Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Mark Zuckerberg plaćao lažno glasovanje nemoćnih u staračkim domovima

Bomba posebnog savjetnika u Wisconsinu: 91 starački dom imao je 95-100 posto odaziv birača na izborima 2020. godine

 

Organizacija za nadzor izbornog integriteta koju vodi Phill Kline izjavio je: “A sada smo snimili iskaze i intervjue s članovima njihovih obitelji koji kažu: ‘Moja voljena osoba godinama nije mogla glasovati i smatrana je nesposobnom.'”

Posebni savjetnik koji je istraživao sumnje na nepravilnosti na izborima u Wisconsinu 2020. utvrdio je da je 91 starački dom u okruzima Milwaukee, Racine, Dane, Kenosha i Brown imao stopu odaziva birača u rasponu od 95 % do 100 % u 2020. godini – u usporedbi s ukupnim stopama sudjelovanja u cijeloj zemlji od 67 % u 2020. i 60 % u 2016. Podaci o staračkim domovima odražavaju samo glasovanje u ustanovama koje je posebni savjetnik “uspio provjeriti do ovog trenutka”, navodi se u izvješću koje je za državnu skupštinu sastavio umirovljeni sudac Vrhovnog suda Michael Gableman. “U tim županijama ima više objekata, a nakon revizije glasova iz drugih objekata, navedeni postoci mogu se promijeniti”.

U studenom prošle godine, ured šerifa okruga Racine zatražio je od državnog odvjetnika da istraži navodne nezakonite direktive koje je izdalo Izborno povjerenstvo Wisconsina kako bi zaobišlo postupak posebnog zamjenika državnog glasa, prema kojem službenik svake općine donosi “dovoljno glasačkih listića u svaki objekt za stambenu skrb da glasaju” i “pomogne biračima u procesu glasovanja”. Umjesto toga, povjerenstvo je poštom poslalo glasačke listiće u odsutnosti štićenicima staračkih domova. Šerif je otkrio da je osoblje objekta, pod krinkom “pomaganja” stanovnicima da glasaju, nagovaralo glasove nekih za koje su članovi obitelji vjerovali da nisu sposobni glasati.

Phill Kline, direktor konzervativne organizacije za nadzor integriteta izbora The Amistad Project, koji je proveo vlastitu istragu o stopi odaziva birača u staračkim domovima u ime Saveza birača u Wisconsinu, izjavio je u TV emisiji “Samo vijesti, a ne buka”: “Prilično je nevjerojatno: u tijeku je privatni novac, navigatori birača koje je angažirala vlada da idu po staračkim domovima, i odjednom, 90-ak staračkih domova u Wisconsinu ima 100 posto odaziva, čak i ako ljudi – koji, nažalost, zbog svojih zdravstvenih stanja – nisu u stanju čitati, razmišljati ili razmišljati o glasanju. “I sada smo snimili iskaze i intervjue s članovima njihovih obitelji koji kažu: ‘Moja voljena osoba nije mogla glasovati godinama i smatra se nesposobnom.'”

Projekt Amistad objavio je u utorak intervju od prošle godine s izbornom zastupnicom u Wisconsinu Lindom Sinkulom, koja je podsjetila na svoje strahove da izbori 2020. “ne će biti pošteni izbori” zbog privatnog financiranja javne izborne administracije.

Centar za tehnologiju i građanski život koji financira Mark Zuckerberg dao je 8,8 milijuna dolara za administraciju izbora u Wisconsinu 2020. Jedan od Sinkulinih kolega unaprijed je znao “kako će doći do ishoda u studenom”, tvrdi Sinkula, jer je kolega poznavao ljude koji su registrirali štićenike staračkih domova koji inače nisu glasali i očito su glasali za njih”.

Natalia Mittelstadt, https://noqreport.com/2022/03/02/wisconsin-special-counsel-bombshell-91-nursing-homes-had-95-100-voter-turnout-in-2020/

Povezane objave

Vladu Iraka u cijelosti kontrolira Iran

hrvatski-fokus

Kanadski vozači kamiona pomogli srušiti konzervativnog čelnika Erina O’Toolea

hrvatski-fokus

Zgadila mi se emisija Hrvatskoga radija o događajima u Americi

hrvatski-fokus

Beograd i SPC prijete Crnogorcima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više