Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Francuski restoranski vodič Gault&Millau u Hrvatskoj

Gault&Millau je objavio prvi vodič za Zagreb i okolicu i proglasio najbolje zagrebačke chefove

 

Francuski restoranski vodič Gault&Millau u Hrvatskoj se ove godine prvi put proširio na još lokalniju razinu, s posebnim izdanjem vodiča za Zagreb i okolicu, koji će se od 8. veljače moći kupiti u Tiskovim trgovinama i kioscima. 

U Vinariji Korak se danas, 15. veljače 2022. godine održala promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.  Gault&Millau potiče održivi turizam odnosno da mali proizvođači hrane i vina i naši restorani ostanu posvećeni namirnicama i jelima svoga kraja.  A kraj Zagrebačke županije ima bogatu tradiciju upravo u gastronomiji jer ima veliki broj proizvoda sa oznakom izvornosti. „Danas smo zahvalni našim ugostiteljima koji zahvaljujući svom predanom radu upisani u vodič, a ove kuharske kapice otisnute na žutoj naljepnici, turistima su garancija provjerene kvalitete”istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović. 

„Gastronomska scena Zagreba i okolice posebno se razvila posljednjih godina te je grad dobio mnoštvo novih restorana s bogatom i raznovrsnom ponudom. Sigurno još neki od njih zaslužuju mjesto u vodiču“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua za Hrvatsku.

Ovo izdanje je objavljeno na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreb i u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije. Na promociji vodiča proglašeni su najbolji zagrebački chefovi u izboru Gault&Millaua. Izabrani su slijedeći chefovi:  

Tvrtko Šakota – NAV

Ana Grgić-Tomić – Zinfandel’s i Le Bistro

Matija Bogdan – ManO

Hrvoje Kroflin – ManO2

Bruno Vokal – Noel

Marin Rendić – Bistro Apetit by Marin Rendić,

Ivo Sučević – Dubravkin pu

Vesna Miletić – Tač

Stipan Iličić – Balon

Matija Bregeš – Baltazar

Filip Horvat – TheAtrium by Filh 

Anđelka Felja

Povezani članci

»Umjetna inteligencija i njezin utjecaj na vođenje«

HF

Otvorenost proračuna središnje države: Hrvatska zabilježila blagi pad u odnosu na prethodni krug istraživanja

hrvatski-fokus

HGK pomaže onima kojima su okolnosti otežale iskorak u samostalan život

hrvatski-fokus

5G i u industrijskoj proizvodnji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...