Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Hrvati su u vrijeme NDH surađivali s Amerikancima

Zato što Milošević nije dostigao crtu: Karlobag-Karlovac-Virovitica u hrvatskim školama djeca moraju gledati film Dnevnik Diane Budisavljević, a mi svi ostali lažnu Klasićevu seriju

 

PISMO AUTORU FILMA “AMERIČKI PILOTI RATNI ZRAKOPLOVCI U HRVATSKOJ” NIKOLI KNEZU

„Glavna poruka ovoga filma je svjedočanstvo istine koja razbija lažne obmane o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.  Ujedno, sam film je i poziv ljudima da ne odustanu u traženju istine. Educirajte se o svojoj povijesti, razmišljajte svojom glavom. Odbacite kao gotova rješenja svjetonazorske ideološke postulate kojima smo izloženi kroz medijske servise, educirane ustanove i politički aktivizam“. „Bio sam dugi niz godina izložen edukativnoj i promidžbenoj intelektualno psihološkoj obradi Titovog zločinačkog jednoumlja“. I „Kako se tijekom Drugog svjetskog rata NDH našla pod utjecajem stranih sila“, za jedan hrvatski portal kaže američki Hrvat Nikola Knez, koji je snimio film „Američki piloti ratni zarobljenici u Hrvatskoj“ koji će odagnati komunističke laži“.

Poštovani gospodine Knez, sve je isto kao prije, samo drugi ljudi, drugo vrijeme za drugu stvar. Uz medijske servise, edukativne ustanove i politički aktivizam, ja bih stavio i zaštićene svjedoke. U „Agresiji Hrvatske na BiH“. Laži zaštićenih svjedoka, te sumnjiva izvješća na Međunarodnom sudu! Stoga, ja mislim da bi se mogao uraditi jedan dokumentarni film koji će odagnati laži o „hrvatskoj agresiji na BiH. Najprije, Stjepan Mesić, pa Josip Manolić, te izvješće Ante Nobila za Ahmiće. Za što je Hrvatska optužena i osuđena. I na kraju „Agresija Hrvatske na BiH“. Što Hrvatska može pravno osporiti. Najprije bi, po mom miljenju trebala kratka povijest Bošnjaka. Od

1993.? Onda ruska intervencija na Mađarsku 1956. i na Čehoslovačku 1968. , bijeg Rudolfa Perišina iz JNA, ravnanje sela Ravno u BiH, zaustavljanje tenkova JNA na Kupresu, ono Alije Izetbegovića: To nje naš rat, Alijin amanet (ostavština) BiH Erdoğanu (Turskoj), te Praljkovo ispijanje otrova u Haagu. Ruske intervencije u Mađarskoj i Čehoslovačkoj, zato, što je SFRJ 1990. funkcionirala kao SSSR! Jedan narod, u višenacionalnoj zajednici, kontrolira sve institucije. I vojsku. Kao Rusi, i s češkim tenkovima idu na Mađarsku, i s poljskim na Čehoslovačku, tako Srbi, s hrvatskim tenkovima idu na hrvatsku obalu, i u Karlovac. Hrvatski piloti (Rudolf Perišin), bježe iz JNA. Dok se iz BiH vrši agresija na Hrvatsku, mnogi bošnjački časnici, ostaju u JNA.

Znači, iz BiH sudjeluju u agresiji na Hrvatsku. Dok Rudolf Perišin, sa vojnim zrakoplovom JNA ide u rat u Sloveniju, nitko ne spominje povredu granice između Hrvatske i BiH, Hrvatske i Slovenije. Ne može, jer je to jedno ratište pod kontrolom SIV-a (Savezno Izvršno Vijeće SFRJ). A međunarodno priznanje Hrvatske i BiH, ne mijenja stanje na terenu. Jer Knin, i nakon „Podjele BiH“, i nakon „hrvatske agresije na BiH“ ostaje pod kontrolom Beograda! Za dočarati pravu sliku tog zločinačkog sustava: medijski servisi, edukativne ustanove i politički aktivizam, potreban je osvrt na slučaj Rudolf Perišin. Hrvat pilot u JNA, da bi sa svojim zrakoplovom pobjegao iz JNA, morao je svoj bijeg uskladiti sa izvlačenjem svoje obitelji iz Jajca (iz BiH), o čemu postoji dokumentarni film. Također, kada je Alija Izetbegović ostavio BiH u naslijeđe Erdoganu, treba reći kako je BiH turska kolonija u Hrvatskoj (Europi). Turska kolonija, u režiji medijskih servisa, političkih aktivista i zaštićenih svjedoka! Pod utjecajem stranih sila? Kao NDH. Dok politički aktivisti, ne dozvoljavaju Hrvatskoj da pomaže Hrvate u BiH, ne bune se Alijinu amanetu BiH Turskoj!

I na koncu, Praljkovo ispijanje otrova u Haagu? Zar to nije isto, što i Šakićevo odbijanje pomilovanja od Stjepana Mesića (Dinko Šakić, 90-ih u Hrvatskoj osuđen za Jasenovac), kao i odbijanje Alojzija Stepinca da ode iz Hrvatske, kao slobodan čovjek? U ta tri slučaja, možemo sažeti svu hrvatsku dramu posljednjih 70 godina. Gdje je režiserima ideoloških postulata bilo u interesu da Dinko Šakić prihvati pomilovanje, vjerojatno i Slobodan Praljak i da Alojzije Stepinac ode iz Hrvatske. Što bi bilo priznanje krivnje, ne samo njih kao pojedinaca.

Sad nešto o Daliji Orešković. Slušam gospođu Orešković, kako brani svoj rad u Povjerenstvu za sukob interesa. No međutim, gospođa Orešković ne može negirati da je bivši ravnatelj GONG-a Dragan Zelić, danas u SDP-u. A je li on bio SDP-ov kadar dok je bio ravnatelj GONG-a? Sigurno jest. Kao cijeli GONG? Vjerojatno jest. A Povjerenstvo za sukob interesa? Doduše, Povjerenstvo za sukob interesa, može kazniti, i nekoga iz druge stranke, za (3000 kuna), ali to nema nikakve političke posljedice za državu. Kao slučaj Karamarko. Svakako, da su, i u rušenju Tomislava Karamarka sudjelovali ideološki postulati, educirane ustanove, medijski servisi i politički aktivisti. Kao u slučaju „maltretiranja migranata u Hrvatskoj“? Pa kažem da je to sve povezano. Od suđenja Alojziju Stepincu, preko slika iz Treblinke u Jasenovcu i tajno nacrtanih kukastih križeva na javnoj površini u Hrvatskoj, do „maltretiranja migranata u Hrvatskoj“. Pa filmovi Dnevnik Diane Budisavljević i Dara iz Jasenovca? Serija Hrvoja Klasića o NDH i blokada provedbe rezolucija VE-a koje osuđuju sve totalitarizme?

Na portalu Dragovoljac čitam: Hrvatski Svjetski Kongres, tj. njegov predsjednik Vinko Sabljo, nakon što je Državno odvjetništvo RH odbacilo njihovu kaznenu prijavu protiv redateljice Dane Budisavljević zbog neistina u filmu Dnevnik Diane Budisavljević, obratilo se ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu: Maknite film Dnevnik Diane Budisavljević iz nastave! A na portalu Hrvatski Fokus, Igor Vukić kaže kako HRT i Hrvoje Klasić šire opasne laži protiv Hrvatske i Hrvatskog naroda, u seriji o NDH. Kad se ovomu doda film Dara iz Jasenovca, mislim da se može reći kako postoji jedan opasan plan, za uništenje jednog naroda, kojega bi trebalo dovesti na sud. Izvan Hrvatske! Kada je Državno odvjetništvo RH odbacilo kaznenu prijavu protiv Dane Budisavljević, sigurno će tako proći i apel Hrvatskog Svjetskog Kongresa ministru Radovanu Fuchsu i kritika Igora Vukića prema HRT-u i Hrvoju Klasiću. Zato, ja kažem da bi se filmovima Dnevnik Diane Budisavljević i Dara iz Jasenovca, morali baviti drugi sudovi, izvan Hrvatske… Sud Pravde u Den Haagu i sud za ljudska prava u Strasbourgu! Pritom naglasiti, kako je i razaranje Vukovara, posljedica tog plana iz kojega dolaze filmovi Dnevnik Diane Budisavljević i Dara iz Jasenovca. Te, kako iza toga stoje simpatizeri 10. svjetskog masovnog ubojice Tite! Koji je bio vođa jednog totalitarizma! Unatoč rezolucijama VE-a koje osuđuju sve totalitarizme, Hrvatska država iz svog proračuna financira filmove simpatizera 10. svjetskog masovnog ubojice, vođe jednog totalitarizma Tite!

Nažalost, Hrvatska nema svoje predstavnike na UN-u i u Europskom Parlamentu, koji bi tamo o tomu. Hrvatska ima predsjednika (Zorana Milanovića), koji kaže da se zločin u Srebrenici ne može uspoređivati sa Jasenovcem. S punim pravom! Ali obratno! U Srebrenici se dogodio genocid! U Jasenovcu nije! Hrvoje Hitrec je dobio sudski spor protiv Stjepana Mesića! Sve je ovo za jedan dokumentarni film. I sudska presuda, u korist Hrvoja Hitreca protiv Stjepana Mesića. A taj dokumentarni film za; UN, EU Parlament, sud Pravde u Den Haagu, sud za ljudska prava u Strasbourgu. I HBK (Vatikan)!

Očito, kada Slobodan Milošević nije dostigao crtu: Karlobag – Karlovac – Virovitica, kada nije osvojio Dubrovnik, u hrvatskim školama djeca moraju gledati film Dnevnik Diane Budisavljević, mi ostali seriju o NDH Hrvoja Klasića.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Novo Mesićevo pjevanje-zijevanje

HF

Slobodan je i umro!

HF

Trideset posto ljudi slijepo vjeruje diktatorima

hrvatski-fokus

Godina 1945. – nastavak bezvlašća i pokolja Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više