Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

NOVA PODVALA – Žigmanov bi na izbore, a bez Hrvata

Riječ je o zlouporabi formalnog statusa DSHV-a kao stranke nacionalne manjine

 

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, izražava duboko nezadovoljstvo činjenicom da je DSHV, objavom na svojoj internetskoj stranici tijekom vikenda, i službeno odbio ponudu Demokratske zajednice Hrvata (DZH) za razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji.

Umjesto da s drugom hrvatskom strankom formira zajedničku listu i zatraži povjerenje birača iz hrvatske zajednice, predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov se odlučio za koaliciju s fantomskim savezom manjinskih stranaka pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, koji sasvim sigurno nikakve veze nema s nacionalnim manjinama, a posebice ne s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji. Riječ je o zlouporabi formalnog statusa DSHV-a kao stranke nacionalne manjine, čime netko sa strane, izvan hrvatske zajednice, putem Žigmanova prikriveno pokušava iskoristiti mogućnost olakšanog ulaska u Skupštinu i ostvarenje svojih ciljeva na račun Hrvata u Srbiji.

Odbijanjem formiranja zajedničke liste dviju hrvatskih stranaka predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je još jednom pokazao da ga interesi Hrvata u Srbiji ne zanimaju ni najmanje i da je njegov osobni interes jedini pokretač svih njegovih političkih i drugih aktivnosti u zajednici. Udruživanje onih koji su upropastili hrvatsku zajednicu u Srbiji sa onima koji su upropastili ideju autonomije Vojvodine sasvim je logičan slijed političkog biznisa predvodnika dviju samo formalno postojećih stranaka, jedne hrvatske nacionalno-manjinske i jedne autonomaške.

HDF je uvjeren da građani Republike Srbije hrvatske nacionalnosti ni ovoga puta neće dati niti simboličan broj glasova ovoj neprirodnoj koaliciji suštinski nepostojećih stranaka. Istovremeno pozivamo članove DSHV-a da stanu na put daljnjem ruiniranju svoje stranke koju je uzurpirao i u potpunosti svojim interesima podčinio njen najveći neprijatelj. Smjena Tomislava Žigmanova s mjesta predsjednika DSHV-a je već odavno preduvjet da Hrvati u Srbiji počnu međusobno surađivati i da tragajući za svojim interesima konačno krenu zajedno naprijed.

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

Stanislav Preprek – velikan srijemskih i vojvođanskih Hrvata

HF

Hrvati iz sela Rvatska na sjeveru Kosova

hrvatski-fokus

U tuđini tkano

HF

Dojmljiva kronika australskih Hrvata s Korčule

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više