Hrvatski Fokus
Kultura

Članovi Zagrebačke filharmonije kao solisti u ovotjednom koncertu

Na programu će se naći Koncert za violinu, violončelo i klavir u C-duru, Ludwig van Beethovena i 6. simfonija u h-molu, Patetična Petra Iljiča Čajkovskog

 

U sklopu Plavog ciklusa, Zagrebačka filharmonija će održati koncert ovog petka, 12. 11. 2021. s početkom u 19:30 u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog. Na programu će se naći Koncert za violinu, violončelo i klavir u C-duru, Ludwig van Beethovena i 6. simfonija u h-molu, Patetična Petra Iljiča Čajkovskog. Programom će ravnati Jose Maria Moreno, jedan od najenergičnijih i najsvestranijih španjolskih dirigenta svoje generacije koji je od nedavno imenovan glazbenim i umjetničkim direktorom Orquesta Filarmónica de Málaga od sezone 2020-21.

Posjetitelji će uživati u solističkim nastupima  istaknutih članova Zagrebačke filharmonije našeg koncert majstora, Martina Draušnika na violini, svestranog glazbenika čije se polje djelovanja proteže od solističkih nastupa i recitala preko brojnih komornih sastava pa sve do koncert majstora različitih orkestara, Zite Draušnik na violončelu, glazbenice koja je gostovala diljem Hrvatske i inozemstva te je dvaput predstavljala Hrvatsku na koncertima u Moskvi u sklopu Međunarodnog dobrotvornog fonda Vladimira Spivakova te Filipa Faka na klaviru, pijanista i skladatelja koji je nastupao kao solist i komorni muzičar u gotovo svim važnijim hrvatskim kulturnim centrima te u desetak europskih zemalja.

Koncert za violinu, violončelo i klavir u C-duru, poznatiji kao Trojni koncert, sastavljen je 1803. godine, ovaj koncert za klavirski trio je i jedini koncert koji je Beethoven ikad dovršio za više od jednog solo instrumenta. 6. simfonija u h-molu, Patetična, u godini svoje smrti Petar Iljič Čajkovski skladao je nedovršeni “Koncert za klavir i orkestar u Es-duru” i “VI. simfoniju u h-molu “Patetičnu” op. 72″, koju je sam dirigirao na praizvedbi nekoliko dana prije smrti.

Prije koncerta s početkom u 19:00 sati, u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor- upoznajte dirigente, soliste i članove Zagrebačke filharmonije i poslušajte što Vam oni imaju za reći o svom iskustvu glazbe s kojom i za koju žive.

Zagrebačka filharmonija snosi troškove testiranja za sve PRETPLATNIKE  koji nemaju COVID potvrdu. Ostali posjetitelji se mogu testirati o svom trošku po promotivnoj cijeni od 50 kn u predvorju Dvorane/kod blagajni. 

Anđelka Felja

Povezane objave

Nova plovidba Tomislava Ostrmana

hrvatski-fokus

Vijatović, Gotovac Jean Vigo

HF

Želim k tebi

HF

Nominacije Nagrada hrvatskog glumišta za 2022. godinu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više