Hrvatski Fokus
Religija

Katolici pozivaju ljude kako bi oslobodili Kanadu od COVID tiranije

Završimo s COVID ludilom i zatražimo Gospin zagovor sa svojim Sinom, pod naslovom ‘Kraljica zagovora’, da nam vrati dostojanstvo božje djece i da ovu novu tiraniju vratimo u pakao iz kojeg je došla

 

Priča o čovjekovom stvaranju počinje s Bogom koji ga je oblikovao od prašine: “… tada je Gospodin Bog formirao čovjeka od prašine iz zemlje i udahnuo u njegove nosnice dah života; i čovjek je postao živo biće.” (Post: 2:7) A onda je s njegove strane Bog iznjedrio Ženu: “Tako je Gospodin Bog uzrokovao duboki san da padne na čovjeka, i dok je spavao uzeo je jedno od svojih rebara i zatvorio svoje mjesto tijelom; i rebro koje je Gospodin Bog uzeo od čovjeka kojeg je pretvorio u ženu i doveo ga muškarcu. Tada je čovjek rekao: ‘Ovo je napokon kost mojih kostiju i meso mog mesa; zvat će se Žena, jer je odvedena iz čovjeka.” (Post 2,21-23).

Kasnije u Postanku 3 čitamo o padu našeg prvog roditelja i tajanstvenom plodu koji će uzrokovati našu patnju i smrt: “Kada je žena vidjela da je plod stabla dobar za hranu i ugodan oku, a također poželjan za stjecanje mudrosti, uzela je nešto i pojela ga. Također ih je dala svom suprugu, koji je bio s njom, a on ga je pojeo.” (Gen 3,6)

Iz ovog tragičnog izvješća o prvom iskušenju da uzurpiraju Božji stvoreni poredak, naši prvi roditelji i svaki uzastopni naraštaj od tada su u ratu protiv Boga i njegovog stvaranja, dok trpe fizičke i duhovne posljedice odvajanja od Našeg Stvoritelja.

Međutim, s Navještenjem, priča koja je započela u Postanku ponovno je ispričana, ali obrnutim redoslijedom. Svi središnji likovi i rekviziti ulaze na pozornicu i igraju svoju ulogu kako bi preokrenuli rat protiv stvaranja koji je započeo u Edenu.

U vrtu smo gledali kako pali anđeo kvari naše prve roditelje. Na Navještenju, međutim, čitamo o drugom anđelu koji ima vijesti o velikoj radosti. Postoji obećanje mira i obnove života koje je tako davno izgubljeno. U ovoj novoj kreaciji postoji i žena i muškarac kao središnji protagonisti u ovoj drami.

Ali ovaj put, Žena ne dolazi s muške strane. Ovaj put, čovjek dolazi iz ženske utrobe. Ne samo da čovjek dolazi iz njezine utrobe, već ga se naziva “plodom njezine utrobe” (Luka 1,42). Otrovni i tajanstveni edenski plod zamjenjuje plod Marijine utrobe, Božjeg tijela i krvi, od kojih nas poziva da jedemo i pijemo (Ivan 6,52-57).

Liječenje grijeha i smrti plod je Marijina utrobe, Koji je Isus Krist, istinski spasitelj Svijeta. Ovo je Voće koje nas spašava. Stara Eva dala je Adamu i njezinoj djeci otrovno voće, dok Nova Eva, naša Blažena Majka, dijeli plodove svoje utrobe s nama kako bi obnovila sve u svom Božanskom Sinu.

Je li stvarno vjerujete u to ili se koprcate u idolopokloničkoj nadi farmakeije (Usp. Gal 5, 19) koja ratuje protiv prirode i stvaranja, oblikujući drugu sliku drugog čovjeka kako bi odala počast drugom gospodaru?

Svi želimo izaći iz COVID-a, ali svoju nadu stavljamo u pogrješno voće baš kao i naši prvi roditelji. Odabrali su plod koji je došao sa stabla znanja, umjesto stabla života. Vrijeme je da jednom zauvijek porazimo ovo COVID ludilo. Ako doista vjerujemo da je plod Marijine utrobe taj koji nas spašava, vrijeme je da joj se obratimo i ponovno je molimo, kao što to činimo u zaključnoj molitvi krunice, da nam “pokaže blagoslovljeni plod tvoje utrobe, Isuse…”

Završimo s COVID-om i zatražimo Gospin zagovor sa svojim Sinom, pod naslovom “Kraljica zagovora”, da vratimo naše dostojanstvo kao djece Božje i da vratimo ovu novu tiraniju u pakao iz kojeg je došla.

Pridružite se Marijanskom pobožnom pokretu u svakodnevnoj molitvi krunice i recitiranju ove molitve.

https://www.lifesitenews.com/news/catholics-launch-novena-to-liberate-canada-from-covid-tyranny-join-today/

Povezane objave

Čvrsti su naši korijeni

HF

SOLUS CATHOLICUS – Milosrdni Isus protiv Zloga

HF

SOLUS CATHOLICUS – Otajstvena dimenzija života

HF

Tajna Božića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više