Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Bakir Izetbegović ne priznaje kršćanske temelje europske civilizacije i kulture

Opravdan je europski strah od dva milijuna hercegbosanskih muslimana

 

Pored tolikih povijesnih bošnjačko-muslimanskih agresija na i u Bosni i Hercegovini kojima se udara na sve i svašta, najjača i najrazornija je ona na istinu. Ništa toliko Bošnjacima ne smeta u propadajućoj i nestajućoj zemlji kao istina, iz svakog vremena beha prošlosti i sadašnjosti. Vjerojatno misle kad već zemlja nestaje daj da i istina  njenog propadanja i umiranja nestane, pripišimo to nestajanje  drugima, kako bi nas povijest što blaže osudila i kaznila za rezanje grane na kojoj smo kao narod sjedili. Da im istina smeta i da će im biti glavna meta vidjelo se u početku kada su se počeli tražiti u nacionalnom identitetu, pokušavajući ga zasaditi u bosansku i hercegovačku zemlju. Stoljećima bez nacionalnog identiteta, no snažnog vjerskog islamskog, bila su vremena lutanja i duboke nostalgije za propalim Osmanskim carstvom, čiju propast nikada nisu prežalili. Pokazalo se to naročito u vrijeme vjerskog beha rata za teritorij kada su javno i glasno počeli pjevati Turskoj, i izjašnjavati se tko su i što su. Vidjelo se da Bosnu i Hercegovinu   nikada nisu htjeli, i nisu je  prihvaćali domovinom bez turske nazočnosti i turskih spomenika građenim zločinačkim dankom u krvi. Odjekivale su muslimanske pjesme i nacionalni uzvici, “Turska je naša mati tako je bilo i tako će ostati”. Nacionalno se udaralo u prsa  mi smo “potomci Osmanlija”, zbog čega se i uzvikivalo  i prijetilo Hrvatima i Srbima, “bliži nam je Turčin i Iranac negoli Srbin ili Hrvat”.

U tom duhu kao motivacija ratnicima pjevalo se “od Tirane pa do Trsta, ne će bit ni jednog krsta”. Politika se vodila parolom, “nema mira u svijetu dok islam njime ne zavlada”. Vjerska muslimanska armija BiH vodila je rat i činila najstrašnije zločine uz povike, “Alah u ekber”. Na kraju sve to zaokruženo Alijinim predanjem Bosne i Hercegovine u amanet predsjedniku Turske, zemlje koja je počinila sve strašne povijesne genocide nad Bosnom i Hercegovinom i njenim autohtonim kršćanskim narodom.

Alijino ostavljanje BiH u amanet Turčinu zasigurno je i razlog muslimanskog i bošnjačkog nepriznavanja Bosne i Hercegovine niti suverenom, niti nezavisnom, a niti svojom domovinom, zbog čega se još uvijek nacionalno traže. Njihovo nacionalno traženje i zadržavanje, zapravo življenje ekstremnog i radikalnog islama danas najveće opasnosti za svjetski mir i budućnost, razlog je zabrinutosti, onih europskih zemalja koje su u prošlosti bile žrtve turskog danka u krvi, od opasnosti bosanskih i hercegovačkih muslimana, koji gotovo još nikada nisu javno osudili islamski terorizam po kršćanskom svijetu, pa ni u Europi.

Ekstremizam, prijetnje, ponižavanje, pogrdno nazivanje, i sve druge vrste reagiranja današnjih Bošnjaka na strah i zabrinutost mađarskog premijera Viktora Orbána, na nemogućnost integriranja 2 milijuna beha muslimana u europske civilizacijske, kulturne i svjetovne okvire i tekovine, potvrđuje opravdanosti tog straha, i oslikava sliku bošnjačke radikalne politike koja ni po čemu nije kompatibilna sa europskom. Bošnjačka radikalna reakcija na europsku akciju opreza i straha, poruka je Europljanima da oni BiH ne žele u obitelji europskih naroda, jer kamo će ići i u koje asocijacije označio je Alija kada ju je predao Erdoğanu u amanet. Amanet koji je izboren pod povicima “Alahu ekber” ,kao dar ne može i ne smije mijenjati vlasnika. Da je Alijin amanet Bosne i Hercegovine čvrsto u turskim rukama, još uvijek krvavim od zločina nad kršćanima u okupiranoj Katarininoj kraljevini, i fratarskoj Bosni, govori redovni godišnji posjet Erdoğana u inventuru, provjeravajući stanje dobivenog dara. A stanje za kršćane, napose za katolike kojima je u Daytonu, privremeno, otet teritorij kao glavni jamac opstanka Hrvata u svom nacionalnom i vjerskom identitetu, je sužanjsko, ropsko, i jednako teško kao i u vrijeme turskog danka u krvi. Iz takvog Alijinog amaneta Turskoj, koji poprima obrise katakombi, što je bilo vidljivo i u Adventu 2021. u Sarajevu na vratima katoličke obitelji koja je objesila adventski vijenac, kao i u Zenici ispisanim nacifašističkim, isilovskim, porukama kako je BiH muslimanska, te u Bužimu islamističkim parolama, Alijin sin Bakir drži lekcije o nacionalizmu Orbanu i Europi.

Ispod naifašističkih, isilovski, rasistički i islamističkih plakata koje su pred i poslije Božića 2021. ispisali “potomci Osmanlija” kojima je “Turska mati” Izetbegović mlađi kaže Orbánu: “Za nas muslimane je svaki nacionalizam, naročito rasizam, jedna strana stvar i ne možemo je razumjeti”. Naravno da ne može jer europski nacionalizam je pozitivni obrambeni, za razliku od muslimanskog koji je negativni osvajačko agresorski, rušilačko teroristički. Kršćanofobični. Bakir ide još dalje u ponižavanju i otimanju prava Europljanima da se brane, ne priznajući kršćanske temelje europske civilizacije i kulture pa kaže, ono što govori o beha prošlosti koja poćiva na turskim temeljima, “Orbán i ljudi oko njega zaboravljaju da europske civilizacije i kulture ne bi bilo bez komponente koju su unijeli muslimani. U svemu, u znanosti, kulturi, renesansi, astronomiji, medicini”.

Očito da se Bakir ne zadovoljava samo krađom i laži o kršćanskoj prošlosti fratarske Bosne, i kraljevstva od Turaka prognane, i otete djece kraljice Katarine, nego svoje osvajačke ciljeve proširuje i na Europu, ne priznajući i ubijajući istinu tragične sužanjske prošlosti kršćana pod turskom okupacijom. Ne zaustavlja se ni pred Bečom, on ide dalje po onoj paroli iz vjerskog beha rata, a i sada viđenim po gradovima Erdoğanova amaneta dobivenog od Alije, “nema mira u svijetu dok islam ne zavlada njime”. A nije još zavladao, kaže Bakir jer se “Islamski svijet još nije digao, imaju i svoje probleme, ali ako zatreba bit će i oni tu za nas”.

Globalni svjetski sukob vjera i civilizacija koji je započeo Alija Izetbegović u BiH dovođenjem džihadista u osvajanje beha teritorija, slike koje su oslikali ubijanjem i odrezivanjem glava kršćanima, ubojstva fratara, silovanja časnih sestara, isilovski natpisi na vratima katoličkih obitelji, zenički i bužimski plakati s nacističkim porukama, opravdan je razlog europskog straha od 2 milijuna beha muslimana.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Kako je UDB-a vrbovala Izetbegoviće

HF

Novi nazivi ulica u Širokome Brijegu

HF

Pred agresijom islama u Bosni i Hercegovini nestaje kršćanstva

hrvatski-fokus

Dolaze ISIL-ovci, odlaze Hrvati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više