Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Prije genocida u Srebrenici dogodio se višestoljetni genocid Turaka nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini

Hrvatska politička i kulturna scena u raljama je Milorada Pupovca i velikosrpske politike

 

Na portalu Dnevno, objavljeno istraživanje korupcije u svijetu, i u Hrvatskoj. „Korupcija nema ideološki predznak. Ona nije ni lijeva ni desna. Najodgovorniji je svaki pojedinac na poziciji odlučivanja, i u vlasti i u oporbi. Oni na vlasti jer uništavaju integritet institucija, a u oporbi jer nisu spremni za stvarne promjene koje se u ovom društvu moraju dogoditi već danas, sutra je prekasno“, kaže Davorka Budimir, predsjednica Transparency International.

Kako to? Ako se političke analitičare plaća kada su oni na HRT-u, i ako se ti analitičari odabiru po ideološkom ključu, ima li tu ideologije, odnosno ideološke korupcije? Naime, na HRT-u, uvijek isti politički analitičar. Pa hrvatska kultura –kinematografija – HAVC? Ima li u njoj ideologije i korupcije? Poznato je koje filmove HAVC financira… Brešanove „komedije“i filmove, Dnevnik Diane Obexer Budisavljević, „15 minuta do Dvora na Uni“, dok film jednog hrvatskog branitelja Glavu dole ruke na leđa, HAVC ne financira. Je li „ideološki“ film Jakova Sedlara Četverored zabranjen ideološke 2000.? Pa kazalište Rade Šerbedžije na Brijunima? Je li to ideološko kazalište, ima li tu korupcije? Naime, država darovala jedan otok Jugoslavenu. A na taj otok dolaze ljetovati, samo pripadnici jedne političke orijentacije, odnosno Jugoslaveni, po 7 kuna na dan! I do tog otoka ih prevoze brodovi HRM-a.

Kada iz Transparency Internationala kažu da su tu odgovorni, i oni na vlasti i u oporbi, tko je tu vlast, tko oporba? Dana 24. 1. 2022., u HRT-ovoj emisiji OTVORENO, tema referendumi u Hrvatskoj. U emisiji, kao po zakonu? Milorad Pupovac! Njegov partner je HDZ-ovac Damir Šelebaj. Nasuprot njih, dvojac Arsen Bauk i Nikola Grmoja. Tu je na video poveznici i stručnjak za Ustav Mato Palić iz Osijeka. Svi oni, o regularnosti – ustavnosti referenduma u Hrvatskoj. Tu se nabrajaju svi referendumi u Hrvatskoj, ali nitko od njih ne spominje ukradeni referendum za promjenu izbornog zakona u Hrvatskoj. U toj emisiji, Arsen Bauk, kao oporba Miloradu Pupovcu. A Milorad Pupovac, i u toj emisiji, zahvaljujući Arsenu Bauku, Baukovu lažnom broju stanovnika u Hrvatskoj? Zar se išto može promijeniti u Hrvatskoj („jer nisu spremni za promjene koje se u ovom društvu moraju dogoditi već danas, sutra je prekasno“) bez promjene izbornog zakona u Hrvatskoj – udaljavanja Milorada Pupovca iz Sabora i sa HRT-a? Bez Milorada Pupovca se ne može donijeti niti jedna važna politička odluka, ni državni proračun u Hrvatskoj i o optužnicama za ratni zločin, Milorad Pupovac odlučuje! U Vukovaru, podignu optužnicu za ratni zločin, u Vukovar dolazi Milorad Pupovac, i para optužnicu. Milorada Pupovca se tereti, i za suodgovornost ubojstva dr. Ivana Šretera. Ali u OTVORENO, ne može onaj tko bi Pupovca pitao što on zna o smrti dr. Šretera. A znamo zašto. Jer kažu, u referendumu se ne smije o nekim stvarima. O pravima manjina. „Prava manjina su Ustavom zaštićana“. Očito, iz Ustavom zaštićena prava manjina (Pupovca), proizlazi da se Milorada Pupovca ne smije „uznemiravati“ sa smrću dr. Šretera, ni u Saboru ni u OTVORENOM. Upravo „uznemiravanje Pupovca“ pod navodnici-

ma odgovara statusu gospodara života i smrti u Hrvatskoj. Ono „Tko to uznemirava Milorada Pupovca zbog nekog Šretera“? Prema tomu, zahvaljujući izbornom zakonu (po lažnom broju stanovnika Hrvatske), „zaštiti nacionalnih manjina (Srba)“ u Hrvatskoj, te UDBA-i i KOS-u (o čemu ćemo još na kraju), Milorad Pupovac nema oporbe u Hrvatskoj.

Milorad Pupovac – gospodar života i smrti u Hrvatskoj, a „borci za prava manjina (Srba)“ u Hrvatskoj, psi rata? Kada se bez Milorada Pupovca ne može donijeti državni proračun, Milorad Pupovac raspolaže, i s novcem koji šalju Hrvati izvan Hrvatske, u Hrvatsku. Pa optužnice za ratni zločin, Sabor i HRT. Ništa bez Milorada Pupovca! I ja kažem kako je tu najodgovorniji svaki pojedinac („najodgovorniji je svaki pojedinac na poziciji političkog odlučivanja, i u vlasti i u oporbi“) koji Milorada Pupovca pozdravi u prostorijama Banskih dvora i na ulici. Još kad ga se u javnoj raspravi prihvaća kao nekog uglednika.

Malo o korupciji bez ideologije. Ja kažem kako ona „u kriminalu i korupciji nema ideologije“ ne važi za Hrvatsku! Jer VE (Vijeće Europe) od Hrvatske Vlade traži da Hrvatska Vlada otvori arhive jugoslavenskih tajnih službi UDBA-e KPS-a. Baš zbog kriminala i korupcije, i u Europi. Kao što vidimo, Hrvatska vlada to ne radi. Zašto? Zbog ideološke korupcije? Zbog te korupcije, na sudu stalno HDZ, ali, nema suđenja ubojici djevojčice Martine Štefančić. Zbog Jasenovca i „Ustavne zaštite prava manjina“ u Hrvatskoj?

Još me nešto muči. Muči me ponašanje hrvatskih političara prema (u) BiH. Od sviranja klavira Ive Josipovića Miloradu Dodiku u Banjoj Luci, negiranja genocida u Srebrenici od Zorana Milanovića, do govora Dragana Čovića u Banjoj Luci. Ja tu vidim tendenciozno antihrvatsko, odnosno, promuslimansko ponašanje. U fokus tog tendencioznog ponašanja, ja stavljam onu „muslimani jedina žrtva“, salvetu Paddyja Ashdowna te presudu u Haagu za „Agresiju Hrvatske na BiH“. Budući da se radi o dugotrajnom kriznom području, krizom pod nadzorom, za tu je permanentnu krizu potreban lakmus papir,

modus operandi. Baš salveta Paddyja Ashdowna, kao i „Malaparteova zdjela očiju na poglavnikovu stolu, kao dar vjernih ustaša“. I ako nitko normalan, ne spominje (neki spominju) „zdjelu očiju na Pavelićevu stolu“, „zdjela očiju“ je lakmus papir, i za hrvatsku kulturu (kinematografiju). U svakom hrvatskom filmu, hrvatski vojnik (ustaša) je prljavi ratni zločinac. „Malaparteova zdjela očiju na Pavelićevu stolu, kao dar vjernih ustaša“, kao „salveta Paddyja Ashdowna? Kako? Jednostavno. Danas nije potrebno spominjati tu salvetu. Potrebno je samo ići kod Milorada Dodika u Banja Luku, te reći kako nije bilo genocida u Sreberenici, s hrvatske strane. Da se potvrdi izmišljeni savez Tuđmana i Miloševića. Dakle, nakon izmišljenog saveza Tuđmana i Miloševića na štetu muslimana u BiH, sad imamo instalirani savez Zagreba i Banja Luke, te HDZ-a iz BiH i Banja Luke. Da bi se „oplemenilo“ presudu iz Haaga za „Agresiju (Hrvatske) na BiH“, odnosno, „podjelu BiH“, baš po „salveti Paddyja Ashdowna“. Iako Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović nikada ne spominju salvetu Paddyja Ashdowna, kada Hrvat traži pravo glasa u BiH, Bakir i Šefik kažu da Hrvatska dijeli BiH, po „salveti Paddyja Ashdowna? Nego što. Dakle, ova kriza u BiH je jedna velika urota Zapada protiv Hrvata! A jedino rješenje te krize je, proglašenje Srba genocidnim narodom, traženje proglašenja 500 godina turskog genocida nad Hrvatima u BiH. To bi mogli dokazati Gradišćanski, Moliški, Bunjevački i drugi protjerani Hrvati, kao i franjevci iz samostana Visovac, te svećenici svetog Jeronima u Rimu.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Polovni suverenitet

HF

Hrvati u Srbiji i Vojvodini osuđeni na šutnju

HF

Kako pobijediti Plenkovićev HDZ?

hrvatski-fokus

Agresija Turske na Grčku i EU

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više