Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Mike Dunleavy: Naša nafta je čišća od ruske, možemo opskrbiti sebe i saveznike, ‘Ako nam to dopusti’ Biden

Imamo milijarde barela nafte još uvijek u zemlji. Imamo oko 126 trilijuna kubičnih metara plina

 

U emisiji “Cavuto: Coast to Coast” Fox Business Networka, premijer Aljaske Mike Dunleavy izjavio da je Aljaska spremna učiniti svoj dio posla u pomaganju SAD-u da smanji ovisnost o stranoj energiji ako joj Bidenova administracija to dopusti i ustvrdio da je nafta s Aljaske bolja za okoliš od nafte iz Rusije.

Dunleavy je rekao: “Mislim da bismo trebali učiniti oboje. Mislim da bi trebali gurati obnovljive izvore energije, i trebali bi gurati naftu i plin. Mislim da oboje predstavljaju velike mogućnosti za ovu zemlju. I ne razumijem zašto to ne radimo, pogotovo s obzirom na ono što se događa u Rusiji. Imali smo isti problem s Iranom i drugima koji nisu nužno prijateljski raspoloženi prema Sjedinjenim Državama. I tako, Neil, ja sam za prilike. Mislim da bi ga trebali gurnuti. Aljaska bi mogla odraditi svoj dio posla. Imamo milijarde barela nafte još uvijek u zemlji. Imamo oko 126 trilijuna kubičnih metara plina koje možemo dostaviti našim prijateljima u Aziji, kao i našoj zapadnoj obali. Dakle, spremni smo i spremni odraditi svoj dio posla, ako nam ova administracija to dopusti.”

Dodao je: “Još uvijek uvozimo naftu iz Rusije, što nam nema smisla ovdje na Aljasci. Znaš, briga mnogih ekologa je da ako bušiš na Arktičkoj Aljasci, nekako ćeš to pokvariti. Misle li ljudi stvarno da ako bušiš u Arktičkoj Rusiji, da će imati strože propise o okolišu od nas? To jednostavno nije istina. I tako, molekula nafte koja dolazi iz Amerike će biti čišća molekula nafte nego ako dolazi iz Rusije. I, u isto vrijeme, opskrbit ćemo sebe i naše prijatelje američkom naftom ako nam to bude dozvoljeno. To samo čini bolju nacionalnu sigurnost, i opet, nižu cijenu na crpki.”

Ian Hanchett, https://www.breitbart.com/clips/2022/02/28/alaska-gov-dunleavy-our-oil-is-cleaner-than-russias-we-can-supply-ourselves-and-allies-if-were-allowed-to-by-biden/

Povezane objave

Imat ćemo korist od Trumpa

HF

Raste tržište plinskih turbina

HF

Nema više prostora za deklarativne politike

HF

Hrvatska mora postati plinsko čvorište

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više