Hrvatski Fokus
Hrvatska

Pobuna zbog smeća nadomak Brijuna

Ključa nezadovoljstvo u Fažani protiv Šerbedžijine šogorice i bivše partnerice srpske premijerke koja je postala vijećnica

 

Nakon što je Lidija Udovički, sestra Lenke Udovički pokupovala pola Fažane i osnovala udrugu Duh stare Fažane, pokazala je pravo lice – tvrde ogorčeni starosjedioci. ‘Stanovnik sam Općine Fažana, odnosno Valbandona i Šuride htio bih skrenuti pažnju na kriminalu koji se događa u jednoj maloj općini kao što je Fažana. Pišem Vam s obzirom da ste jedini koji otkrivate velike dugogodišnje afere u cijeloj Istri. Niti jedna osoba u skorijoj prošlosti Fažane nije tako javno i podmuklo naškodila njenim stanovnicima kao što je gospođa Lidija Udovički. Samoprozvana aktivistica za zaštitu stoljetne kulturne baštine stare Fažane i osnivačica udruge „Duh stare Fažane“ je sve drugo samo ne to, kako se predstavlja jer njena djela govore suprotno’ – piše u uvodu pisma potkrijepljenog bogatom dokumentacijom.

U veljači prošle godine objavili smo članak kako je Lidija Zulma-Udovički od biznisa sa srpskom premijerkom Anom Brnabić kupila brojne nekretnine u povijesnoj jezgri Fažane. Potom smo objavili i članak uoči lokalnih izbora kako sestra Lenke Udovički, supruge Rade Šerbedžije juriša na vlast u Fažani. Već smo tada dobili brojne prigovore na njen račun u kojima ju se prozivalo kako je osnovala udrugu s ciljem dolaska na vlast a sve kako bi mogla legalizirati i svoje bespravne intervencije na zaštićenom kulturnom dobru čija je vlasnica ili suvlasnica. U međuvremenu Lidija Udovički nije sa svojom udrugom uspjela osvojiti vlast i pobijediti SDP-ovog načelnika Radomira Koraća no njena udruga ušla je u općinsko vijeće.

I gle čuda – kažu ogorčeni stanovnici Fažane – iako nije bila nositeljica liste odmah nakon izbora svi su članovi stavli mandate na raspolaganje i u Općinsko vijeće Fažane ušla je Lidija Udovički. Podsjetimo, na listi su bili Sandi Lanča kao nositelj te Tatjana Margan Fabretto, Ivan Pavelić, Dubravka Kezele, Vedran Rabar i Lidija Udovički. Nakon izbora na Facebooku Duh stare Fažane vidljiva je preokupacija Udovički i njene udruge – a to je potraga za smećem i deponijima. Na Faceu Udovički i ekipa pozivaju sve građane da im dojave za smeće i potom sve te deponije fotografiraju. Ima i onih koji ih putem Face strancie pitaju jesu li možda sami istovarili smeće iz kamiona neposredno prije snimanja. Dio ogorčenih mještana u svom pismu se pita zašto je Lidija Udovički izabrala baš Fažanu za svoje prebivalište ako joj u tom mjestu sve smrdi?

Udovički je prethodno imala adresu u Beogradu a neko vrijeme je živjela i u britanskoj metropoli kao i New Yorku. Inače je udana za bogatog Amerikanca Marka Crandalla koji je bio ulagač u energetski sektor u regiji. Zbog poslova s Crandallom i Udovički ime srbijanske premijerke Ane Brnabić osvanulo je u međunarodnoj off shore aferi o čemu je u veljači 2018. pisao i Nacional. Znakovito je kako nigdje u članku nije spomenuto niti da su Crandallova supruga i Lenka Udovički sestre a niti da je Crandall Šerbedžijin šogor. Mi smo već ranije pisali o tome kako je Lidija Udovički osuđena u Srbiji jer je oklevetala jednog političara tvrdeći kako ju je tražio mito za projekte nje i njenog supruga u kojima je direktorica tada bila Ana Brnabić, aktualna srbijanska premijerka. Također, treća sestra iz klana Udovički, Kori Udovički bila je dvaput ministrica u Srbiji a na mjestu ministrice uprave naslijedila ju je upravo Ana Brnabić to joj je i bila odskočna daska za poziciju premijerke.

Recimo i to da je pismo potkrijepljeno iscrpnom dokumentacijom i foto – materijalom u kojoj  se tvrdi kako Lidija Udovički renovira svoje nekretnine u srcu Fažane ne poštujući konzervatorske propise te da renovacije izvodi mimo ostalih suvlasnika koji su vidljivi iz vlasničkog lista a žive u inozemstvu. Također, njeni kritičari misle kako to sve radi da bi spremila podlogu za smještajne kapacitete koje će staviti na raspolaganje obiteljskom kazalištu Šerbedžija i Udovički – Ulysses kada im istekne ugovor s Nacionalnim parkom Brijuni. Već smo pisali kako Lenka Udovički renovirane nekretnine iznajmljuje tijekom sezone a sama je direktorica međunarodnih odnosa u tom kazalištu. Inače je u Beogradu osim što je bila poduzetnica imala i odvjetnički ured.

S obzirom na navedeno vidljivo je kako će se u maloj Fažani uskoro sve oštrije lomiti koplja između političara koji su na vlasti i agilne i turbo ambiciozne novopečene vijećnice Lidije Udovički. Inače, mještani koji se nalaze na suprotnoj strani od njenog lika i djela u uvodu ističu kako ćemo objavom informacija: ‘Učiniti ogroman doprinos maloj Fažani, Valbandonu i Šuridi ali i puno šire, prekriti kriminal koji se događa svakodnevno kao i psihičkog straha koji je gospođa pridonijela od kad se uselila u prekrasnoj Fažani.  S obzirom da druge kolege iz ostalih portala imaju strah i možda gospođi javljaju bilo koju sitnicu te nakon toga budu plaćeni „za stavljanje pod ladicom“…. Stalo mi je do budućih generacija kako bi živjeli bar u malo pravednijoj državi’ – piše u tom pismu.

Imperijal, 23. 2. 2022., http://imperijal.net/1/19/imperijalove-poznate-face/3123/kljuca-nezadovoljstvo-u-fazani-protiv-serbedzijine-sogorice-i-bivse-partnerice-srpske-premijerke-koja-je-postala-vijecnica.html

Povezani članci

Ideološki i biološki sljednici četnikolikog orjunaša Grge Anđelinovića

HF

ZAGORSKI PURAN

HF

Ženu za predsjednicu Hrvatske vlade

HF

Zar smo zaboravili protuprirodnu Istanbulsku konvenciju?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...