Hrvatski Fokus
Gledišta

Bunjevački bluz izvode Mađari!?

A znali su godinama da Srbija ne prizna hrvatski jezik. Samo su mudro „ćutali“

 

Prvi čovjek kulture svih Hrvata u Republici Srbiji „bunjevački Hrvat“ iz Donjeg Tavankuta, Tomislav Žigmanov, nas je doveo dotle da je „naša“ najreprezantativnija kazališna predstava (njegov) „Bunjevački bluz“, koja se prikazuje u „Bunjevačkom kolu“ u Subotici u izvedbi mađarskih Hrvata! Ovima mađarske vlasti ne dozvoljavaju da se izjasne kao Bunjevci pa bunjevačke bluzove izvoze Bunjevcima u Srbiji! Inače bi se, kao i ovdje, i oni odavno izjasnili kao poseban narod koji sa Hrvatima nema nikakve veze (no, i to nije daleko!).

Taj isti Tomislav Žigmanov kao prvi čovjek u politici svih Hrvata u Republici Srbiji svojim bezglavim šibicarskim stavovima doveo nas je dotle da danas u cijeloj Srbiji imamo samo 3 (slovima: tri) predstavnika u vlasti na razini gradskih skupćina (jedan od ta tri predstavnika je on)!!!

Nije čudo da smo spali na te grane jer Žigmanov u politici (kao i u svemu) nema čvrstog stava. Najvažnije mu je da opstane na pozicijama, koje je inače stekao prevarama, manipulacijama, plagijatima i lažima. Tako, između ostalog, u svom twitter nalogu podilazi i uvlači se svima i svakom, no, onda iznenada udara po najvišim  vrhovima vlasti u državi u kojoj živimo, ali i po onoj u Republici Hrvatskoj! To laviranje često poprima paradoksalne i smiješne oblike, a svakako je štetno za cijelu hrvatsku manjinsku zajednicu u Republici Srbiji, pa čak i za sve Hrvate.

Primjerice, dana 27. listopada 2021. godine Žigmanov zahvaljuje osobno predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću što je Hrvatima ovdje konačno „dopustio“ da izvade stari parket u rodnoj kući bana Jelačića! Kadrove za realiziranje ovih najzahtevnijih poslova imamo! – kaže Žigmanov:

Izgleda da ovaj čovjek ne zna da je predsjednik Republike Srbije u isto vrijeme i predsjednik vladajuće političke stranke, ili je potpuno senilan, jer je samo dva dana prije ovoga napisao:

Žigmanov to isto radi i kada su u pitanju najviši čelnici Republike Hrvatske, jednom im se uvlači, hvali ih i zahvaljuje im se, a sutradan ih kudi! U jednom nedavno objavljenom twitter priopćenju napisao je da je Hrvatska „čudna zemlja“, a sve Hrvate tamo nazvao pogrdno „Rvatima“! Dokle ovog čudnog čovjeka koji se ne razumije u državne poslove treba da trpi 57.900 Hrvata u Republici Srbiji (i svi drugi Hrvati)?

Nedavno doznajemo i da su on i njegovi plaćeni trabanti znali godinama da se u svim srbijanskim osnovnim školaman uči da hrvatski jezik ne postoji i baš ništa nisu poduzeli po tom pitanju!!! A ovakvom šibicarskom politikom ovo se niti ne će moći ispraviti!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Dvokružni mješoviti izborni sustav za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

hrvatski-fokus

Luster bana Jelačića

hrvatski-fokus

KOS-UDBAŠKI manipulatori i provokatori stalno podmuklo i manipulativno izbjegavaju činjenice

hrvatski-fokus

Andrija nije ni teolog ni svećenik!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više