Hrvatski Fokus
Kolumne

Zamjenica glavnog državnog odvjetnika Sani Ljubičić

Plenković sve nervozniji

 

Plenković je posljednjih tjedana pokrenuo određene medijske spin aktivnosti, posjeti Ukrajini i BiH, kupnja aviona itd. Te aktivnosti treba tumačiti kao Plenkovićevo uklanjanje iz Ruske Federacije. Nakon što je Plenković Rusima prepustio većinu nacionalnih strateških interesa i time spoznao prijetnju nacionalnoj sigurnosti Republike Hrvatske, pokušao je sve što je u njegovoj moći predstaviti se kao tzv. protivnik, čak i neprijatelj “u diplomatskoj borbi protiv cijele Rusije“. Plenkoviću, ti nisi napravio jednu akciju protiv nacionalnog interesa da bi se oni ovako ili onako tumačili, nego si radio TENS-ove akcije u razdoblju od 5 godina.

Prvi Plenkovićev korak nakon izlaska iz zgrade Vlade je susret s LICEM PRAVDE. U narednom razdoblju hrvatski građani će i dalje gledati ovakve SMIJEŠNE LAŽNE SCENE, no sada već jako dobro prepoznaju Plenkovića i njegove laži, a to se pretvara u izrugivanje samom sebi.

U više navrata pisao sam o Državnom odvjetništvu, njegovim glavnim državnim odvjetnicima, ali i o zamjenicima glavnog državnog odvjetnika (u daljnjem tekstu ZAMJENICA državnog odvjetnika) na razne teme. Duboko sam uvjeren da se u DORH-u ne zna tko pije, tko plaća. Toliko neprofesionalnosti, neznanja, nesposobnosti, nekoncentracije, u konačnici nezakonitih radnji, postupanja po nalogu politike itd., da više ne možete vidjeti šumu sa drveta i udariti glavom o zid.Kako je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u svom govoru u Hrvatskom saboru i na konferenciji za novinare tijekom obrazloženja o povlačenju optužnice u “velikom” slučaju Agrokor najavila da će optužnicu dovršiti zamjenica Sani Ljubičić, ja vidio da su potpuno pogubljeni. Kaos.

Dakle Sani Ljubičić bi ponovno trebala sudjelovati u STVARANJU tzv. kaznenog djela, zašto u stvaranju, jer kaznenog djela nema niti ga ne će biti, jer ih nema. Sada pročitajte tragikomične činjenice. ZAMJENICA Sani Ljubičić osoba je koja je koordinirala, ali i osobno vodila istražne radnje u “velikom” slučaju Agrokor. ZAMJENICA Sani Ljubičić osoba je iz tima DORH-a koja je bila odgovorna za strukturiranje i pripremu “velikog” slučaja Agrokor kako bi se na temelju te dokumentacije podigla optužnica protiv I. Todorića i drugih, te ispunili zahtjevi politike. Da to bude najveći sudski spor u povijesti. ZAMJENICA Sani Ljubičić očito je vjerovala lažima koje su se pojavile u medijskom prostoru i vidjela svoju priliku za KARIJERU.ZAMJENICA Sani Ljubičić, tek uvidjevši ovu priliku za karijeru, čini veliku pogrješku (koja će sve odvesti u sporednu mračnu ulicu). Naime Ljubičić se dokopala dream teama potpredsjednice Vlade RH Martine Dalić, utjecajne grupe BORG, KPMG i drugih, a budući da je slabo poznavala teme koje je istraživala, u pomoć joj je dobro došao stručni tim. Dali su joj sobu na katu kod A. Ramljaka i otišli.ZAMJENICA Sani Ljubičić očito nije prepoznala da je s timom kriminalaca koji su došli pljačkati Agrokorovo privatno vlasništvo. Osim toga, radilo se o osobama koje su podnijele kaznene prijave protiv I. Todorića i ostalih, kako je ona prema toj prijavi mogla biti objektivna? Sad ima zapleta, gdje god krenu nema kriminala, paralelno mnogi na sve strane traže dokaze zločina.

Da skratim priču. Kako ne nalaze dokaze o kriminalu, kreću u KREIRANJE KAZNENIH DJELA i sada zamjenica Sani Ljubičić, koja je već u razbojničkoj mreži, nema kamo i počinju je voditi. Moraju pronaći stručnjake koji moraju potvrditi kreacije navodnih zločina, što nije nimalo lako, pa odvode bivše zaposlenike KPMG Croatia Matovina i Ismeta Kamala. A sada za neke od njih provode cijeli niz nezakonitih radnji koje su javnosti poznate. No, javnosti je poznato i da je ugovor s Ismetom Kamalom vrijedan nekoliko milijuna kuna poreznih obveznika. Kad se tomu doda i jedan PRAVOSUDNI SKANDAL, Sani Ljubičić s navodnom preplatom jadnog stručnjaka, pitamo se je li to modus operandi Sane Ljubičić? Nekoliko riječi o biti da su htjeli prevariti sud, osnovno je bilo samo krenuti u suđenje, a što će biti za nekoliko godina suđenja njima nije bitno. Pokušali su im ispričati kako sam na temelju stvorenih, izmišljenih činjenica oštetio vlastitu tvrtku Agrokor za oko 1,3 milijarde kuna. A nisu pogledali kompletnu dokumentaciju iz koje bi vidjeli da sam ja najveći ili jedan od najvećih vjerovnika Agrokora sa oko 7 milijardi kn, vjerojatno i više ovisno o zadržanoj dobiti, BEZ KAMATA.

Da opet skratim. ZAMJENICA Sani Ljubičić je sa već navedenim osobama u zajedničkom poduzeću s kojima su bili Matovina i Kamal, bez ikakve osnove, nepropisno vještačenje, napravila STVORENA KAZNENA DJELA. Sve je to sastavljeno u optužnicu protiv I. Todorića i još 14 osoba. Zamjenica Sani Ljubičić trenutno vidi u što se upustila, privremeno je napredovala, a sada je samo pitanje vremena kada će joj nadležne službe pokucati na vrata. Pazite, i državni odvjetnik je vidi kao moćnu žicu spasa od zastoja u kojem su se svi našli. Nije li to kolaps, raspad DORH-a? Na to ukazuju mnogi, ali i predsjednik RH gosp. Zoran Milanović. U ZAMJENICI Ljubičić, cijeli DORH se našao. RH ima POVIJESNI SKANDAL u Državnom odvjetništvu u navodno najpopularnijoj temi do sada “veliki” Agrokor sve zbog nestručno, bespravno odrađenog posla Zamjenica glavnog državnog odvjetnika Sani Ljubičić.

Ivica Todorić

Povezane objave

Antun Radić 1904. godine o hrvatskim Srbima

hrvatski-fokus

Europa mora primiti stotine milijuna izbjeglica!

HF

Djecu treba naučiti učiti

hrvatski-fokus

Što je SDSS-ov dožupan Ćurčić radio na Ovčari?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više