Hrvatski Fokus
Kultura

Moje impresije Ivane Žerovnik

Izložba tematski obuhvaća pejsaže koje je autorica snimila u Novoj Gradiški i u Vrbovcu

 

Ivana Žerovnik suvremena je hrvatska fotografkinja, autorica je senzibilnog opusa. Izlagala je samostalno nekoliko puta. Dana 16. 3. 2022. predstavila se je s trećom samostalnom izložbom Moje impresije u Narodnoj knjižnici u Vrbovcu.

O svojim novim fotografijama autorica kaže: „Izložba Moje impresije je moja 3. samostalna izložba, a tematski obuhvaća pejsaže koje sam snimila u Novoj Gradiški i u Vrbovcu, od 2016. godine do danas. Za razliku od prve izložbe, fotografije pejsaža su u koloru. S obzirom na to da je naslov moje prve samostalne izložbe bio Pejsaži, tražila sam neki novi naslov, a tu mi je pomogao moj partner i predložio naslov Moje impresije, pa sam prihvatila.“

Čudesni svijet prirode živi na ovim odmjerenim, profinjenim fotografijama budeći u nama davno zaboravljena sjećanja i utrnule sentimente.

Fotografije Ivane Žerovnik iznimna su posveta prirodi, prostoru u komu dišemo, u komu živimo a kojega često stvarno i ne primjećujemo i ne opažamo njegovu čarobnu privlačnost.

O kompleksnosti fotografija Ivane Žerovnik piše dr. Enes Quien u predgovoru kataloga za ovu uspjelu izložbu.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Novi ciklus akrila i tekućih ulja na standardno velikim formatima platna Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Novi ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Vapaj

hrvatski-fokus

Život

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više