Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Da na trepavicama stoje, do kraja mandata ne ću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u Sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade brani ministra Tomislava Ćorića i nakon što je argumentirano optužen za višemilijunski kriminal u aferi vjetroelektrana Krš-Pađene, N1 TV

– Istina je da je moj otac preminuo naglo i nenadano, kao što je istina i da je primio tri doze cjepiva protiv COVID-19, na što je javno poticao i druge jer je cijepljenje smatrao nužnim preuzimanjem odgovornosti za sigurnost sebe i drugih.

Eva Marija Jurešić, kćerka preminuloga vaksera Valerija Jurešića, koji se triput cijepio, Novi list

– U daytonskoj BiH, koja je koncipirana na balansu odnosa tri naroda i građana, prihvatljivo bi bilo da tri člana Predsjedništva budu izabrana od većine iz svakog od tri konstitutivna naroda, ali da to ne isključi volju birača iz druga dva naroda i ostalih građana. Za tom formulom tragamo evo već drugo desetljeće.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA nakon očekivano neuspješnih pregovora u Neumu između Hrvata i Bošnjaka, Faktor

– Sve odluke u IDS-u, dok sam bio njegov predsjednik, uvijek je donosilo predsjedništvo stranke. Čitam sada da je to bio ‘autokratski način vođenja stranke’ na koji nitko, do jučer, nije imao prigovor.

Boris Miletić, bivši predsjednik IDS-a nakon kritika iz stranke, Glas Istre

– On ima tu situaciju da nije iz Zagreba, ali nije iz Splita ili Osijeka, nego je iz Pariza. I što ćemo sad. Prije je bio službenik koji je iznajmio stan. Njegova odluka 2017. godine, kada se vraća, da prijavi jedino prebivalište koje za njega predstavlja sidro, je osobna i praktična odluka. Ne kršenje propisa.

 Andrej Plenković, predsjednik Vlade brani svoga prijatelja Zvonimira Frku-Petešića, predstojnika njegova ureda što je lažno prijavio prebivalište na Dugom otoku i za badava dobio stan usred Zagreba, Večernji list

– Sve što koristim kao dužnosnik, koristim u skladu s propisima, a već sam više puta rekao; da je kojim slučajem drugačije već bi sam ponudio ostavku.
Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, HRT

– Katolička je crkva zbog pedofilije i drugih skandala u očima mnogih s pravom izgubila kredibilitet, događaju se masovna napuštanja Crkve. No ovaj novi/stari napad na Ratzingera nuka na pitanje možemo li vjerovati i ovakvim borcima protiv pedofilije, u njihove stvarne motive, u instrumentaliziranje žrtava za promicanje vlastite ideologije i rušenje Crkve kao takve, a ne samo njezina trulog dijela.

Pita se Ivica Šola, politički analitičar Slobodne Dalmacije, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/katolicka-crkva-gubi-kredibilitet-no-gube-ga-i-borci-protiv-pedofilije-1165651

– Pupovac je moj poznanik dugo godina i prije politike, iznimno ga cijenim, napravio je iznimno dobre i važne stvari i za Hrvatsku i za srpsku zajednicu, i trpio uvrede bez odstupanja od svoje uloge.

Vesna Pusić, bivša čelnica HNS-a, Direktno

TVRDNJE

– Napadaju nas svi oni koji ne žele hrvatski jezik. Ne žele da bude različit od svih jezika koji su srodni, koji valjda ne mogu prežaliti ono vrijeme kada se nije smjelo govoriti o hrvatskom. Zamislite sad natječaj za novu riječ u hrvatskom jeziku u Jugoslaviji. Prošli bismo u najmanju ruku kao dr. Šreter.

Sanda Ham, hrvatska jezikoslovka, glavna urednika časopisa Jezik i profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku u emisiji Press klub na Z1 TV

– Dijete je ubijeno sa svojom bakom Bernardicom na prvi dan proljeća 1992. u Borovu selu. To dijete, Martina Štefančić, je ubijeno i od hrvatske države 1. veljače 2022. gdje je državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo kaznenu prijavu protiv počinitelja te nitko nije odgovarao za smrt malog djeteta od četiri godine.

Stipe Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik, Direktno

– Hrvatska već dugo godina ne vodi suverenističku politiku. Hrvatska je jedna bogata zemlja čijim bogatstvima upravljaju drugi i drugi imaju koristi od toga, dok na žalost naši vodeći političari, tajkuni, nerijetko zbog svojih nečasnih i koruptivnih radnji završavaju u zatvorima, a istodobno potpisuju ugovore i prodaju to nacionalno bogatstvo u bescjenje.

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Direktno

– Spremna sam za sučeljavanje i za poligraf, ali ako bi došlo do poligrafa, morali bi proširiti tu priču pa bi gospodina Katičića na tom poligrafu trebalo upitati kako to da je zažmirio na nepostojanje uvjeta moje direktorice Renate Sabo kada je prvi put bio u komisiji za izbor, a i pitati ga što je sa zapošljavanjem gospodina koji je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije za kojeg je direktno zvao da se zaposli bez javnog natječaja u Državnim nekretninama.

Maja Đerek, smijenjena zaposlenica Državnih nekretnina, Večernji list

– Ako Hajduk ne bude prvi, to će značiti da je bio pokraden. Oni će braniti to na sve moguće načine, ali isto je tako pitanje dana, kao što se uvijek događalo. Bilo je onih koji su mislili da su nedodirljivi, pa je jedan dan pokucao Uskok na vrata: ‘Ajmo, otvorite papire, knjige, idemo vidjeti gdje su krivci.’ Doći će i trenutak kad će, pošto u nas pravosuđe, država i sudstvo ide ciljano na nekog, nekome pasti na pamet da se ciljano ide na one koji su ovo napravili ovdje.

Igor Štimac, bivši hrvatski reprezentativac, igrač Hajduka i trenutačni trener Indije, Sport nedjeljom

– Moramo imati dodatnu zaštitu za one koji imaju osnovne bolesti. Nemojte ih cijepiti, nego ih zapravo spriječite da budu izloženi visokom zaraznom pritisku.

Dr. Geert Van den Bossche, virolog i viši programski menadžer za Globalnu alijansu za cjepiva i imunizaciju (GAVI), Logično

Kada patnici nauče razmišljati, tada će i mislioci naučiti patiti.

Karl Marx, ideolog komunističkog i socijalističkog pokreta

– Hrvati se iseljavaju jer državom vlada koalicija farizeja i saduceja

Tado Jurić, hrvatski povjesničar, Podcast Velebit

GOVOR MRŽNJE

– Kune su porodica psolikih zvijeri, u koju spadaju, primjerice, kuna zlatica, lasica, tvor, hermelin, jazavac (pretpostavljam, obični, a ne plameni) i vidra. Kad se kod nas govori o toj, kako vidimo, brojnoj i vrlo nijansiranoj porodici, uglavnom se misli na kunu bjelicu ili, eventualno, kunu zlaticu. Te beštije uživaju reputaciju krvoločnih i proždrljivih štetnika. Osim neugodnom naravi, odlikuju se i ne manje ugodnim mirisom. Naime, u blizini analnog otvora nalaze im se žlijezde koje izlučuju tvar koja vonja bože sačuvaj. Pa zašto smo upravo te malešne, prgave i smrdljive životinje svojedobno izabrali da budu krsnim kumovima našoj valuti?

Ivica Ivanišević, orjunaški novinar Slobodanke iz Splita

– Ivo Lučić očigledno i dalje živi u 1993. godini. On bi i dalje dijelio i obespravljivao druge zarad “interesa hrvatske nacije”.

Hasan Eminović, novinar bošnjačkoga portala Stav

– Jebeš sav taj ustaški, lopovski i katolički šljam.

Ankica Lepej, nedavno preminula ljevičarska aktivistica i zaposlenica Zagrebačke banke, Sloboda.hr

– Važniji datumi bogate povijesti Hajduka: kontra mraku, kontra sili, čojstvo, drugarstvo, prkos moćnome, pomoć slabome…

Naslov članka Slavena Alfirevića, novinara Slobodne Dalmacije, 13. veljače 2022., na 111. obljetnicu NK Hajduka

– Nezavisna Država Hrvatska nije bila ni nezavisna ni država.

Žarko Puhovski, neojugoslavenski politički analitičar lijeve hrvatske medijske scene, N1 TV

JUGONOSTALGIJA

– Ne treba gubiti iz vida da je Oluja imala i zločinačke elemente.

Ivica Cingel, profesor na Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu u Osijeku na Dan pobjede 2021. na facebooku, Slobodna Dalmacija

– Jedna me je stvar kod prelaska na bruxelleski novac silno razveselila. Obradovao sam se činjenici da će to označiti i definitivno upokojenje kune. Naravno, kao i toliko puta prije, opet sam ispao tragikomični naivac, jer nisam računao s time da će naši pregrijani hiperpatrioti svirati produžetke prvoj svojti tvora i jazavca, pa ih otisnuti na hrvatskoj verziji europskih kovanica. Zbog svega toga silno me zabavljaju repovi natječaja u kojemu je skupina apsolutno nekompetentnih ljudi žirirala radove mladih, nimalo obećavajućih početnika odraslih u digitalnoj kulturi koja ne samo što ohrabruje mažnjavanje, nego i normalizira krađu tuđeg intelektualnog, odnosno umjetničkog vlasništva.

Ivica Ivanišević, orjunaški novinar Slobodanke iz Splita

– Ubojica, kradljivica, štetočina – i to je simbol Hrvatske?! Kakva ludost.

Olgica Ivić Grizelj, novinarka Slobodne Dalmacije protiv hrvatske kune

– Izvlačenje na to da se nekada u prošlosti plaćalo kunama je vrlo, vrlo djelomično točno. Zaista, u srednjem vijeku se plaćao porez koji se zvao kunovina i plaćao se kuninim krznom. Postojala su različita imena novca, ali nikada kuna. Kuna je bila ustaško platežno sredstvo.

Hrvoje Klasić, ljevičarski historičar sa crvenoga Filozofskog Fakulteta u Zagrebu na N1 TV

– Utakmica s Dream Teamom iz 1992, hm, mislim da bismo to izgubili. Mi smo u toj utakmici bili tanki za još pet-šest igrača koji bi se mogli isprsiti i suprotstaviti, ali mislim da ni svi zajedno kao Jugoslavija ne bismo dobili taj tim. 

Dino Rađa, bivši košarkaš splitske Jugoplastike, Nedeljnik, Beograd

– 1944. – obnova na Svetog Duju na Visu, kasnije će u Bariju odigrati najveću sportsku priredbu Drugog svjetskog rata, utakmicu protiv selekcije Velike Britanije, te 1945. postali počasna momčad Francuske.

Slaven Alfirević, športski novinar Slobodne Dalmacije na 111. obljetnicu splitskoga Hajduka

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Mrežne stranice konzorcija katoličkih medija imaju svrhu razjasniti lažne vijesti i pogrješne informacije o cjepivima protiv covida.

Papa Franjo u obraćanju članovima udruge catholicfactchecking.com, 24 sata

– Svaki novocijepljeni građanin, posebno oni starije životne dobi i s težim kroničnim oblicima bolesti, koji su najranjiviji u ovoj epidemiji, korak je prema učinkovitijoj zaštiti njihova zdravlja. Medicinska znanost je otkrila, a životna praksa potvrdila, da je cjepivo najbolja zaštita od težih oblika bolesti, a poglavito smrtnih posljedica. Od pet hospitaliziranih pacijenata s ozbiljnijim problemima od zaraze, samo je jedan u potpunosti ili djelomično primio cjepivo.

Krunoslav Capak, predsjednik HZJZ-a, 24 sata

– Ukoliko se neko dijete odbije testirati, a roditelj želi, škola će davati upute. Poslali smo ravnateljima kako da postupaju s testovima i kako da komuniciraju s roditeljima. Postoji i video koji sve pojašnjava.

Radovan Fuchs, ministar obrazovanja i znanosti, Direktno

– Testiranje je radosnih 15 minuta.

Ivana Pavić Šimetin, zloglasna zamjenica zloglasnog ravnatelja Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o rasističkom testiranju učenika u školama, Direktno

IDIOTIZAM

– Nevjerojatno. Kakva priča. Sve ovo moglo se izbjeći. Samo da se Novak cijepio. Jako se divim Đokoviću, ali ne mogu braniti njegov stav da se ne cijepi. Ponekad se moraš žrtvovati za ekipu.

Martina Navratilova, slavna češka tenisačica i lezbijka, Daily Express

KOMENTARI

– Da. Istu stvar i isti pokrovitelji koju su financirali komunizam i fašizam, a mi se podijelili i poklali… sad nas dijele na vaksere i antivaksere… ako smo dovoljno glupi opet ćemo se poklati…

Anonimno, jabuka.tv/pogledajte-komunisticke-propagandne-karikature-o-sirokobrijeskim-franjevcima

– Pokret otpora raste, nekima je proradila savjest. Savjest u Hrvatsku još nije stigla, zapela je na Sutjesci.

Krinušić, https://narod.hr/eu/vodeci-medij-danske-sirili-smo-strah-paniku-poticali-cijepljenje-djece

– Hoće li se i posade konc-logora ispričati, jer su bili toliko premoreni poslom da su mislili kako puštaju vodu, a ne plin?

Adrian Kaiser, https://narod.hr/eu/vodeci-medij-danske-sirili-smo-strah-paniku-poticali-cijepljenje-djece

– Šef onkološke klinike. “Hrvatska umire od raka, svaki dan imamo 40 mrtvih.” Imamo mi većih problema od prehlade.

Propaganda globalista, https://www.24sata.hr/news/hzjz-objavio-detalje-o-mobilnim-timovima-capak-javni-otpor-i-prijepori-nece-nam-pomoci-815194/komentari

– Prošle godine 26. 12. 19.171 aktivno registrirano zaraženih slučajeva, ravno mjesec dana kasnije 67.376, i onda 2 tjedna kasnije 37.089. Kad smo ikad imali pandemiju da broj zaraženih u roku par tjedana oscilira gore-dole po čak nekoliko stotina posto, a broj umrlih je čitavo vrijeme otprilike tu negdje, porast ili pad broja zaraženih gotovo nikako ne utječe na broj umrlih!

KoristNick, https://www.24sata.hr/news/hzjz-objavio-detalje-o-mobilnim-timovima-capak-javni-otpor-i-prijepori-nece-nam-pomoci-815194/komentari

– Od 5 umrlih, jedan je cijepljen

Car Mrgud, https://www.24sata.hr/news/hzjz-objavio-detalje-o-mobilnim-timovima-capak-javni-otpor-i-prijepori-nece-nam-pomoci-815194/komentari

– Pitam se stalno od kud takva silna briga za ljude da ne umru od korone, a istovremeno umrlih od raka dvostruko više u godinu dana od ovih od, ili s koronom u dvije. Treba li spomenut druge boleštine, poput moždanog i srčanog udara, koje su isto u dvostrukim brojkama u odnosu na korona umrle. Meni je sve odavno jasno. Kad prestanu pozivat na cijepljenje, prestat će i otpor, tko želi cijepit će se, tko ne želi, ni puškom ga ne ćete natjerat.

valjamte popesku, https://www.24sata.hr/news/hzjz-objavio-detalje-o-mobilnim-timovima-capak-javni-otpor-i-prijepori-nece-nam-pomoci-815194/komentari

– Zašto ne napišu koliko je cijepljenih završilo sa embolijom, trombozom, infarktom, moždanim udarom itd., koliko se povećao broj takvih otkad je cjepiva, a nažalost mnogi umrli iznenadnom smrću jer nisu ni stigli do bolnica.

Adolama, https://www.24sata.hr/news/hzjz-objavio-detalje-o-mobilnim-timovima-capak-javni-otpor-i-prijepori-nece-nam-pomoci-815194/komentari

– Hrvatska bi išla braniti Ukrajinu, a Srbija joj anektira Dubrovnik, onako kulturno za početak. Što Plenković kaže na to? Što će poduzeti “politička elita”? Koja je to fukkara!

Dfg, https://disqus.com/by/disqus_xwst2H4b6C/

– U svojoj sili srbi šalju dubrovačkim gradskim vlastima zahtjev za dozvolu snimanja u Dubrovniku o “srbima” M. Držiću, Ivanu Gunduliću, R. Boškoviću… Gromoglasnog odgovora od vlade i gđe. Obuljen nisam čuo! Tek usputni odgovor gradonačelnika. Pa to je za diplomatsku prosvjednu notu i poziv srbijanskog veleposlanika na razgovor u min. vanjskih poslova RH!

rat dviju zastava, https://disqus.com/by/disqus_xwst2H4b6C/

LAŽ

– Od pet preminulih, četvero njih nije cijepljeno. To najupečatljivije govori o odnosu cjepiva i smrtnosti

Krunoslav Capak, predsjednik HZJZ-a, 24 sata

PODSJEĆANJE

– Od jedne bogate države kakva je Hrvatska u pogledu energenata, u ovom slučaju plina, Hrvatska je postala ovisna o globalističkoj politici Bruxellesa i nalogodavaca Andreja Plenkovića, iako dok Hrvatska čak 30 posto svojih potreba za plinom proizvodi sama.

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Direktno

PREPORUKA

– Mi bismo mogli iskoristiti ovu pegulu, koja je za sada više psihološka u usporedbi s nekoliko vrsta gripe, te smanjiti omjer administracije/menadžerstva/birokracije i bruto nacionalnog dohotka kao mjere nazadnosti društva. Time bismo napravili veliku stvar. Znači, što više proizvodnje, a što manje parazitskih neproduktivnih aktivnosti, utoliko bolje. Eksportiranje proizvodnje na istok problem je Europe i SAD-a. Bit je u produktivnosti i solidarnosti, tj. izvrsnosti i sigurnosti. Tu nam tuđa pamet ne pomaže, jer je nema!

Miroslav Radman, biolog i član hrvatske, francuske, europske i svjetske akademije znanosti i umjetnosti, Slobodna Dalmacija

REVIZIJA POVIJESTI

– Titova odlučnost u posljednjoj fazi rata odredila je sudbinu Istre, jer je s vojskom stigao do Trsta, što je presudno djelovalo na kasnije definiranje talijansko-jugoslavenske granice. Bez Tita stvari bi se mnogo drugačije odigrale. Tito je u međuratnom Zagrebu također gledao istarske izbjeglice i bio je svjestan njihove tragedije. Na Visu je 1944. izrekao poznatu “tuđe ne ćemo, svoje ne damo”, pri čemu je očito mislio na Trst.

Ivo Goldstein, ratoborni povjesničar i SDP-ov diplomat za puljski Glas Istre

UNITARNA BiH

 – Prije otprilike dva mjeseca gospodin Nikšić i ja održali smo sastanak u Predsjedništvu BiH, gdje smo, između ostalih načela vezanih za izbor članova Predsjedništva BiH na temelju presuda Europskog suda za ljudska prava, dogovorili potrebu smanjenja Doma naroda. S tim smo upoznali i gospodina Izetbegovića. Stoga smo suglasni da redefiniramo ulogu Doma naroda na federalnoj i državnoj razini u okviru ograničenog amandmana na Ustav i izborni zakon. Izetbegović. ostao dosljedan i principijelan u stavovima o kojima smo ranije razgovarali.

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjdnik Demokratske fronte, Klix.ba  

– Ne vjerujem više u budućnost EU-a jer ona očito puca po šavovima, jača u njoj desnica. Mislim da i Srbija i Hrvatska imaju jake lobističke centre, ulažu puno u lobije u svijetu, plaćaju ljude koji lobiraju protiv BiH, i veliki dio međunarodne zajednice, pristaje na tu težnju tuđmanovske i miloševićevske Hrvatske i Srbije da se BiH podijeli između te dvije zemlje i da ostane – „Fildžanistan” i „Bošnjakistan”, koji je poguban i za Europu i Bošnjake.

Esad Duraković, bošnjački akademik, N1 TV

– HDZ se trudio, nudio modele i varijacije, ali je to redovno bilo odveć na štetu građanskog principa, jednakosti glasača. Kao što rekoh, jedan glas iz iste elektorske jedinice bi vrijedio deset puta više ili manje zavisno od nacionalne pripadnosti kandidata.
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA nakon očekivano neuspješnih pregovora u Neumu između Hrvata i Bošnjaka, Faktor

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 – Danas se navršava četiri godine od presude kojom su čelnici paradržave Herceg-Bosne osuđeni na ukupno 111 godina zatvora. Na današnji dan 2017. godine sudac Carmel Agius pročitao je zaključke Žalbenog vijeća kojima je potvrđeno osuđujuće presude Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću za udruženi zločinački pothvat u osam općina i pet općina.

https://vijesti.ba/clanak/553141/godisnjica-presude-ratnim-zlocincima-kakve-evropa-nije-vidjela-jos-od-nacista

VELIKOSRPSTVO

– A kad smo već kod licemjerja, nakon svega što znamo o odnosu Zorana Milanovića i Dragana Čovića s Miloradom Dodikom, bilo je zanimljivo gledati i slušati kako su se oko Milorada Pupovca i njegove nazočnosti na proslavi Dana Republike Srpske uskokodakali i mediji i političari u Rvata. Probudio se i HDZ-tov spavač, posrnuli vođa stranke Tomislav Karamarko, pozivajući svog europćanskog nasljednika Andreja Plenkovića na raskid koalicije s Pupovčevim SDSS-om, dok moralizatori i domoljubi iz Domovinskog pokreta i Mosta jedva dočekaše svojih pet minuta pljuvačine po Pupovcu i Srbima kao takvima.

Zrinka Vrabec Mojzeš, zloglasna novinarka Radija 101, Nacional

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više