Gault&Millau je objavio prvi vodič za Zagreb i okolicu i proglasio najbolje zagrebačke chefove
Francuski restoranski vodič Gault&Millau u Hrvatskoj se ove godine prvi put proširio na još lokalniju razinu, s posebnim izdanjem vodiča za Zagreb i okolicu, koji će se od 8. veljače moći kupiti u Tiskovim trgovinama i kioscima.
U Vinariji Korak se danas, 15. veljače 2022. godine održala promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije. Gault&Millau potiče održivi turizam odnosno da mali proizvođači hrane i vina i naši restorani ostanu posvećeni namirnicama i jelima svoga kraja. A kraj Zagrebačke županije ima bogatu tradiciju upravo u gastronomiji jer ima veliki broj proizvoda sa oznakom izvornosti. „Danas smo zahvalni našim ugostiteljima koji zahvaljujući svom predanom radu upisani u vodič, a ove kuharske kapice otisnute na žutoj naljepnici, turistima su garancija provjerene kvalitete”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.
„Gastronomska scena Zagreba i okolice posebno se razvila posljednjih godina te je grad dobio mnoštvo novih restorana s bogatom i raznovrsnom ponudom. Sigurno još neki od njih zaslužuju mjesto u vodiču“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua za Hrvatsku.
Ovo izdanje je objavljeno na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreb i u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije. Na promociji vodiča proglašeni su najbolji zagrebački chefovi u izboru Gault&Millaua. Izabrani su slijedeći chefovi:
Tvrtko Šakota – NAV
Ana Grgić-Tomić – Zinfandel’s i Le Bistro
Matija Bogdan – ManO
Hrvoje Kroflin – ManO2
Bruno Vokal – Noel
Marin Rendić – Bistro Apetit by Marin Rendić,
Ivo Sučević – Dubravkin pu
Vesna Miletić – Tač
Stipan Iličić – Balon
Matija Bregeš – Baltazar
Filip Horvat – TheAtrium by Filh