Hrvatski Fokus
Uvodnik

Hoće li Borg i Rafale Plenkovića koštati glave?

Hrvatsko gospodarsko nikada nije bilo slabije

 

  • Prije neki dan jedan dobro obaviješteni intelektualac rekao je da će nakon što padne s vlasti Andrej Plenković ekspresno završiti u zatvoru. Dakako, zbog brojnih kriminalnih radnji koje je izveo i proveo od 2016. godine. Najveći mu je krimen otimačina i pljačka Agrokora kroz kriminalnu ekipu pod nazivom Borg, preko koje su Plenković i kompanija opljačkali milijarde kuna. Od novijih krimena svakako je kupnja francuskih rabljenih zrakoplova pod nazivom Rafale. Radi se o poslu koji je do prije neko vrijeme trebao koštati hrvatsku državu 900 milijuna, a onda saznadosmo, bez objašnjenja, da je posao vrijedan 1,2 milijarde eura. Sve bi to prošlo “lišo” da se nije pojavio hrvatski predsjednik Zoran Milanović i izvijestio hrvatsku javnost za ovu “legalnu pljačku”. Milanović je zaslužan što nam je podastro dokaze kako Plenković taji ovo naglo povećanje troškova za koje i on, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, nije bio obaviješten. Iz ovoga je razvidno da se radi o pljački državnoga proračuna, što problematizira i Telegram, portal bivšega hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. https://www.telegram.hr/politika-kriminal/nije-li-ipak-malo-cudno-da-vlada-osim-od-nas-ugovore-o-rafaleima-skriva-i-od-vrhovnog-zapovjednika-oruzanih-snaga/
  • I dok Andrej Plenković zna “maznuti” milijune i milijarde hrvatskih poreznih obveznika, na primjeru Bosne i Hercegovine svjedoci smo kako ga nimalo ne brine sudbina tamošnjih obespravljenih Hrvata. Dozvolio je donošenje Zaključaka Vijeća Europske unije o proširenju i Procesu stabilizacije i pridruživanja BiH od 14. prosinca 2021., iako su u tim Zaključcima Hrvati i dalje ostali građani drugoga reda čime se nastavlja njihovo daljnje obezvlašćivanje i jačanje unitarne Federacije BiH pod vlašću muslimana-Bošnjaka. I na taj propust ukazao je Milanović i poručio kako Vlada Republike Hrvatske, kao punopravne članice EU-a, nije smjela podržati Zaključke Vijeća EU-a koji ne jamče prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda. Zanimljivo je kako Plenković nije negirao Milanovićevu kritiku, nego je samo, u svome bešćutnom stilu, prešao na neke druge nebitne teme. Milanović je uputio pismo Vladi u kojem traži zaštitu konstitutivnosti i prava Hrvata u BiH s obrazloženjem kako je to hrvatski strateški nacionalni interes. Plenkovićev odgovor mora doći! Kad-tad.
  • Dok se Andrej Plenković šepuri i sa svima svađa, gospodarstvo nikada nije ovako nisko palo. Inflacija je najviša u posljednjih devet godina. U studenom su u odnosu na isti mjesec lani cijene porasle za 4,8 posto, što je najviša stopa od veljače 2013. godine. U razdoblju od siječnja do studenog prosječna godišnja stopa inflacije dosegnula je 2,3 posto. U odnosu na listopad, potrošačke cijene u prosjeku su više za 0,7 posto. Cijene hrane od srpnja rastu i na godišnjoj su razini više za šest posto.
  • Majka u Njemačkoj upozorava roditelje da “dobro razmisle” prije nego što dopuste da se njihovoj djeci ubrizga eksperimentalni genski serum koji svi nazivaju “COVID cjepivima”. Njezina kći, 15-godišnja Cheyenne Braun, pretrpjela je snažan srčani udar samo 10 dana nakon druge injekcije comirnaty BioNTech. Srčani udar je bio toliko loš da je mlada djevojka ostala u komi dva tjedna prije nego što je umrla. Njemačka policija istražuje smrt djevojke, ali u ovom trenutku nitko ne očekuje da će išta pronaći, jer tako naređuje službena politika. Ovo je samo jedna od stotina tisuća tragičnih priča koje su rezultat nastojanja da se nastave cijepiti sve mlađi i mlađi ljudi. FDA u Americi upravo je odobrila treći “booster shot” (hrv. pojačajna doza) Pfizer cjepiva za zdrave 16-godišnjake i 17-godišnjake koji uopće nisu izloženi riziku od COVID-a. Već se zna kakav će biti rezultat ovoga. Poguban. Američka udruga za srce upravo je objavila studiju koja bi mogla dati odgovor. Pogledali su sve iznenadne slučajeve tinejdžerskog miokarditisa koji su se iznenada pojavili u SAD-u prije 4. srpnja 2021. godine. Čak 139 adolescenata srednje dobi od 15,8 godina razvilo je miokarditis u roku od 30 dana od uzimanja COVID snimaka. Čak 136 od 139 mladih koji su ove godine razvili iznenadni miokarditis primilo je drugo COVID cjepivo samo dva dana prije nego što se stanje razvilo. Čak 97,8 posto svih slučajeva miokarditisa adolescenata u SAD-u ove godine izravno je uzrokovano covid problemima. Dio srčanog mišića umire kada osoba razvije miokarditis. Čak 20 posto dječaka koji su dobili injekcije za COVID bit će mrtvi u roku od dvije godine. Čak 50 posto njih će biti mrtvo u roku od pet godina. To je problem koji medicinska znanost ne može ispraviti. Da je ovo bila normalna godina, samo bi 3 adolescenta u Americi razvila miokarditis između siječnja i 4. srpnja 2021. Umjesto toga, njih 139 razvilo je ovo stanje. Studiju Američke udruge za srce možete pročitati OVDJE: Clinically Suspected Myocarditis Temporally Related to COVID-19 Vaccination in Adolescents and Young Adults | Circulation (ahajournals.org).
  • Još jedna tragedija se upravo odvija u Kanadi. Trudne majke diljem Kanade porađaju mrtvorođenče neviđenom brzinom. Dr. Daniel Nagase je junak za kojeg većina Amerikanaca nikad nije čula. Bio je jedan od prvih liječnika koji je uspješno liječio COVID pacijente ivermektinom, što je rezultiralo stopostotnom stopom preživljavanja kod njegovih pacijenata. Dr. Nagase je u intervjuima potvrdio da je mrtvorođenče cijepljenih majki pravi fenomen. U Vancouveru bilo je 13 mrtvorođenih poroda u 24-satnom razdoblju u jednoj bolnici. Sve majke su cijepljene protiv COVID-a. Zatim, u Waterloou, u državi Ontario, bilo je 86 mrtvorođenih između siječnja i srpnja. Opet, sve majke su bile potpuno cijepljene. Tijekom normalnih godina, samo 5 ili 6 mrtvorođenih poroda događa se tijekom cijele godine u cijeloj Kanadi. Tih 86 mrtvorođenih smrti predstavlja povećanje normalnog godišnjeg broja u Waterloou za 28X. Dr. Nagase navodi: “Svakako, kada vidite korelaciju, onda morate početi pitati, ima li nešto u vodi u Waterloou? Ima li nešto u zraku? Ima li otrova u zalihama hrane? Ali kada vidite istu korelaciju u različitim dijelovima zemlje – u Vancouveru, a zatim u Waterloou – i vidite povećanje mrtvorođenčadi, morate se zapitati što se događa i u Waterloou, i u Ontariju i u Vancouveru, koji iznenada uzrokuje povećanje mrtvorođenčadi?” Naravno, kanadske novine omalovažavaju dr. Nagasea zbog “širenja dezinformacija”, ali on iz prve ruke prenosi informacije svojih kolega liječnika i medicinskih sestara koji se previše boje progovoriti. A kanadska vlada dr. Nagaseu uputila je i – otkaz!
  • Sve do svog nedavnog razvoda od svoje žene Melinde, Bill Gates je bio miljenik velikih medijskih kuća, općenito predstavljan kao ljubazni štreber koji želi spasiti svijet. Dok su medijska carstva drugih milijardera relativno dobro poznata, mjera u kojoj Gatesov novac utječe na narativ medija nije. Nakon razvrstavanja preko 30.000 pojedinačnih donacija, novinari iz MintPressa objavili su da je Zaklada Billa i Melinde Gates (BMGF) donirala više od 300 milijuna dolara za financiranje raznih medijskih kuća i medijskih projekata.
  • Primatelji ovog novca uključuju mnoge od najvažnijih američkih medijskih kuća, uključujući CNN, NBC, NPR, PBS i The Atlantic. Gates također sponzorira bezbroj europskih medija, uključujući BBC, The Guardian, The Financial Times i Daily Telegraph u Velikoj Britaniji, istaknute europske novine kao što su Le Monde (Francuska), Der Spiegel (Njemačka) i El País (Španjolska), kao i velike globalne televizijske kuće poput Al-Jazeere. Na sljedećoj poveznici možete vidjeti popis donacija namijenjen medijskim programima podijeljen u nekoliko odjeljaka, prikazanih silaznim brojčanim redoslijedom i uključuje svaku pojedinačnu poveznicu na relevantnu potporu na web stranici organizacije Zaklada Billa i Melinde Gates: https://thegrayzone.com/2021/11/21/bill-gates-million-media-outlets-global-agenda/
  • Marin Čačić, nogometaš Nehaja iz Senja cijepio se i preminuo u 23. godini. Srušio se na terenu, hitno prevezen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa. I francuski tenisač Benoit Pair ima problema s korona mjerama. Cijepio se i nakon toga uvijek je pozitivan na koronavirus, već 250. put, kako on kaže. On još nije umro, ali nakon cijepljenja ne daju mu igrati tenis. Ne daju mu globalizatori da se bavi športom koji voli i jedino zna. »Cijepljen sam, ali ajde da se živi kao kada nije bilo Covida…«, u pismu ATP organizaciji Pair postavio je pitanje: »Kako ćete zaštititi igrače kao što sam ja, moj slučaj?«. Odgovora ne zna ATP. Trebao je pitati Billa Gatesa ili Georgea Sorosa.
  • Mediji su javili da je čovjek u Teksasu umor od Omikrona. Ubrzo se ispostavilo da to nije istina. Martha Marquez iz Odjela za javno zdravstvo okruga Harris (HCPH) izjavila je: “Ne možemo potvrditi da je pacijent umro od COVID-a, ali možemo reći da je bio omikron pozitivan u vrijeme smrti”. Jer je preminuli imao više od jednog komorbiditeta. A zašto su lagali? Zato što demokratsko-medijski kompleks u SAD-u i CNN papagajski ponavljaju laž kako bi naciju zadržali u stanju panike. Baš kao i predsjednik Joe Biden koji je nedavno upozorio da se nacija suočava sa “zimom teških bolesti i smrti”. E, moj Bidene!
  • Dok već desetljećima po Europi muslimani i lažni imigranti oskvrnjuju katoličke crkve, napadaju i ubijaju i svećenike i vjernike, u dijelu susjedne BiH u kojoj dominiraju tamošnji muslimani sve češće i sve ustrajnije slijede ove uvezene islamske fundamentaliste sa sjevera Afrike i Bliskoga istoka. To se posebice osjeti u vrijeme kršćanskih blagdana, pa tako i za ovoga Božića. Posebno su ljuti i ratoborni kada neki musliman pokaže imalo integralističke crte, poput egipatskoga nogometaša Mohameda Salaha i direktora Bayerna Hasana Salihamidžića. Salaha napadaju zato što je i ovoga prosinca sa ženom i djecom sjeo ispod božićne jelke i razdragan poslao sliku obiteljske idile na društvene mreže, dok svojem muslimanu iz Jablanice nikako da oproste što je oženio katolkinju i s njome i sa svoje troje djece slavi Božić. Novinari bošnjačkih medija još se koliko-toliko suzdržavaju od izravnih napada na Salaha i Salihamidžića, pa je zato poučno pogledati neke od komentara u kojima nema ni trunka ograda ili suzdržavanja. »Kićenje jelke u svrhu Božića čini te nevjernikom«, napisao je čitatelj Klixa Bosanski Švedo (https://www.klix.ba/sport/nogomet/mohamed-salah-i-ove-godine-uoci-bozica-okitio-jelku-ponovo-naisao-na-zestoke-reakcije/201225096/komentari). Čitatelj koji se potpisuje Sa Drine Merhaba dodaje: »Ima i Egipat svog Hasana«. Čitatelj appleUserbasicinst prijeti: »Brate, uskoro ćete vi živjeti u islamskom svijetu. Samo lagano!«, dok Metodije, očito pravoslavac, dodaje: »Salah, za razliku od svih kršćana svijeta, zapravo ima najviše prava da ukrašava drvo. Ukrašavanje drveta je praksa drevnih Egipćana, a drvo su ukrašavali u čast Izis kako bi proslavili dolazak proljeća i poželjeli što bolji urod« (https://www.klix.ba/sport/nogomet/salah-se-ponovo-pojavio-u-bozicnom-izdanju-ispred-jelke-i-izazvao-brojne-reakcije/211225088/komentari). Čitatelj SaDrineMerhaba napada Hasana Salihamidžića ovim riječima: »Od troje djece našeg imena ni na mapi e moj Hasane iz Jablanice«, a Avdo321 se spušta na razinu nepismene raje kojoj i pripada: »Kćerka mu se zove June? Junica? Trebao je sinu onda dati ime ovan!« https://www.klix.ba/sport/nogomet/hasan-salihamidzic-u-krugu-porodice-proslavio-bozic/211225046
  • Dobro su i prošli Mohamed Salah i Hasan Salihamidžić. Lako je njima jer su daleko od razjarenih i indoktriniranih novovjekih bošnjačkih islamskih fundamentalista, ali je zato teško Hrvatima pod bošnjačkom političkom unitarnom i vjerskom vlašću. Njima je zabranjeno slaviti Božić od zagovornika ljubitelja “građanske države”, od “patriota”, “probosanskog bloka”, zagovornika “demokracije”, “antifašizma”… Ustvari Hrvate u Sarajevu i drugim dijelovima središnje Bosne progone krajnje netolerantni i primitivni novovjeki muslimanski vjerski fanatici odgajani od strane kosovca i udbaša Mustafe Cerića i njemu sličnih. Evo nekih od brojnih prijetnji kojima su i ovoga Božića bili izloženi tamošnji preostali Hrvati u Sarajevu: »Hoćete da vas kalašnjikovom išaram. Imam ga«, piše u poruci na vratima stana gdje je katolička obitelj postavila mali božićni vjenčić. Isti pisac na susjednim vratima napisao je i ovu prijetnju: »hoće neko samnom«. U haustoru nacrtan kalašnjikov i napisano »Tu sam katolici da vas prekrstim«.
  • Muslimani u Sarajevu pale i automobile hrvatskih registracijskih oznaka. Nakon što je izgorio automobil muslimanska policija je objavila da pretpostavlja da je u pitanju samozapaljenje, iako je automobil bio parkiran ispred ulaznih vrata stana jedne hrvatske obitelji. Na stanu su bile ispisane poruke mržnje. Na stranu palitelja i prjetitelja stala je sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić i poručila kako je incident reakcija na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o razmjerima srpskoga genocida u Srebrenici 1995. godine.
  • »PRVI dobitnici europskih sredstava namijenjenih oporavku nakon pandemije lokalni su vodovodi, a ovaj tjedan trebala bi sjesti i prva tranša od ukupno 1,5 milijardi kuna koliko je namijenjeno kompaniji Rimac Automobili za razvoj autonomnog vozila«, piše u ponedjeljak, 27. prosinca 2021., Jutarnji list. I sad neka netko kaže da ovaj mladac od Livna nije sposoban.
  • Mate Rimac je iz “nesvrstanih država” dopremio jadne radnike koji malo jedu, na ništa ne troše i zadovoljni su od mizernih plaća. Time se Rimac ponaša poput zapadnjačke političke i gospodarske oligarhije koji su proizvodnju prebacili na istok i za njih tamo rade ljudi u robovskim uvjetima. Sve je podređeno profitu i lakoj zaradi. To je potaklo Martina Pauka iz stranke Nezavisni za Hrvatsku da “pohvali” naprednoga Matu: »Bravo Mate, legendo, samo ti uvozi radnu snagu koja radi za dvostruko manju plaću od Hrvata pa se čudi zašto se Hrvati osjećaju prevareno i iskorišteno. Jutros mi susjed iz kvarta govori da su njih sedmorica od idućeg tjedna na burzi jer ih je gazda zamijenio Indijcima koje je strpao u tri sobe, dao im 4000 kuna plaće i boli ga briga«, piše Telegram.
  • Pripadnici četničkog pokreta, koji vladaju Srbijom, mijenjaju ulice koje su u Beogradu nosili imena hrvatskih velikana i gradova. Sve u skladu s nazivima ulica i trgova koji “odgovaraju povijesnim i nacionalnim obilježjima Srbije”, objašnjavaju oni. O ovim promjenama jedan čitatelj beogradske Politike, Električar, to je ovako prokomentirao: »U ovom političkom i gospodarskom sustavu promjene naziva ulica rezultat su prizemnog revanšizma prema razdoblju 1945.-2000. Ali, ništa nije čudno, to je ljudska osobina, samo govori u kojoj fazi razvoja je ljudska svijest i inteligencija. Jedni se žele sjećati i slaviti ovo i to, drugi žele pamtiti i slaviti ovo i ono, a ima i drugih itd. U takvoj “lijepoj” atmosferi, rasprave o tomu tko je bolji, a tko nije, tko zaslužuje, a tko ne, potpuno su smiješne, ali neizbježne… Ljudi su u pitanju, smiješni ljudi…« (https://www.politika.rs/sr/clanak/464100/Na-osnovu-cega-se-menjaju-nazivi-beogradskih-ulica)

Marijan Majstorović

Povezane objave

Jedino nas Predsjednica može spasiti!

HF

Drugo ubijanje hrvatskih branitelja

HF

Je li Plenković znao za guvernerove pregovore s Knightheadom?

hrvatski-fokus

UDBAŠKA HOBOTNICA – Udbaške dinastije vladaju Hrvatskom!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više