glorificiranjem izmišljenih značajki od kojih hrvatski puk nema baš nikakve koristi.

Dotle Hrvati ovdje nestaju, hrvatske udruge se gase bez svojih prostorija i bez osnovnih uvijeta za rad (cvjetaju i množe se samo bunjevačke u Subotici i okolici), za njihovo vrijeme se hrvatski jezik proglašava nepostojećim, a bunjevački zvaničnim baš u toj Subotici u kojoj sjede! A jezivo je to što su oni odavno znali za ujdurmu oko jezika (i hrvatskog i bunjevačkog), da su oko toga svo vrijeme Šutjeli i da su i dalje, sve više i više, trpali naš novac u svoje džepove!!! Nadamo se da im je moleraj banovog lika po zidu njegove rodne kuće u Petrovaradinu posljednja sramota, a električni luster posljednji kičeraj izmišljen kao stvar od izuzetnog značaja za obnovu banove rodne kuće i da će konačno, zajedno s tim lusterom, otići negdje jako daleko od te kuće!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Granatiranje Zadra – katarza Srba?

HF

Uzaludna Preprekova jesen

hrvatski-fokus

Žigmanov ponovno vrijeđao Biščevića

hrvatski-fokus

Izbor saborskih zastupnika iseljenika i manjina je neustavan

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više