Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Franck Jubilarna donira 50 lipa od svake prodane Ciglice u akciji ‘Korak u život’

Franck Jubilarna i „Korak u život“ pokrenuli nacionalnu humanitarnu priču za podršku mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

 

Franck Jubilarna, u suradnji humanitarnom akcijom „Korak u život“ provodi društveno odgovorni projekt u sklopu kojeg donira 50 lipa od prodaje popularne Ciglice, odnosno vakuumiranog pakiranja Jubilarne kave od 250 grama. Akcija prikupljanja sredstava traje do 8. svibnja i namijenjena je osiguravanju stipendija za fakultetsko obrazovanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

„Ciglica svakom šalicom već generacijama piše najtoplije priče. Sada, u suradnji s Korakom u život, ostvaruje snove onih kojima su tople priče najpotrebnije – djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, život, baš kao i šalica kave, može biti sladak, ali i gorak. Stoga svjesni svoje uloge i odgovornosti prema društvu u kojem poslujemo već punih 130 godina, donacijom 50 lipa od prodaje svake Ciglice, zajedno s našim potrošačima, želimo biti podrška mladima da sigurnije zakorače u život“, izjavila je Aleksandra Zlatanovski, Group Brand menadžerica za kategoriju mljevene kave iz Francka.

U Hrvatskoj svake godine značajan broj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema financijske mogućnosti za nastavak obrazovanja jer gube pravo na udomiteljski smještaj. Upravo zbog tog te brojnih drugih problema s kojima se susreću na svome putu pri ulasku u svijet odraslih, mnogi od njih nemaju priliku nastaviti školovanje, usprkos svojim željama. Upravo iz tog razloga Franck Jubilarna je odlučila podržati humanitarnu akciju „Korak u život“ kako bi mladima zajedno pružili priliku za nastavak obrazovanja i profesionalnog razvoja.

„Iznimno nas veseli ova akcija u kojoj se vežu dva snažna brenda, dvije uspješne priče, a sve s ciljem pomoći mladima koji trebaju našu podršku u najosjetljivijem periodu svog odrastanja, u svom iskoraku u svijet odraslih. Zahvaljujem rukovodstvu Francka što su prepoznali našu akciju i što nas podržavaju, baš kao i svim donatorima koji su kroz dosadašnje aktivnosti bili uz akciju Korak u život ili će to uskoro postati”, zaključio je Darko Radišić, voditelj akcije „Korak u život“.

Uz prikupljanje sredstava, Franck će, uz podršku svojih stručnjaka iz područja upravljanja ljudskim resursima, za sve prošle i trenutne stipendiste “Koraka u život“ organizirati edukativne radionice kako bi stipendistima pomogli te ih što bolje pripremili za ulazak na tržište rada. Naime, Franck već niz godina otvara poslovni put mladim talentima kroz dvogodišnji mentorski pripravnički program Start Up za studente koji su na kraju fakultetskog obrazovanja. U okviru ovoga programa, Franck pripravnicima nudi vrijedno radno iskustvo, stjecanje novih znanja i usavršavanje, konkurentna mjesečna primanja i mogućnost stalnog zaposlenja. Tako se u Franck, na dvogodišnje usavršavanje i stjecanje vrijednog radnog iskustva iz različitih područja poslovanja, svake druge godine mogu prijaviti novi pripravnici, a stipendisti akcije „Korak u život“ također će imati priliku biti obuhvaćeni ovim selekcijskim procesom.

„Iznimno sam zahvalna što sam stipendist ove hvalevrijedne akcije. U ove tri godine uvelike mi je olakšala život, kako akademski, tako i privatni. Pomoću stipendije mogu nastaviti željeno školovanje u ovo izazovno i zahtjevno doba“, kazala je Marija Pintarić, stipendistica humanitarne akcije „Korak u život“.

Važnost ove akcije prepoznale su i podržale i mnoge osobe iz javnog života poput Bojane Gregorić Vejzović, Nataše Janjić, Mirne Medaković, Lejle Filipović te brojnih drugih.

„Školovanje je najvrjedniji zalog za sigurnu budućnost, stoga sam ponosna da mogu biti dio podrške akciji Korak u život. Tako se grade bolje i ljepše životne priče. Sretno svim korisnicima, odnosno polaznicima na visoko obrazovanje“, izjavila je glumica Bojana Gregorić Vejzović, ambasadorica ovoga projekta.

Inače, Franck u ovoj godini obilježava svoju 130. obljetnicu, a jedna od istaknutih godina za kompaniju upravo je bilo predstavljanje Jubilarne kave 1972. godine, tako da i Jubilarna obilježava punih 50 godina. Svoj specifični oblik, odnosno vakuumirano pakiranje, a time i nadimak „Ciglica“, dobila je 1993. godine, što je omogućilo da Jubilarna mljevena kava zadržava svježinu uz bogat okus prepoznatljiv generacijama ljubitelja vrhunske kave.

Anđelka Felja

Povezane objave

Bojni Čavoglave

hrvatski-fokus

Umro domoljub Mladen Schwartz

HF

Veljko Marić ne smije ostati u zatvoru

HF

Bratski podijelili inozemne dnevnice

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više