Hrvatski Fokus
Kolumne

Šokantna izjava Andreja Plenkovića

Ekonomija se raspala, a Plenković vodi brigu o ruskim interesima?!

 

Dana 28. veljače 2022. Andrej Plenković jer prilikom izjave za medije u središnjici HDZ-a iznio trenutno tri svoja cilja vezana uz ekonomsku i financijsku situaciju. Tom prilikom izjavio je: „Ovdje posebno inzistiram na SWIFT-u, poslovanju Fortanove grupe i situaciji sa Sberbank Hrvatska, o čemu ćemo vas izvijestiti i sutra“.

Paralelno imamo izjavu Fortenove koja je u potpunoj suprotnosti s izjavom Plenkovića: „…vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije. Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje Fortenova grupe predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima Fortenova grupa posluje”, priopćili su iz Fortenove.

Ako je ovo istinito? Što će tu Plenković? Zašto bi se Plenković miješao u poslovanje kompanije? U Republici Hrvatskoj obrti, male i srednje kompanije su u ogromnim problemima! Stečajevi na sve strane. Ekonomija se raspala, a Plenković vodi brigu o ruskim interesima?! Halo! Vjerujte mi, nešto nije u redu u Republici Hrvatskoj! Tu se mogu skrivati trenutno još opasniji razlozi. Je li u posljednja dva mjeseca Fabris Peruško slao neke doznake vlasnicima ili nekome drugom novac koje nije smio radi zaštite, očuvanja likvidnosti kompanije? Je li u Sberbanci bilo sličnih transakcija ili bilo kojem poslovno i/ili državnom društvu? Takve radnje bi bile kriminal, izdaja nacionalnih interesa ali i ugroza nacionalne sigurnosti.

Zato DORH, HNB i druge državne institucije trebaju hitnu provjeru transakcije – ako im Plenković dopusti. Pa da i to vidimo! Voda seže do grla.

Ivica Todorić

Povezane objave

Vladino izvješće o statusu države i nacije je sramota i potpuni fijasko

hrvatski-fokus

Budan sanjam ubijene male Anđele

HF

Jergovićevo intelektualno kokošarenje, klošarenje, torbarenje i švercanje

hrvatski-fokus

Ivan Penava: Nikad nam nije bilo gore!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više