Hrvatski Fokus
Kolumne

Relikti jugokomunizma vode specijalni rat protiv hrvatskog naroda

Slavko i Daniel Goldstein preživjeli su rat skriveni na sjeniku u nekog seljaka na partizanskom području

 

Ivu Goldsteina predsjednik Milanović predložio je za veleposlanika u Grčkoj  koji je u vrijeme dok je bio hrvatski veleposlanik u Parizu, u centralnoj sobi za prijeme u veleposlanstvu na zidu imao sliku Josipa Broza Tite.

O Goldsteinima

Izvorni članak prof. Marijan Krmpotić: Goldsteini, što bi svi Hrvati morali znati o Karlovčanu Danijelu Goldsteinu alias Ivinu, na čiji zahtjev je predsjednik Sabora 2011. godine, pokojni Boris Šprem ukinuo pokroviteljstvo Hrvatskog Sabora nad komemoracijom na Bleiburgu (pokroviteljstvo vraćeno 4. veljače 2016. godine, odlukom predsjedništva Sabora, sa dva glasa protiv HNS-ova Vesna Pusić i SDP-ova Milanka Opačić).

“Slavko i Ivo Goldstein vode veliku bitku protiv hrvatskog naroda” – izjavio je Marko Veselica predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika na svečanoj sjednici u povodu 12. obljetnice osnutka Društva 18. 2. 2002., u Glasu Slavonije.

Ivo Goldstein – divljačko ponašanje

Ivo Goldstein, karlovački knjižar, otac Slavka Goldsteina i Daniela Goldsteina alias Ivina bil je komunist i agent Kominterne. Iz svoje knjižare i papirnice u Karlovcu rasparčavao je po Kordunu i Banovini marksističku literaturu i komunističke letke. Komunističkog agenta knjižara Ivu Goldsteina nitko nije vidio u gradu od onog dana kada su ustaše došle do Karlovca. Njegovi sinovi braća Goldsteini Slavko i Daniel, domislili su se da su im otca uhvatile ustaše i zaklali na Jadovnu.

Lažna ustaška žrtva

Međutim, ni na jednom popisu uhićenih Židova u Karlovcu i iz Karlovca odvedenih po ustašama nema imena Ive Goldsteina! – kako je to pomno provjerila i zabilježila pravednica među narodima Ljubica Štefan u svojoj knjizi: “Istinom i činjenicama za Hrvatsku”, HKZHS 1999. str. 169.

Gosp. Bogdan Sudić mlađi, susjed Goldsteinovih u Karlovcu koji se kano dječak igral sa Slavkom i Danielom u istom dvorištu sjeća se da je gospođa Lea Goldstein, zabrinuta za muža, zamolila njegova otca ustaškog poručnika, da ode u Ustaški Stožer propitati se za njezina muža da mu odnese u zatvor što mu treba. Međutim, u Ustaškom Stožeru su rekli da Ivo Goldstein nije kod njih u zatvoru i da ga i oni traže. Dakle, po svemu sudeći, Ivo Goldstein je po partijskoj direktivi, čim je Hitler napal SSSR, pobijegal kradomice iz Karlovca u šumu. Najvjerojatnije, a na svoju nesreću, Ivo Goldstein je na Kordunu, nabasal na četnike među kojima je bilo seljaka iz obližnjih srbskih sela koji su ga prepoznali kano Hrvata komunističkog agitatora koji je po njihovim selim rasparčaval komunističke letke protiv srbskog Kralja. I za grob Ive Goldsteina se ne zna.

Ustaški tabornik g. Marijan, Mane, Bilović spasil žive glave Lei Goldstein ženi Ivana Goldsteina i njezinoj djeci sinovima komunističkog agenta Kominterne.

Nu, zato se jako dobro zna da je ustaški tabornik u Karlovcu gospodin Marijan, Mane, Bilović, Židovki gospođi Lei Goldstein, rođenoj Bril, majki dječaka Slavka i Daniela Goldsteina Ivina, kada ga je došla moliti da joj spasi djecu – dao propustnicu da može pobjeći s djecom u Kraljevicu na okupirano područje, odnosno onda anektirano područje u Kraljevinu Italiju – kako bi nju i njezinu djecu spasil od eventualne hude kobi od ustaških vlasti u Karlovcu. Tako je ustaški tabornik g. Marijan, Mane, Bilović spasil žive glave Lei Goldstein ženi Ivana Goldsteina i njezinoj djeci sinovima komunističkog agenta Kominterne: Slavku i Danielu, izlažući pogibli svoj život i svoju obitelj eventualnim represalijama radi spašavanja obitelji karlovačkog Židova Ive Goldsteina, u Karlovcu svima znanog kano agitpropa Kominterne. Nema toga čim bi se Goldsteini mogli odužiti g. Marijanu, Mani, Biloviću za svoj spas i spas svoje majke. Ali, Goldsteinovima nikada nije ni palo na pamet da se zahvale gospodinu g. Marijanu, Mani Biloviću kome duguju život, a kamoli da ga predlože za “pravednika među narodima”. Dapače, prema izjavi kćeri Marijana, Mane, Bilovića, gđe Nede Fancev rođ. Bilović, otac joj je po ‘oslobođenju’ bio osuđen na 7 godina robije. Nije bio osuđen na smrt, jerbo su se za nj zauzeli mnogi Karlovčani kojima je za rata pomogal. I spasil ih. A braća Goldsteini? Braća Goldsteini su se oglušili na molbe obitelji Bilović da im pomognu otca izvući iz logora, dok se Slavko Goldstein po Karlovcu kočoperil u odori partizanskog oficira i, pričalo se među kolegama, sa samokresom na stolu izpred profesora polagal razrede partizanske gimnazije. A obitelj Bilović? Žena s troje djece – Ljerka i Neda bile su izbačene iz škole, a mali Ante imal je tek tri godine – ostali su 1945. na cesti. Pomagali su im prijatelji dobri ljudi da nekako prežive.

Točnost ovih navoda svatko može provjeriti. Kći Mane Bilovića gđa Neda Bilović udana Fancev i danas je još živa. Ta težko bolestna gospođa u poodmaklim godinama živi u Zagrebu, ulica kralja Zvonimira 62. I kaže da joj se pred desetak godina na vratima s buketom cvijeća pojavil Slavko Goldstein da joj se kano zahvali i izpriča. Zalupila mu je vratima pred nosom.

Slavko i Daniel Goldstein preživjeli su rat skriveni na sjeniku u nekog seljaka na partizanskom području.

Daniel Goldstein alias Ivin rado se pravi važan svojom pubertetskom partizanštinom, pa tvrdi kako je on bil uz teško ranjenog Juru Francetića u blizini Slunja! A njegov stariji brat Slavko, jednom, godinicu nakon Domovinskog rata javno se u novinama i pohvalil da je u izbjegličkom logoru na Gazi u Karlovcu prepoznal seljaka koji ih je skrival od ustaša za NDH i izložil zbog njih sebe i obitelj životnoj opasnosti. Premda tad već dobrano imućan, Slavko Goldstein tog seljaka s Korduna ipak nije izvadil iz izbjegličkog logora i primil u svoj dom iz zahvalnosti što je obitelj tog seljaka njih Židove prigrlila i s njima strjepeći dijelila zalogaje kruha. Kako bilo da bilo, odprilike godinu dvije dana nakon 1945. braća Goldsteini više nisu bili u Karlovcu. Uskoro se po gradu pričalo da su obtirali u Izrael. Slavko se svojim prijateljima dičio da je odmah po dolazku u Izrael unovačen i bačen na položaj sa snajperskom puškom u podijeljenom Jeruzalemu gdje je strjeljao prolaznike na palestinskoj strani grada. Daniela su strpali u kibuz. Nisu dugo ostali u Izraelu. Karlovčani su ih tračali, govoreći da su u Izraelu bili građani bez partizanskih povlastica djece palog borca, pa su se vratili u Zagreb k mami. S Danijelom Goldsteinom alias Ivinom već diplomiranim povjestničarom, kaže M.Krmpotić radio sam zajedno u Institutu za Historiju radničkog pokreta, Opatička 10. Ironijom sudbine sjedili smo u istoj sobi Daniel Ivin, Bruno Bušić, Marijan Stričević i ja Marijan Krmpotić. Na moje pitanje zašto je promijenio prezime u Ivin, odgovorio mi je da na svijetu ne mogu biti dva genijialna Goldsteina! Direktor Instituta Franjo Tuđman otjerao ga je iz Instituta 1965. pošto mu je iza leđa subverzivno podmetnuo političku spačku očito po naputku iz srbenda iz CK kojima je smetala nacionalna osviještenost Franje Tuđmana. Naime, otišal je u Zadar na sastanak s Mihajlom Mihajlovskim radi osnutka nekakva političkog disidentskog časopisa, lažeći da je on došao kano predstavnik Tuđmanova Instituta. Dakako, kad je stigao u Zadar Mihajlo Mihajlovski već je bio uhićen. Daniela Ivina pokupila je milicija i šupirala ga natrag u Zagreb. Franjo Tuđman htjel ga je odmah izbaciti iz Instituta, ali iz CKSKH je došao nalog da se Daniela Ivina iz Instituta može udaljili samo sporazumnim razkidom radnog odnosa. Nikakvim izbacivanjem! Poslije nekog vremena u Institutu je netko spomenuo da je Daniel Ivin u Engleskoj i da te tamo oženio.

Kada sam nakon Tuđmana i ja bio izbačen iz Instituta po komesaru Dušanu Bilandžiću detaširanom iz Beogradu od CKSKJ za direktora Instituta u Opatičkoj 10 s partijskim zadatkom da pomete palubu od nas tuđmanovaca, moj kolega sa studija maspokovac generalni direktor RTVZ Ivo Bohjanić  pobral me je sa Zavoda za zapošljavanje natrag na TVZ gdje smo obojica tri godine kasnije nekako preživjeli Karađorđevo. Nisam bio izbačen na cestu kano 1968. već samo unižen na mjesto za sekretara Igranog programa kod urednice drugarice Palme Katalinić. Kadli tamo iznebuha, jednog dana kod Palme Katalinić eto Zore Dirnbach! Dovela je sa sobom za ruku Daniela Goldsteina, alias Ivina. Pravio se da me ne pozna. Drugarica Zora Dirnbach dramaturgica u Igranom programu i prijateljica Slavka Goldseina, tada predsjednika njihove Židovske općine, došla je zamoliti Palmu Katalinić da podpiše lažnu potvrdu da njoj, Zori Dirnbach, Daniel Goldstein, alias Ivin pomaže u prepravljanju i popravljanju dramskih tekstova za televiziju (sic!). Danielu Goldsteinu, alias Ivinu trebala je potvrda da negdje nešto radi kako bi od Grada mogao dobiti stan. Prvi stan ostavil je prvoj ženi, a on je još nezaposlen. Drskost Danijela Goldsteina prešla je sve granice nakon smrti dr. Franje Tuđmana kad se počeo izpovijedati notorne laži kako je dr. Franjo Tuđman za svoje stručne radove prvo pital za mišljenje njega Daniela Ivina, ter ispada da je on s prvim predsjednikom RH bio na “ti”. Uz to danas se Daniel Ivin kiti da je i književnik, a zar mu njegovu jedinu knjigu nije na pol napisal genijalni stariji brat Slavko? Nije tada Daniel još znao da će ga uskoro po genijalnosti zasjeniti sin brata Slavka Ivo Goldstein, profesor vizantologije diplomirane u Beogradu.

“Veliki znanstvenik” Ivo Goldstein, ipak nije prošao u HAZU

Taj Ivo Goldstein – toliko je opsjednut velikom bitkom protiv povijesne istine hrvatskog naroda da svojevoljno patvori suvremenu hrvatsku povijest u svojim knjigama napisanim u stilu povijesnih pisanija svoga oca samozvanog povjesničara, inače nakladnika sa srednjom školom. Slavka – koja po svojoj povijesnoj znanstvenoj argumentiranosti podsjećaju na povijesne romane Marije Jurić Zagorke. Kad se profesor Ivo Goldstein poprilično umislio tražio je bez natječaja katedru suvremene hrvatske povijesti na sveučilištu u Zagrebu i drugovi su mu je dali. Kad mu je to prošlo, umislio da mu je mjesto među besmrtnicima u HAZU. Ali, akademici su mu tajnim glasovanjem uskratili ulaz u Akademiju. Da ga utješe, njegovi će ga drugovi poslati u Pariz za veleposlanika da tamo nauči francuski. Kako je svijet malen potvrđuje i slučaj s mojim bratićem inženjerom u Geotehnici koji mi se potužio da su dobili za direktora nekog Danijela Ivina koji nema veze s poslom i niš ne radi nego samo putuje u London na račun poduzeća. Bilo je to za vrijeme predsjednikovanja na Pantovčaku Stjepana Mesića velikog prijatelja Slavka Goldsteina koji je morao svog mlađeg brata promašena povjesničara Danijela Goldsteina, alias Ivina, negdje uhljebiti. I drugovi ga dobro uhljebiše! A gdje drugdje negoli u tvrtki koja ima posla s naftom. I Daniel Goldstein alias Ivin, promašeni povjesničar, postal je preko noći uz blagoslov predsjednika Stipe Mesića kojem je zbog poslovnih veza sa svjetskim teroristom i krvavim libanonskim diktatorom Moamerom Gadafijem, predsjednik u Nadzornom odboru Geotehnike. Nafta, doduše, nema veze s diplomom Daniela Goldstena alias Ivina, ali ima sa Stipom Mesićem i Janafom.

Mutni poslovi “druga ” bivšeg Predsjednika RH Stjepana Mesića

Ali, tko da vjeruje tom “Jutarnjem listu” kojeg je 4. 12. 2003. drug Stjepan Mesić nazvao običnim smećem nakon što su novinari otkrili njegove mutne transakcija s libijskom naftom i prijateljem mu Moamerom Gadafijem. Nu, vrag ne spava i u Geotehnici su radnici uskoro svog novog šefa Daniela Goldsteina, alias Ivina – uhvatili u krađi. S kim? Zajedno sa Željkom Dobranovićem, bivšim predstojnikom Ureda predsjednika Stjepana Mesića. Oštetil je tvrtku za oko 390.000 kn. I radnici Geotehnike tužili ga sudu. Ali, Daniel Golstein, alias Ivin pod moćnom je zaštitom, pa državni odvjetnik Mladen Bajić nikako da tužbu protiv Daniela Goldsteina izvadi iz ladice. I besramnik Daniel Goldstein, alias Ivin, kad je postal uvjeren da su njegovi zaštitnici toliko moćni da tužba protiv njega za krađu u Geotehnici ne će nikada ugledati svijetlo dana iz ladice državnog odvjetnika Mladena Bajića – drsko se kandidira za predsjednika HHO za ljudska prava (sic!) – i bi, navodno, izabran! A onda na njegovu sramotu puče bruka i skandal u HHO-u! Netko od članova HHO-a otkrio je kriminalnu prošlost Daniela Goldsteina, alias Ivina – i Daniel Goldstein je zbog lažnog predstavljanja – naglavačke izbačen ih HHO-a. Nu, ne zna se točno je li bio izbačen kao kandidat prije nego je izabran ili kad je već bio izabran – ali on se hvali da je bio predsjednik HHO-a, jerbo to mu očito jako imponira! Po tom se i novinar D. Butorac javio u Jutarnjem listu 12. 4. 2012. člankom: “Kako Ivin može gostovati na HTV-u kod Ace Stankovića, a ne može na sud?” Izostanak sa suda je Ivin pokušao opravdati naglim pogoršanjem zdravstvenog stanja s jakim vrtoglavicama i općom malaksalošću. Ali nije bio malaksao i nije mu se vrtjelo u glavi (ili je!) kad je po direktivi iz Iblerova trga po dogovoru s vodstvom SDP-a harangirao da Hrvatski sabor ukine službenu komemoraciju žrtvama na Bleiburgu. I kako javlja Jutarnji list 13.10.2012. “Daniel Ivin, bivši šef HHO-a jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine”. Ostali kradljivci moraju u zatvor. Daniel Goldstein-Ivin iako glavni krivac, dobio je uvjetnu kaznu jer je tako zbog Danielovih poodmaklih godina i problema koje ima s glavom i u glavi, urgirao za nj brat Slavko savjetnik predsjednika Republike Mesića i predsjednika Vlade SDP-a Zorana Milanović.

Pravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od 3 godine, Danijel Goldstein-Ivin traži ukidanje pokroviteljstva nad Bleiburgom

Da, da, to je taj isti mali Židov i apartid Daniel Goldstein-Ivin, koji poput svog brata Slavka ne sustaje u bitci protiv hrvatskog naroda pa po direktivi svojih moćnih zaštitnika otvorenim pismom od predsjednika Hrvatskog Sabora Borisa Šprema traži da Sabor ukine svoje pokroviteljstvo nad Komemoracijom hrvatskim žrtvama palim na Križnim putovima od Beiburgu do raspeća na Kalvarijama po Srbiji – jerbo to građane stoji pola milijuna kuna (sic!) – kako bi se zatro svaki trag srbokomunističkim ratnim i poratnim genocidnim zločinima nad Hrvatima koji su se borili protiv komunizma, a čiji su potomci u Domovinskom ratu porazili do nogu velikosrbskog agresora na svoju domovinu Hrvatsku. Prema pisanju Jutarnjeg lista 12.12.2012. na ponos i diku svih jugokomunjara titovaca i u savjetodavno tijelo jugoantifašista u RH (SABARH) na mjesto dosadašnjeg predsjednika Savjeta (hrv.= Vijeća) Branka Caratana izabran je osuđeni za korupciju u poduzeću Geotehnika kriminalac Daniel Goldstein-Ivin, Nisu imali boljeg.

“Veliki i hrabri” borci za iste ideale

Mesić. “Borili smo se za iste ideale”, a Goldstein je ispisao jednu od slavnih stranica političke povijesti Hrvatske,

Ah da “borili su se za iste ideale”!? Naročito Slavko Goldstein koji je kao “hrabri partizanski borac” proveo rat na sjeniku jednog seljaka na Kordunu!?

Ustvrdio je kako Slavko Goldstein u epohalnoj knjizi “1941. – godina koja se vraća”, predviđa ono što se danas događa. A što se to događa? Za jugokomuniste šokantno, neprihvatljiva država Hrvata!

O karlovačkim Goldsteinima – braći Slavku i Danielu Goldsteinu, alias Ivinu kazivali su: Đurđa Deur, Svetozar Petrović; Stanko Lasić, Antun Žvan, Valentin Sinotreppo, Mladen Berleković, Sveto Tomić, dr. Petar Šarinić, Jelena-Ljalja Gorodeck, Bogdan Sudić – Braco, Neda Bilović-Fancev, Palma Katalinić, dr. Miroslava Despot rođ. Blis i Marijan Krmpotić. Auktorizirani izvorni članak: prof. Marijan Krmpotić, Zagreb. http://hr.metapedia.org/wiki/Goldsteini,  https://www.vecernji.hr/vijesti/mesic-goldstein-je-ispisao-jednu-od-slavnih-stranica-politicke-povijesti-hrvatske-1195329 – http://www.vecernji.hr

Lili Benčik

Povezane objave

Sladoljev opravdano optužio sve vlade za urušavanje Imunološkog zavoda

hrvatski-fokus

Dubrovačke ljetne impresije

hrvatski-fokus

BEZ MILOSTI – Ukrajince je ubijao Staljin, a ne Hitler

hrvatski-fokus

Nevjerojatne slike iznad Perzijskog zaljeva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više